Ty jo to jsou parádní fotky na poslední stránce! Chci to všechno!
Jídlo a vaření
marieu Takový den jsem měla včera! Dala jsem si sklenku dopoledne a celý den z toho byla vyřízená, už nic nevydržím!
mitford sistermnam, ale nezavidim. Meli jsme to doma podobne ![]()

ice mitford sister oboje báječný a závidím. Musela bych zbytku rodiny uvařit navíc něco jinýho
..
Můj muž celou noc sledoval nějaká vařící videa na youtube a výsledek byl dnešní "test steaků", vepřové vs. hovězí + čtyři různé marinády + referenční vzorek "plané" maso....no přecpala jsem se parádně (nestačila fotit) a vyhodnotila jako nejlepší naložení v podmáslí. :-)
Garfie :-) ja musim rict ze co muz dostal gril dle prani a fakt se do toho ponoril, tak uz si na navstevach moc nepochutnam:-P
a musim se teda taky pochvalit, asi prvne v zivote se mi povedl stavnaty steak na panvi v patek, i diky teda dobremu masu, ale mela jsem furt tendenci to pretahnout aby to nebylo syrove
Garfie viktorka_od splavu Vařící a grilující může závidím a musím se chodit najíst na ty návštěvy. ![]()
Jinak opravdu vše na posledních stránkách vypadá výborně.
Teda aj u nas sa grilovalo ale burgre som pripravila ja aj vsetko ostatne. Ale muz to teda otacal na grile cize vlastne griloval on ![]()
inak docitala som to tu az dnes a ulozila si kopu receptov.

Včera jsem narvala a dala louhovat černej bez na sirup... ještě se chystám na jednu výpravu, abych zkusila limonádu a la RoSa !
Vaření žádný nebude, jestli si chci koupit letos plavky ![]()
Ja jsem ten flexitarian, jak se tu o nich psalo minuly tyden...ale nejak me ti moji masozravci doma predelavaj...

Peču synkovi dort k narozeninám. Kdysi se mi tu moc nevěřilo, že to o tom neušlehatelném sněhu s kouskem žloutku je pověra, takže dnes opět ověření v praxi. Sedm bílků, cca třetina jednoho žloutku, který se bleskově rozptýlil, takže odstranit prostě nešel a voilà, sníh úplně stejný jako u dalších tří dávek bez žloutku. Vydržel by vzhůru nohama mnohem déle než 3 vteřiny. (Tady na fotce to není kolmo, protože bych to nevyfotila). Takže závěr: nebojte se toho, tohle se podle mě traduje z dob, kdy se sníh šlehal ručně, což byl asi fakt problém, protože to trvá déle, nicméně elektřina si s tím poradí.

Pinot Noir dobrá zpráva, já se toho vždycky bojím že mi tam už už ten žloutek kápne.
Pinot Noir To se mi stalo v úterý. Omylen jsem do bílku vyškrábla zbytek rozpuštěného másla, tak čtvrt lžičky. Sníh jsem neumíchala.
Pinot Noir Sníh z 7 x 4 bílků? Děláš Pavlovu pro půlku Prahy?
Nebo možná špatně čtu/chápu. Každopádně prosím pak o foto výsledku, domácí dorty mě baví a nutně potřebuji inspiraci.
andulka01 3 x 7 plus jeden piškot ze čtyř. Budou z toho odkrojky, protože se mi víc osvědčilo péct na plechu a pak kýžený tvar vykrojit, než péct třeba rovnou kola, jsou pak káží jinak velké, byť ze stejné firmy.
Ale už jsem pekla i dort ze 72 vajec ![]()
brrr tak máslo bude, co se tuku týká, jiná liga než žloutek. Plus se to teda na rozdíl od žloutků zas tak často nestává ![]()
andulka01 no a chlubení to nebude. Myslím, že jsou ty moje výtvory chuťově dobré, resp. mně chutnají, zatímco jiné dorty mi většinou nejedou, ale vzhled nic moc. To moc neumím.
Pinot Noir a ty odkrojky vyhazuješ? Já jsem takhle jednou skládala dort, z celých kol bylo akorát spodní a horní patro. Slyšela jsem, že to tak dělají profíci, tak jsem to taky zkusila. Akorát to nejde použít na nahé dorty.
Evaeva částečně skládat a zbytek se tu sní ![]()
Pinot Noir ty jo, tak to bude obří, ne? Mě to skládání hrozně bavilo, vytěžila jsem to do mrtě:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY