Krasa!![]()
Jídlo a vaření
Zarinya ďakujem![]()
milacka copak to je?
0zero7 banánové lievance, plnka grécky jogurt, čučoriedky, med. Kúsky horkej čokolády. A jedlé kvety z našej lúky. Ešte stále kvitnú.
Karja hele, to dynove kari s lilky a cizrnou mě zajímá... jak to děláš?
milacka NO ale teda! Mnam, zni to uzasne a krasne to vypada!
https://fresh.iprima.cz/dynove-kari-s-lilkem-a-zazvorem
Je toho poměrně velké množství dle toho receptu. Nedávám kokosové mléko, ale smetanu, mně to mléko nechutná. A jako hodně si to zjednodušuji, nebo obměňuji, ono je to hodně blbuvzdorny na různý úpravy množství a tak. Většinou lilek peču v troubě a to dynove pyré buď mám v mrazáku nebo dýní uvařím v kastrulku vedle a normálně to rozdouchnu vidličkou. Když to chci mít sytější, přidám do toho cizrnu. Ale víš co, deti to teď nejedi, tak to nevarim. Nežerou nic, tak asi začnu vařit nic:-D.
Teď jsem udělala fakt dobrý dýňový rizoto, to nebude žrát ani sambo. Banda nevděčná!
Možná holky začnou jíst, když jim to začnu sypat kvetyjako milacka :-D. Jdu zítra na bodláčí, a řeknu jim, je suchá rejze s květem měsíčku! No hrozně mě to štve to jejich manyrstvi a začíná se takhle vomrvovat i sambo! Jakože něco nejí z principu nebo že na to zrovna nemá chut, ne že by to ochutnal a bylo to hnusný. No nic je na čase přestat nakupovat a vařit!:-D:-D:-D
Karja kluci toho moc nejedí, hlavně nechtějí skoro nic nové. Nejradši by střídali palačinky, těstoviny, hráškovou polévku a pak nějaké maso s přílohou.
Karja ha,ha, no skús im dať na tanier jedlé kvety
. Mám vnuka, ktorý strieda 4-5 jedál, tak sa pri ňom stále opakujeme. Niekedy varím aj tri jedlá za deň, kto čo má rád. "Wie verrückt"
hovorila svokra, ktorá bola u nás na dovolenke a nestačila sa diviť. Radšej varím ako upratujem.
A tvoj recept mám uložený
, dnes som varila karfiolové karí, dýňové vyskúšam tiež, budúci týždeň určite.
Karja super, to kari vypadá jako něco, co by nám doma mohlo chutnat!
milacka Já mám taky květák v lednici, přemýšlím o kari nebo polévce z pečeneho květáku. Také radši vařím než uklízím.
Stále doháníme resty z Ameriky, tak jsem se v neděli překonala. Výpečky, ani bramborové knedlíky jsem jestě nikdy nedělala, ale neskromně se musím pochlubit. Povedly se.

Já nevím, jestli jsem ve správným vlaku. Ale včera jsem měla uvařenou hrachovou polévku, obalované filé, obalovaný sýr a brambory. Ráno říkám sambovi ,,hele ty jsi včera snědl tolik housek, my jsme jich koupili osm,, a on jo, měl jsem, NIC tady nebylo,,! Takže on snědl mimo snidane za den dvě porce té hrachovky, pak to filé a sýr, pět housek, dva krajice chleba a řekne ,,nic tady nebylo,,. Další věci jako dvě jablka, pět rajčat a tři jogurty, a věci na snídani nepočítám....tak já nevím, jak to má v takový domácnosti udělá aby teda NECO bylo:-D. Asi povesim do spajzu půlku prasete!
Karja pokud ty housky snědl po tom filé, smažáku a hrachovce, tak když se na to podíváš z jeho úhlu, měl pravdu - už nic nebylo, tak musel chudák tláskat ty housky ![]()
Karja počuj a nemá pasomnicu? ![]()
Sa mi smeje, ale môj je schopný bez problémov toto všetko skonzumovať tiež, teraz varím veľký hrniec segedinskeho a budem dúfať, že vydrží aspoň dva dni ![]()
Karja tlapkam... dcera jde do puberty a po strasnem obdobi, kdy byla hrozne vybirava a nejradeji nejedla nic, ted zacina jist vsecko! A mnozstvi vetsim nez velkem..! A zjistuju, ze je to jeste horsi..![]()
Karja A to buď ráda, že máš holky. Co máme říkat my s chlapečky ![]()
brrr
u nás se to zatím naštěstí moc neprojevuje. Když nepočítám palačinky teda, ty dělám skoro z litru mléka
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY