Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 10:53

Krasa!

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:54

Zarinya ďakujem

Offline 0zero7
11917 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 20:54

milacka copak to je?

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 21:36

0zero7 banánové lievance, plnka grécky jogurt, čučoriedky, med. Kúsky horkej čokolády. A jedlé kvety z našej lúky. Ešte stále kvitnú.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 21:53

Karja hele, to dynove kari s lilky a cizrnou mě zajímá... jak to děláš?

Offline 0zero7
11917 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 21:54

milacka NO ale teda! Mnam, zni to uzasne a krasne to vypada!

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 22:06

RoSa 

https://fresh.iprima.cz/dynove-kari-s-lilkem-a-zazvorem

Je toho poměrně velké množství dle toho receptu. Nedávám kokosové mléko, ale smetanu, mně to mléko nechutná. A jako hodně si to zjednodušuji, nebo obměňuji, ono je to hodně blbuvzdorny na různý úpravy množství a tak. Většinou lilek peču v troubě a to dynove pyré buď mám v mrazáku nebo dýní uvařím v kastrulku vedle a normálně to rozdouchnu vidličkou. Když to chci mít sytější, přidám do toho cizrnu. Ale víš co, deti to teď nejedi, tak to nevarim. Nežerou nic, tak asi začnu vařit nic:-D.

Teď jsem udělala fakt dobrý dýňový rizoto, to nebude žrát ani sambo. Banda nevděčná! 

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 22:10

Možná holky začnou jíst, když jim to začnu sypat kvetyjako milacka :-D. Jdu zítra na bodláčí, a řeknu jim, je suchá rejze s květem měsíčku! No hrozně mě to štve to jejich manyrstvi a začíná se takhle vomrvovat i sambo! Jakože něco nejí z principu nebo že na to zrovna nemá chut, ne že by to ochutnal a bylo to hnusný. No nic je na čase přestat nakupovat a vařit!:-D:-D:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2021 22:14

Karja kluci toho moc nejedí, hlavně nechtějí skoro nic nové. Nejradši by střídali palačinky, těstoviny, hráškovou polévku a pak nějaké maso s přílohou.

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 23:13

Karja ha,ha, no skús im dať na tanier jedlé kvety. Mám vnuka, ktorý strieda 4-5 jedál, tak sa pri ňom stále opakujeme. Niekedy varím aj tri jedlá za deň, kto čo má rád. "Wie verrückt" hovorila svokra, ktorá bola u nás na dovolenke a nestačila sa diviť. Radšej varím ako upratujem.

A tvoj recept mám uložený, dnes som varila karfiolové karí, dýňové vyskúšam tiež, budúci týždeň určite.

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 07:19

Karja super, to kari vypadá jako něco, co by nám doma mohlo chutnat!

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 08:18

milacka Já mám taky květák v lednici, přemýšlím o kari nebo polévce z pečeneho květáku. Také radši vařím než uklízím. 

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 09:42

Stále doháníme resty z Ameriky, tak jsem se v neděli překonala. Výpečky, ani bramborové knedlíky jsem jestě nikdy nedělala, ale neskromně se musím pochlubit. Povedly se.

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 11:37

Já nevím, jestli jsem ve správným vlaku. Ale včera jsem měla uvařenou hrachovou polévku, obalované filé, obalovaný sýr a brambory. Ráno říkám sambovi ,,hele ty jsi včera snědl tolik housek, my jsme jich koupili osm,, a on jo, měl jsem, NIC tady nebylo,,! Takže on snědl mimo snidane za den dvě porce té hrachovky, pak to filé a sýr, pět housek, dva krajice chleba a řekne ,,nic tady nebylo,,. Další věci jako dvě jablka, pět rajčat a tři jogurty, a věci na snídani nepočítám....tak já nevím, jak to má v takový domácnosti udělá aby teda NECO bylo:-D. Asi povesim do spajzu půlku prasete! 

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 11:45

Karja pokud ty housky snědl po tom filé, smažáku a hrachovce, tak když se na to podíváš z jeho úhlu, měl pravdu - už nic nebylo, tak musel chudák tláskat ty housky

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 11:47

Karja počuj a nemá pasomnicu?

Sa mi smeje, ale môj je schopný bez problémov toto všetko skonzumovať tiež, teraz varím veľký hrniec segedinskeho a budem dúfať, že vydrží aspoň dva dni

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 12:16

Karja tlapkam... dcera jde do puberty a po strasnem obdobi, kdy byla hrozne vybirava a nejradeji nejedla nic, ted zacina jist vsecko! A mnozstvi vetsim nez velkem..! A zjistuju, ze je to jeste horsi..

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 12:19

Karja A to buď ráda, že máš holky. Co máme říkat my s chlapečky

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 13:06
Reakce na Karja:

. Nežerou nic, tak asi začnu vařit nic:-D.

​To teď vařím skoro pořád.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2021 14:41

brrr u nás se to zatím naštěstí moc neprojevuje. Když nepočítám palačinky teda, ty dělám skoro z litru mléka