brrr kamarátka s troma chalanmi (z toho dvaja už v puberte) hovorila, že si na nákupy bude musieť prenajať dodávku ![]()
Jídlo a vaření
Karja tlapkam... dcera jde do puberty a po strasnem obdobi, kdy byla hrozne vybirava a nejradeji nejedla nic, ted zacina jist vsecko! A mnozstvi vetsim nez velkem..! A zjistuju, ze je to jeste horsi..
toto je aj môj prípad. Keď som bola malá, nič mi nechutilo, na všetko fúj, okrem dvoch troch jedál, palaciniek, pudingu. V 13 rokoch som mala pri výške 178 cm 48 kilov, chudé, dlhé špáradlo. Potom mi začalo nenormálne chutiť, môžem napísať, že som "žrala" a za dva roky som pribrala 20 kíl, takže už do normálnej váhy. A tých 68 kilov si viac menej držím aj v mojich 57 rokoch.
milacka jako ona vubec nepribira, ma spalovani po me. Byla jsem to stejny, jidlo me jen otravovalo, ale v puberte mi taky chutnalo vyrazne vic. Akorat jsem zustala na 47-49 kg az do nastupu na VS (ted uz o 8-10 vic no). To byl spis povzdech, ze kdyz decko neji, je to na palici a jakmile zacne jist jak prokopnute, tak to taky neni noc moc. ![]()
![]()
Karja prave v tom je kouzlo spolecneho stolovani, kdyz ta jidla snis u jednoho stolu, tak nemuze nikdo rict ze nebylo co k jidlu:-)) (ze si mimo snidani/obed/veceri jeste kdo chce zakousne pulku chleba a 12 rohliku to je samozrejme jasny![]()
Peetra1 Udělej tu cuketu na plech. Jedna stredni cuketa, jedna brambora, nahrubo nastrouhat. Vajíčko, cca deci oleje, mouka polohrubá, majoránka, sůl, česnek a sýr na kostičky dle chuti, na tohle množství dávám tak 200g. Je to takové vypečené, fakt dobre. Ani nákyp ani bramborák;-)
Prosím, té mouky asi jako do bramboráků? A ten sýr asi do těsta zamíchat, né jako posypání nahoru? Díky.
Kan Já bramboráky nedělám, řekla bych tak menší sklenku mouky, těsto je určitě mnohem hutnější než na bramboráky. Sýr zamíchat. To těsto je takové pevnější, rozhodně nejde ,,nalít,, na pekáč.
viktorka_od splavu My jime společně, to se nevylučuje w tím, ze druhej den jde říct, že nebylo co k jídlu:-D
Pěstuju už jen dýni goliáš a dá se z ní udělat cokoli. Syn a snacha po mně dýňový kompot přímo vyžadují. Ten letošní už mám hotový.
crazydaisy Musi se loupat?
Makara musí
crazydaisy krasavice to jsou.![]()
Zarinya Letos byly spíš menší. Ta největší měla jen 20kg![]()
crazydaisy A co z toho tak delavas? Já dneska dělala hranolky z hokaido, ale já je peču a to není vono, jako to pěkně vyfritit v tom litru oleje:-D. A ten kompot normálně jedí jako chuťovku jo? Nás děda už to taky navrhoval, ale jde to z hokaido? To asi nebude moc sladké, že?
crazydaisy Hele a na ty kostičky to krajis ručně nožem?
Karja Jo,letos jsem měla kostiček 9kg loni 15kg![]()

KarjaHokaido je moc měkká a hned by se asi rozvařila.
crazydaisy Ty jo! Tak díky zas o práci méně;-)
crazydaisy ty brďo, tolik krájení
Ale ten kompot bych si dala, jak se tu na něj nadávalo, hned jsem na něj dostala chuť!
Pinot Noir Karja dělám podle tohoto receptuhttps://www.toprecepty.cz/recept/11083-dynovy-kompot/, jen dávám míň cukru 200g na 1kg. Tam teda píšou, že jde i z hokaidoKarja
a teda musím sebekriticky přiznat, že mám ty kostičky hezčí
.A bacha, to ananasový aroma je dobrý jen viz foto(maji ho v Tetě). Oetker je nepoužitelnej.

crazydaisy No to vůbec, to já bych se do takovejhle extremnosti nepouštěla teda:-D. Ale mám to jak Pinot Noir , navíc s tím, že já ten kompot nikdy neměla ráda, ale teď bych si ho dala:-D.
Nemůžu uvěřit, že ten kompot teď někdo jí opravdu dobrovolně
...ale třeba jsou to jen předsudky, co jsem měla u spousty jídel z dětství a bylo by to teď úplně jiný?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY