Potřebuji nějaký recept, co sežere hodně másla. Mam tu dva kousky těsně před záruční lhůtou;-(. Zároveň žádné velké pečení, nic kromě quiche, kterej jim jen já a stejně by mi to moc nepomohlo, mě nenapadá!
Jídlo a vaření
Karja cokoli z krehkeho testa, cokoli s besamelem (lasagne), omacka beurre blanc (to jsem jeste nedelala, ale mam v planu k rybe).
Karja V nejhorším ho strč do mrazáku.
Karja Drobenkový koláč. A pokud se ti do ničeho nechce, do mrazáku se ti nevejde?
Já dávám celé nebo skoro celé máslo (ted si nejsem jistá, jestli je tam 200 nebo 250 g) do tvarohové bábovky, kterou všichni milujeme. Já si teda s máslem moc hlavu nedělám, jestli je týden po záruce, tak na vaření v pohodě. Nikdy se mi nezkazilo nebo nežluklo.
Já jsem teď dělala kachní prsa, orestovala, pak do trouby a jako asi to bude moje oblíbená úprava, když budu chtít třeba něco spesl, je to nenáročný na čas i úkony:-D. A z té prsní kosti stačilo i na vývar!
Sweet Potato No a takhle dva dny před projitím není to trochu fuj? Já nevím, ptám se;-)
Karja pro mě teda máslo pár dní po záruce není problém, však kdyby mu něco bylo, tak to poznáš.
Já jsem dělala bleskovou jablecnou roladu. Nastrouhaný jablka na plech, na ně nalít těsto.
Všude je psaná bez náplně, ale já uslehala ještě šlehačku s tvarohem a skořicí a roladu jsem ještě obalila v mletých vlašácich.
Strasne dobré to je.
Tak kdyby někdo nevěděl, jak zužitkovat rychle pár zbylých jablek.
Krém být nemusí, i bez něj by to bylo dobré.fotka špatná, jen narychlo, než mi to snědli pod rukama.

Karja Pro mne ne. Ale pro mne by nebylo fuj ho po záruce klidně sežrat. ![]()
Karja a co to maslo prepustit? Pak ti vydrzi jeste hodne dlouho. Ja to teda nedelam, ale snacha to delavala, kdyz mel maly exzemy, neni to tak drazdivy.
Karja prosím tě, vůbec to neřeš. Nic mu nebude. Nejhorší je, pokud k němu může vzduch. Když je dobře zabalené, nestane se nic.
Hlavně to žluklé máslo fakt poznáš.
Karja Máslo pár dní po záruce bych vůbec neřešila - zrovna minulý týdem jsem naprosto v pohodě dopotřebovala kus s datem spotřeby 10. ledna - a žiju
! Jinak pokud bys mocí mermo - hraběnčiny řezy (víc než jablka mi v nich chutnají třeba meruňky, višně, lesní směs ....
Sweet Potato continuity No mně nedošlo, že na to pečení bude z mrazáku dobrý určitě....
Karja
Já dávám celé nebo skoro celé máslo (ted si nejsem jistá, jestli je tam 200 nebo 250 g) do tvarohové bábovky, kterou všichni milujeme. Já si teda s máslem moc hlavu nedělám, jestli je týden po záruce, tak na vaření v pohodě. Nikdy se mi nezkazilo nebo nežluklo.
Dala by si, prosím, recept? ![]()
Recept by mohl být tenhle, ingredience odpovídají, akorát máslo dávám ne rozpuštěné, ale v pokojové teplotě.
https://www.mamincinyrecepty.cz/sladke-babovky/tvarohovo-rumova-babovka
dynda Ďakujem. ![]()
Není zač, ať chutná.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY