Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 15:45

Hanka H Hlavně aby toho bylo hodně!

V jedné partě jsme měli kamaráda, který na sraz v hospodě přicházel zásadně po večeři od maminky. A obvykle vybíral podniky, kde se ani nevařilo. Hlavně tam museli mít levné pivo.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 15:48

999 Ja to vzala spis ve smyslu, ze to jidlo nikdo neresil jako prostredek jak se tomu druhymu zavdecit nebo jak to rict. Ze to byl prostredek k tomu sejit se a mit se spolu dobre. Za coz ja jidlo povazuju a neznamena to, ze nutne musis umet varit slozity jidla. Ale nechci, aby to tu nekdo vzal jako nejaky obecny pravidlo, proste nektery deti jedi blbe a vybiraj si vic, nektery malo a asi se to nekde losuje, zadnej "vinik" neni. 

Offline 999
19887 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 15:50

mirajo Tak jsem to myslela taky, to je ta druhá věc. Dobrý jídlo a radost z něj :-).

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 15:55

Sweet Potato Také mám ve své sociální bublině obdobné gurmány. Hodně singl mužských v mé věkové kategorii (50+) je téměř absolutních nevařičů; rezignovali na chuť, složení, nutriční hodnoty jsou pro ně naprosto nepodstatnou kategorií.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 16:01

Hanka H Chuť bych nepodceňovala. Slánku a pepřenku tasí pohotově.

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 16:11
Reakce na Kan:

​Jak k jídlu, tak k dílu? Taky jím všechno.

​Uf, to je docela silnej postulát. I když jsem v týmu s andulka01 . Některé věci nejím, protože mi nedělají dobře, něco se snažím z etických důvodů, ale že by mi něco vadilo chuťově... snad kapary nebo nějaké nezvyklé exotické naložené záležitosti?

Jo vlastně. Nemám ráda vajíčkovou tlačenku. To je celý takový divný a pofidérní, i když všechny zúčastněné složky jsou vlastně v pohodě.

Offline stes
9418 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 16:13

Mňam ledvinky s rýži...tohle moje deti jedly uz snad jeste driv.. to by v Lokale teprve koukali. Ja to milovala taky od mala a muzu ve velkym porad. Jinak tedy dost veci nerada a nemusim a nevarim, ale cim jsem starsi, tim vic jidel, co bych driv nesnedla, jim. A naopak...ale kdyz mi nekdo neco uvari, jim, chvalim..stravnik jsem vdecnej

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 16:23

Sweet Potato Mám v bývalé rodině experta, kterej se bohatě nají před tím, než dorazí na opulentní večeři! A ještě to hrdě hlásí. Takže jsem ho vedla k plnýmu stolu a on mi vesele opáčil, že se najed dopředu, že by si rád dal, ale je plnej že si dal cestou Mekáče

No a výtečnice, co jedna měla dělenou stravu, druhá jedla podle kartářky a třetí ajurvédu, totálně rozvrtaly každý pokrm, který jsem servírovala, o těch už jsem se tu zmiňovala.

mirajo jo, to vnímání jídla jen jako plniva (hlavně že je toho hodně a je to teplý a ne moc drahý) mi přijde smutný, bohužel celkem častý.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 16:40
Reakce na Sweet Potato:

Hanka H Chuť bych nepodceňovala. Slánku a pepřenku tasí pohotově.

​Ještě bych zmínila kečup.

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:04

andulka01 Ono se to těžko vysvětluje nekomu, kdo jí všechno. Já jsem například v pubertě nemohla jíst jakékoli jídlo, které obsahovalo teplá rajčata. Stačilo vejít do kuchyně, kde to vonělo a už se mi obracel žaludek. Naši si taky dlouho mysleli, že jsem prostě vybíravá, ale prostě mi to nedělalo dobře. Stejně tak jídla plná smetany. Jednou jsem na návštěvě (ještě jako malá holka) snědla celý talíř žahouru, který mi s láskou naservírovala mámina kamarádka. Já jsem ho s největším sebezapřením jako poslušná a hodná holka snědla, i když mi to hrozně páchlo, stejně jako ty rajčata. Zvracela jsem asi o půl hodiny později... 

Chápala bych nějakou potravinovou intoleranci třeba, ale z těch problémů jsem vyrostla a rajčata v jídle mám teď ráda. A co mi nechutná (zmiňované kuře na paprice například, ale už ho dokážu sníst bez následků), tak prostě nevařím. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:07

andulka01 Ja toho nejim dost. Ted v dospelosti jsem si spojila, ze to neni chuti, ale texturou. Treba houby, mazlavy, zuzlavy, ble. I teplou papriku si musim udelat sama, aby prave nebyla takova, ale krupava, pak ji snim. Manzel nade mnou dost lomi rukama, zvlast ted, co mame dite a zacal varit (zkombinovalo se to totiz jeste s tim, co bych mela a nemela kvuli kojeni a to uz prijde ten vyber trochu zoufalej i mne).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:12

Len to píšeš dobře. Já zvracela po raw dortu od ségry. Udělala mi ho k narozeninám, někdy máme trochu komplikovaný vztah, tam jsem jí chtěla udělat radost. Moc mi to nejelo, stěží jsem dojedla ten kousek a za chvíli to letělo ven. Asi mi nesedly datle ve větším množství. Pak nepozřu tlusté maso, chrupavky, plíčky a podobně, vyloženě se mi to ekluje. Pak je spousta jídel, které nemusím, ale když mi je naservírují na návštěvě, tak je sním. Bohužel je to spousta takových těch hodně oblíbených jídel, takže když na to dojde hovor, málokdo chápe, že mám radši těstoviny s pestem než svíčkovou

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:13

Solathis s tím omezováním kvůli kojení to nepřeháněj. Vynechala bych akorát slivovici.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:14

Pinot Noir chtěla jsem napsat něco podobného. Já bych si ještě odpustila cibulačku a špatnou zkušenost mám s pórkovým rizotem, ale to mohla být náhoda.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:16

Pinot Noir Tyjo, s mesicnim miminkem s tendenci ke kolikam budu asi jeste nejakou dobu vynechavat ty nadymaci veci docela rada...(cocka, zeli...)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:25

Solathis ze začátku asi jo, ale za pár týdnů bych to klidně vyzkoušela, v nějakém normálním množství. Ono dost možná zjistíš, že to nemá žádný vliv, což bohužel může znamenat, že jí bolí břicho, ať jíš, co jíš.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 17:39

Pinot Noir Evaeva a pikantné, to musím vynechavat ja 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 18:33

Len Já jsem v dětství pár let nemohla hrášek. Spojil se mi s nějakým hnusným zvracením a pak se mi zvedal žaludek i při pouhém vyslovení toho slova.

Muž to takhle měl dlouhé roky s melounem, protože ho měli na táboře a pak ho chytl slepák.

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 18:49

moora moje dítě miluje olivy, já mu je musím dávkovat

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 21. ledna 2022 19:57

Jak se tu někdo ptal, co kupovat na Rohlíku. Objevila jsem tam strašně dobrý jogurt Vavřinec s kakaem.

A báječné žížaly, totiž baklažány!