Lamicka Jako rodič bych si toho v jídelníčku asi nevšimla. Já jsem dost flink, ale v roli provozovatele by mě nenapadlo ji servírovat celé škole. :-) Myslím, že i prodejce má povinnost na rizika upozornit.
Jídlo a vaření
Garfie deti se prisly zeptat, co to je za rybu
tak me to trklo, ja ji mam rada, ale ve skolni jidelne bych ji necekala. Kdyz vezmu uroven nasi skolni jidelny, tak se trochu bojim.
Rikam si, jestli je mam vedouci taktne upozornit nebo drzet pusu.
Lamicka Víš co, tak jestli je to v jídelníčku, tak už to asi stejně nezruší.
Garfie dobrá díky, pouštím z hlavy ![]()
Lamicka O riziku u butterfish jsem nevěděla. Jedla jsem ji jen párkrát v sushi, kde mě nezaujala, domů ji nekupuju. Vygooglila jsem si až po tvém příspěvku, co je u ní za problém. Třeba to ve škole neví. Bych jim to napsala. Moje máma dělala vedoucí kuchařku v kuchyni pro jednu malou školku a školu a tipla bych si, že by o rizicích nevěděla. Oni teď jezdí po jídelnách různí obchodníci s potravinami a nabízí sortiment. Mohli to brát jako běžnou rybu.
Když si představím, jak si to tam děti vyhandlují a někdo sní tři porce
Já bych na to upozornila, tohle podle mě do školní jídelny nepatří.
Lamicka Čím je riziková?
Sweet Potato obsahuje toxiny, ty jsou nevstřebatelné pro tělo a v nadměrném množství může způsobit olejnatý průjem. U dětí by neměla porce přesáhnou 100 g a správně by měl prodejce i restauratér zákazníka informovat. Asi tam fakt radši napíšu.
dynda díky, jdu tam napsat
Garfie notna dynda Sweet Potato tak mi obratem volala vedoucí jídleny, byla úplně v pohodě, prý se spojila s dodavatelem, ten jí to povrdil a poradil, jak to upravovat, ale raději se s ním domluvila na změně.
Lamicka Ty i vedoucí jste super, že jste to nehodily za hlavu ![]()
Lamicka dobry ![]()
Lamicka Obě jste super.
Lamicka
Tak vedoucí je super! Já vím, že by se měla třeba grilovat, prostě neupravovat na oleji, ale musím teda říct, že chyba je asi hlavně u dodavatele. Ono se možná řekne, že mu to může být ukradené, že mu jde o kšeft, ale já být vedoucí školní jídelny a mít potom nějaké problémy, tak už od něj nevezmu ani ploutev. Přijde mi to dost rozdíl mezi třeba restaurací.
Večeře od Ottolenghiho

Lamicka Díky za informaci;-)
marieu moc pěkný jídlo ![]()
marieu tohle vypadá super dobře, velmi zdravě a taky že to bude hotový šup, šup:) Jak se ten pokrm jmenuje?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY