Ossobuco, batátové pyré a karamelizovaná cibulka :-). 
Jídlo a vaření
marieu je to fakt fajn. Pred domem je parcik, kavarna a lavicky na posezeni. V lete vecer si staci sednout ven s drinkem a do dvaceti minut jde kolem nejaky znamy ![]()
Lilly_Ku ideální komunitní bydlení. Můžu se zeptat kde to je? Předpokládám, že zahraničí...
Karja ha ha, my se obcas takhle navstevujem s kamaradkou, co je taky doma s detmi. Mivame to s obedem. A ona, kdyz je u nas, tak taky nesetri chvalou. Mne to prijde usmevne, protoze ja proste varim na kvantitu a ne na kvalitu (nebudu si tu lhat do kapsy, proste upachtene kazdodenni vareni) a takovy ty pitomy jidla typu file s kasi nebo omacka s kolinky
. A ona je uplne nadsena, ze prijde k hotovemu. Mne u ni ale teda chutna taky, je uplne bozi se nekam dostavit s detmi a dostat najist.
marieu je to centrum berlina :)
Bydlim tu fakt rada, ale dnes u snidane jsme se bavili o zom, ze bychom cast pristi zimy stravili nekde na jihu. V praci muzu dva mesice v roce pracovat ze zahranici, tak jsem si rikala, ze zrovna ten leden a unor by se sikl :)
Zima je tu otravna - kolem je krajina uplna placka, nejblizsi kopecky saske svycarsko 3 hodiny autem. Ja ani nelyzuju, ale ta plocha krajina je na zimni prochazky fakt hodne jednotvarna.
Lilly_Ku Jo ona ta placka je fakt taková ubíjející na delší čas. To bydlení je super a dočasně přestěhování taky. Já bych taky někam jela i s dětma, ale tak na měsíc aspoň, ale sambo si prostě nedokáže nasyslit dovolenou, ačkoliv mají 5 týdnů volna, plus sickdays,HO. On si to prostě vybírá tak nějak po pár dnech, no škoda. Až budou chodit do školy a já do práce už to nepůjde tak snadno a jezdit někam na léto mi přijde škoda, když je u nás zrovna nejpěkněji a i se pořád něco děje.
O čem tak uvazujete?
Jak to máte v zimě se sněhem? Kdyby byl sníh, tak beru i tu placku, a to jsem nelyžař, ale bez sněhu je to na houby.
notna Mně chutnal moc, protože nemá tu střední měkkou, houbovitou část. A přišel mi i trochu nakyslý, kdybych nevěděla, že to je lilek, tipovala bych třeba okru. Ale možná to bylo ochucením.
Gatita Jo, ty obycejny jidelnacky jídla u cizích taky jim hrozně ráda, dost často mi to připomene školní jídelnu (v dobrém) a je to prostě jiná chuť. Ono když jdeme někam k příbuzným většinou je to nějaké hogofogo nedělní oběd, ale dát si takhle nějakou domaci hrachovou kasi s parkem, boloňské těstoviny.. .to přijde k chuti!
Sweet Potato Já ho grilovala a pak dala do salátu. A podruhé dala do musaky.
Karja jj, rozumim ti, jsem taky totalni syslic s dovolenou. V minule praci jsem mela 30 dnu, to bylo fakt super. Ted mam bohuzel jen 24, ale kazdej rok mi jeden pribude, tak jsem zvedava, jak dlouhoto vydrzim.
Rada bych nekam dostatecne na jih, aby tam bylo teplo, takze treba jizni spanelsko. Nejaky mensi pekny mestecko s atmosferou a blizko skal, abysme mohli jezdit lozit. Divala jsem se na mensi mesta v okoli malagy, neco takovyho.
dynda snih ve meste malo (i kdyz predevcirem necekane nasnezilo a zrovna jsem byla ve meste na kole, to byla sranda), v okoli celkem je. Je tu hodne jezer v okoli, na leto je to super, ale proste v zime padesatej vandr kolem jezera uz nedavam
dokonce jsem uvazovala o bezkach, ale zatim jsem nezlomila partnera a sama si zas radeji projedu okruh na kole treba, to se da dobre i v zime.
Lilly_Ku ty běžky určitě zkus, jestli u vás sněží. Je to zas trochu jinej pohyb, člověk se protáhne tak komplet a na rovině ani nehrozí nějaké maléry.
To zní jako ideální podmínky na běžky, taky bych do toho šla.
0zero7 dočítám a ohledně tvarohu jsem si vzpomněla na Cuketku
Hádejte, co bylo dnes k obědu. ![]()
MPLee oslava ako sa patrí![]()
999 musím sa priznať, googlila som, čo je ossobuco. Určite by som vyskúšala.
milacka Vyzkoušej :-). Je to moc dobrý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY