Včera jsem dělala lilkovou pomazánku podle tlumočnice hlasu Zelenského - bylo to vynikající, studený jako pomazánka i ještě teplý na těstoviny... jen tam paní asi zapomněla zmínit sůl a pepř, jo a lilek jsem rozsekala neoloupaný
Jídlo a vaření
RoSa myslím, že loupat se má jen česnek, ne lilek.
Lilek vůbec nevím , že by se v nějakém receptu loupal.
Mňam, musím si koupit a udělat. ![]()
Dadoo a cibule.... jo, je to blbě formulovaný, ale tak rozumíme si... dovedu si představit upgrade s mletym masem
RoSa jj, to by šlo.
llilek je úplně suprová zelenina ![]()
Haha, pamatuju na jednom semináři debatu o tom, že Lilek je botanicky ovoce.![]()
RoSa Tak už mam koupený lilek. Beeee!
příště zkusím ten lilek nejdřív opéct plátky na pánvi a teprve pak rozsekat...
Koukla jsem na recept, dělám něco podobnyho. Na kousky nakrájenou cibuli, cesnek, lilek, papriku, někdy i mrkev a cuketu opeču na pánvi nebo poleju olejem a upecu v troubě. Rozmixuju a smíchat s rajcatovou omáčkou (olej, pasirovana rajčata, cesnek, redukované na pánvi)...
Kan Já myslela, že botanika nerozeznává úplně kategorii ovoce nebo zelenina, že je to jen takový společenský (nebo kulinářský :-)) úzus.
RoSa nejjednodussi poradne propichat vidlickou a upect v troube. z toho syrovyho si to taky neumim predstavit.. jinak mam lilek moc rada
RoSa myslím, že loupat se má jen česnek, ne lilek.
Lilek vůbec nevím , že by se v nějakém receptu loupal.
tchyne ho loupala,ale ne cely jen takove strafky ,protoze se muze stat,ze to jidlo bude horke.Jednou prave bylo a od te doby taky loupy strafky.:-)
Kan Za mě je lilek jako cuketa nebo paprika. Proč by mělo být ovoce?
Lilek je super no, jen by mohl být levnější....i když on je zase docela lehkej v tom objemu, musím to někdy přepočítat třeba na květáky;-)
Myslíte, že může projit předvařený hrách? Je to normálně předvařený a pak zase vysušený hrách, k varu pak stačí jen půlhodinka ani ne. Já nevím, mám dvě balení tři měsíce prošly. Tomu snad nemůže nic bejt ne...
Karja já bych řekla, že ne, ale já tohle beru s rezervou. Zkus se podívat, jestli tam není datum výroby. Jestli to vydrží třeba rok, tak bych řekla, že tři měsíce nehrajou roli.
Evaeva Hele já minuly měsíc pekla měsíc prošlé mražené kuře. Taky má vydržet tuším rok. No jako jsem si to vygooglila sem si to, a sem jsem radši nepsala:-D. Bylo v pohodě a sambo s tchánem říkali, že to je nejlepší kuře co za poslední dobu měli, že je vidět že není vodnanske. No to sice nebylo ale....:-D asi dozrálo.jako normálně bych to nedělala, ale byla jsem nějaká unavená, vůbec nebyl prostor jet koupit něco jinýho, tak jsem si říkala udělám zkoušku čichem a okem než to dám péct a bude.
Karja
já si právě myslím, že u většiny věcí to poznáš po chuti nebo čuchu. I u toho kuřete bych řekla, že 12 nebo 13 měsíců nehraje roli.
Karja to bude určitě v pohodě, nebála bych se toho...
Máte některá spolehlivý recept na bezlepkové mufiny? Ještě jsem bezlepkové nepekla, tak potrebuju něco osvědčeného.
Karja No ale on by se měl opravdu považovat spíš za ovoce, protože splňuje jeho parametry-tzn. je to plod se semeny pěstovaný na víceleté rostlině.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY