stes ja mam rada prave v mekky housce:D
Jídlo a vaření
711990 no každopádně se líp jedí, vo tom žádná
stes to jo:) jako mam rada i domaci, ale to taky housku moc neopejkam....no mozna si odpustim mekac a zadelam na housky a zitra bude domaci:D
Ještěze mám tu střevní virózu, jinak by děti snad poprvé viděly mekáč:-D
Hamburgery asi moc nemusím, vůbec mi nechutná ta houska. Ale hranolky občas jo. A tímto děkuji té, která sem přinesla ten recept na domácí hranolky, jak se dají do studeného oleje a pomalu se rozpalují. Jednak jsem doma za hvězdu, nejlíp když udělám i domácí tatarku a ten olej je pak ještě použitelný (a třeba pod topinky vysloveně chutný).
A úplně nejradši je mám ne s tatarkou, ale ajvarem Mamas ![]()
stes mě to právě bez příboru vůbec nejde, nejde jen jen o hadry, ale mám špinavé všechno, ruce, pusu,... Většinou si ho dávám v restauraci, když už.
betsey koukala jsem na ten recept od Florentýny a vypadá to dobře, zajímalo by mě, jak to chutná, jestli spíš jako rozpečený sýr nebo třeba nějaký nákyp?
Mermaidasi ako ten rozpečený syr. Ja si to normálne natriem na pečivo a dám si k tomu zeleninu
domácí hranolky, jak se dají do studeného oleje a pomalu se rozpalují. Jednak jsem doma za hvězdu, nejlíp když udělám i domácí tatarku a ten olej je pak ještě použitelný (a třeba pod topinky vysloveně chutný).
Ha! To slyším prvně. Poradis, jak na to detailněji?
Malenge No ten postup je právě odsud, nerada bych jej komolila a pak dostala vyčiněno ![]()
Nakrájím hranolky, nechám osušit. Do hlubšího silnostěnného hrnce dostatek oleje, do studeného vložit hranolky a pak teprve zapnout plotýnku. Dávám na střední teplotu, po ohřátí tak, aby to lehce bublalo. Hranolky fakt nejsou vůbec nasáknuté a je to strašně jednoduché.
Co já se natrápila s předsmažováním, předvařováním, kupovala jsem speciální brambory, protože jsem prostě chtěla umět perfektní hranolky (a přitom je jíme tak max 3 x do roka).
andulka01 dekuji, to musim nekdy vyzkoušet, zní to super. Já je doma vůbec nedělám, naši měli fritak, takže jsme je občas měli a jinak to vlastně neznám, parkrat jsem zkoušela z trouby a to mi nejede. Kluci je ale samozřejmě miluji, takže umět dobre domácí by bylo rozhodne plus. Ještě se zeptám, kolik se jich tak dá naráz udělat, mohou být třeba na sobě nebo to chce jen jednu vrstvu v tom hrnci?
Malenge Dělám je v hlubším a užším rendlíku, takže je mám na sobě, ale musí být volně. Ve studeném zamíchám aby se neslepily. Během procesu občas zahýbu hrncem a promíchám to trochu. Jako spotřeba oleje je to furt (zvlášť při současné ceně, která mě fakt překvapila), ale nepřesmaží se a lze ho v pohodě použít ještě jednou.
andulka01 super, moc díky!
andulka01 hm, to je zaujimavé, vyskúšam. Ja ich robìm tak, že ich predvarím a potom prudko smažìm, ale toto znie rozhodne jednoduchšie
Malenge Já je delam v troubě furt, protože je to prostě zdravější no a holky jsou malý. Kupodivu jim to ještě chutná a nám vlastně taky;-). Spotřeba oleje minimální:-D. Ale samozřejmě správě smažené hranolky jsou jiná lahoda, to jo!!
Jak jsme teď byli na té nepovedené dovolené, strašně dobře tam vařili. A první den řekli holkám, že musí mít dětský bufet a tam měli těstoviny a smažené (pak jsme se teda domluvili jinak).
No ale donesly jakési mrkvové hranolky, já jsem to už kdysi zkoušela, ale toto bylo výborné, jakoby poprasene v mouce? Prostě nevím, rozhodně ne upečené a rozhodně ne mrkev z fritézy.
Karja my děláme hranolky jedině v troubě a nepřipadají mi horší. Jiné, ale taky dobré.
continuity byla to určitě mrkev a ne sladký brambory? Ty tady dělají v jednom stánku, jsou super.
Pinot Noir my taky. Kupovane hranolky jen z brambor, i vlastnoručně nakrájené brambory. Děti by to nejradši jedly pořád. Teď v obchodě našly sladké brambory, tak už si dvakrát dělaly hranolky z těch. V troubě je to dost matlanice, ale chutná jim to i tak.
andulka01 ja ty hranolky z brambor delam uz leta,vlastne to znam z recka a jen pro nekoho kdo ma fritak,tak to jde taky,ale samozrejme v cerstvem oleji a dat do studeneho.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY