Karja tady je takový easy videorecept, minule podle nej vařil pubertální syn a bylo to super.
Ale teda, už jsem ti sem nějaké recepty dávala a pokaždé následovala stížnost, tak nevím ![]()
a ještě Kitchenette:
Karja tady je takový easy videorecept, minule podle nej vařil pubertální syn a bylo to super.
Ale teda, už jsem ti sem nějaké recepty dávala a pokaždé následovala stížnost, tak nevím ![]()
a ještě Kitchenette:
Tulipe Fakt? A na jaký jsem si stezovala? Já si to nepamatuju. Tak ja jsem taky hrc frc, všechno rychle, když není limeta, tak dám citron, můžu si za to nepovede sama. Zkusím toho cuketku, ta kitchenette mi právě nějak nevysla a zdrclo se to.
Karja Já dělám prakticky veškerou indii včetně butter chicken podle Swasthi, vždycky je to dobrý, zatím jsem s žádným receptem neměla nějakej problém...
Edit: já teda u Kitchenette i Cuketky vidím celkem problém v tom, že to s tou smetanou dost dlouho vaří (nevim proč), to mi přijde s ohledem na možný sražení dost rizikový
Karoleena Pozdě a zase takový trochu sražený;-(.
A kdybys chtěla, tady mám ještě variantu od Grossularie, co sem kdysi dávala, ale osobně jsem ho nezkoušela. Teda já to dělám vždycky tak "od oka", ne podle receptu.
Butter chicken ála Grossularia
Dělám ho v dětské podobě, aby to mohla i moje mrňata, takže hodně jemná verze:)
jogurt smíchat s citronovou šťávou, solí a kořením: kurkuma, paprika, římský kmín, v malém množství mletý bobkový list, muškát, kardamom a trošinku tlučeného hřebíčku. Do toho kuřecí kousky (lepší jsou prsa na velké kostky, ale měla jsem holt stehna), nechat uležet aspoň půlden.
Na másle opéci jemně krájenou cibuli do zlatova, přidat sekaný stroužek česneku, skořici, zalít plechovkou krájených rajčat (nebo jestli ještě máte domácí, tak čerstvá rozmixovaná), podle kyselosti rajčat popř. trochu přisladit, provařit 10 min. Přilít kuře i s marinádou, vařit asi 30 min, přilít půl kelímku šlehačky, provařit 10 min, vypnout a do hotového vmíchat silnější plátek syrového másla.
Navrch lépe koriandr, u nás petrželka, protože děti na koriandr strašně prskají.
Pro dospělé by tam měla přijít s česnekem nasekaná chilli paprička. A místo jednotlivých koření do marinády by pak šla garam masala. Mně ale vyhovuje vyladit si koření po svém.
Karja doprčic, nestihla jsem to! :) Jsem si vůbec nevšimla, že ses ptala už včera večer...
Jako mně to delší vaření se smetanou přijde trochu podezřelý, přitom v receptu na kuře na paprice, který je v principu vlastně podobný, to Cuketka sám zdůrazňuje, že se smetana vmíchá do omáčky až úplně na konec a už se to s ní moc nevaří, aby se to nesrazilo, a tadyhle neváhá to kuře se smetanou nechat bublat půl hodiny, to by se mi srazilo raz dva jak se znám.
A ještě jeden edit: A teda tu cibuli, co mají v receptech Cuketka i Kitchenette, tam taky vůbec nejsu zvyklá dávat, to sice nemá na konzistenci omáčky vliv, ale na chuť bych řekla že dost.
Karoleena souhlasím, se smetanou takhle dlouho nevařit. Když dělám něco se smetanou na dva dny, jsem smířená, že druhý den už to kvůli převaření nebude ono. Ani nevidím důvod, proč smetanu při prvotní přípravě tak dlouho trápit varem.
Karoleena já teda ve smetaně dlouho vařím úplně běžně a nikdy se mi nic ne zdrclo. ale asi V ní nevařím kyselé jako je v tomhle receptu (citronová šťáva, rajčata apod)
Karoleena Joo určitě je to tim vařením smetany. Jako je to dobré, ale takové jako konzistenci ne úplně vymazlene. Příště zkusím tenhle nebo ten od Garfie:-). Ještě mám v podezření jogurt, že může být takovej jalovej;-).
viktorka_od splavu Varis nebo jen udrzujes pod bodem varu. To je rozdil. U nejake kremove polevky psali, ze se smetana musi pridat uplne na zacatku a ze potom to srazeni nehrozi
Candance rakouská kuchyně dává smetanu hned od začátku. Mám Kochschule od Plachutty a ten do krémových polévek lije smetanu hned a vaří pomalu. Prý se takhle tím jemným probubláváním smetana provzdušní a polévka je taková víc našlehaná.
bram k tomu má nějakou tu svoji esej i Florentýna: https://www.kucharkaprodceru.cz/kremova-polevka/
Aranel no vida, i toho Plachuttu tam zmiňuje :)
Aranel ano, u ni jsem to cetla
viktorka_od splavu Zajímavý, že v tom curry se mi to nikdy nesrazilo. To bude dělat ten citron určitě, přece jen dávám na naložení masa tři lžíce.....
bram Zajímavý teda.
Karja ale musím teda říct, že nepozoruju mezi oběma způsobama žádnej velkej rozdíl :)
Chcela by som urobiť tento cheesecake, akurat že nemám malé formičky. Keď to urobím ako jeden veľký cheesecake do formy, má sa tam čo pokaziť?

711990 dort se povedl a chutnal![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.