Zarinya táto strúhanka nemala chybu
, teraz som kúpila kukuričnopohánkovú strúhanku.
Jídlo a vaření
Zarinya Já jsem jednou dělala v troubě maso v tech lupínkach a spálilo se mi to;-(. Ale měla jsem je rozemleté málo, to určitě hrálo velkou roli.
Nemáte někdo ověřený recept na marmeládu/džem bez cukru? Konkrétně na jahody?
Lenka22 nevím proč tam nechceš dávat cukr. Ale to je v marmeládách dost zásadní konzervant. Navíc jahody obsahují málo.pektinu, což je další prekerka. A úplně nejhorší je, že jsou dost náchylné na plísně.
Takže pokud to nepotřebuješ pro diabetika, můžeš to zavařit s gelfixem 3:1, tam je toho cukru méně. existuje snad i verze pro diabetiky, ale s tím nemám zkušenost..
Lenka22 kazdopadne to bez cukru budes muset sterilizovat
baltik musim rict, ze jakmile se nekde pise, ze je nejaky jidlo po vynechani zasadni ingredience vytecne a chutne, je to podezrely:D
baltik no ja to vyzkousela a ani sterilizace nepomuze, leda tam dat nejaky konzervant Lenka22 pokud nechces cukr, nejez marmeladu
ne vazne, ja si pac cukr nemuzu tu marmeladu nebo spis rozvar pripravuju proste vzdycky cerstvy ke konkretnimu jidlu, kdyz delam palacinky tak pokrajim a rozvarim s xylitolem ovoce ktere je zrovna po ruce nebo v mrazaku, zbytek skladuju v lednicce a behem tydne dvou dojim na chlebu s maslem nebo tak. jinak i sterilizovana mi zplesnivela, tak uz to neriskuju, plisne jsou rozhodne vetsi zdravotni riziko nez "bily jed"![]()
711990 jojo, cim vic soli tam das tim je to sladsi![]()
711990 viktorka_od splavu já bych neslazenou marmeladu i brala, ale lze to udělat třeba se švestkami za cenu dlouhého vaření. Rozhodne ne s jahodami.
Pak jsem nějak vyhodnotila, že povarit pět minut s cukrem a konzervantem, který je stejně všude, je možná i zdravější výsledek než to ovoce trápit na sporaku celé hodiny.
baltik musim rict, ze jakmile se nekde pise, ze je nejaky jidlo po vynechani zasadni ingredience vytecne a chutne, je to podezrely:D
to je presny ![]()
ja bych poradila: nejis cukr, nejez marmeladu. anebo este lip zacni jist cukr :))
Karja ja je taky nikdy nemlela,jen rozmlatila palickou na maso,musis smazit na nejnizsi teplotu,no.:-)
continuity no ale povidli neni marmelada:-) je to hořky, pripaleny (ma byt) a neni to nic zdravyho. kupovany se samozrejme vyrabi jinak.
Já si marmeládu právě ráda dám, ale pokaždý si říkám, co jsem sežrala cukru, tak jsem to chtěla zkusit bez, no
. Ještě to teda uvážím, když píše viktorka_od splavu , že ani sterilizace nepomůže, počítala jsem, že zasterilizuju a bude. Z "Jíme jinak" jsem recept četla, ale doufala jsem právě v nějakou osobní zkušenost, jestli to je vůbec dobrý a tak.
Lenka22 nj marmelada bez cukru to je jak kdyz chteji vegetariani steak bez masa
Lenka22 dobrý to není, je to hrozně kyselý. Ségra je trochu na zdravou vyživu, takže kilo cukru na kilo ovoce jí v marmeádě přišlo moc, tak to špendlíkové dala tak čtvtinu maximálně. Kupovidu se jí to nezkazilo, ale jíst se to moc nedalo:)
Zarinya Já to právě nesmazila, ale pekla a to byl ten problém určitě. .
Včera jsem potkala recept na fish and chips z trouby...nezkoušel jste někdo někdy...chips jsou jasný, ale ta ryba v těstíčku.....nevím nevím
To bude zas o prázdninách, starší dcera nejí moc jídel, hlavně neji moc maso, myslím, že budu točit tak 7 jídel dokola:-D. Ve školce bych řekla že jí tak nějak všechno.
Evaeva Kyselý marmelády miluju. Ale dělám je s želírovacím cukrem. 3:1, 4:1
Kolem nás zkoušel marmelády bez cukru kde kdo, všem byla zima a oblíkly si kožuch.
Karja ja zrovna pecu brokolici v tom a je to trochu divny,protoze uz vlastne v zacatku to ma tu zlatou barvu tak koukam kazdy dve minuty do trouby.![]()
Lenka22 no tak to udělej s tím gelfixem. Cukru je tam třetina, je to rychlé, nekazí se to. Úplně bych neřekla, že je to racionální strava, ale zas to není takové peklo jako sušenka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025