Tak Betty No to mi připomína, že u nás na vsi taky donedavna neměli bílé jogurty. Já bych spíš uvažovala nahradit zakysankou, ale těžko říct no
Jídlo a vaření
Karja Souhlasím, tvaroh je přece jen tak nějak o dost hustší než jogurt. Kdežto zakysanka je hodně tučný jogurt.
Ale jestli mají tvaroh, Tak Betty , doporučuju (už asi postopadesátý) drobenkový koláč z Kuchařky pro dceru. Peče se to teda fakt dlouho, já ho mám v troubě většinou přes hodinu plus pak v tý přivřený, musíme si ho užít, než bude z elektriky úplně luxusní zboží
ale je mi sympatický, že je tam hodně tvarohu = není to vůbec suché a taky tam není prdopeč. Kterýmu se nebráním, ale někdy mám pocit, že ho jím až hodně.
Karja Ale jo, voda se šťávou akorát pro dospělé.![]()
Tak Betty použij klidně i ovocný jogurt. ![]()
Catherinne Dělám.podle receptu na str. 1654
brrr děkuji
Černá kočka Frappé se skládá z větší části z pevné pěny. Je to jedna z mála věcí, které bez brčka fakt pít nejdou.
Tak Betty dělala jsem ho nouzově se zakysanou smetanou a byl dobrej... komu vadí prdopeč, může dát sodu
RoSa a jaky je problem s praskem do peciva? To mi nejak uplne uteklo, ze se mu ted mame vyhybat?
baltik nevim, někdo to tady zmínil, že mu vadí... já s nim problém nemám
Tak Betty Zrovna nedavno jsem do jogurtove buchty tvaroh dala, bylo to teda jeden tvaroh a jeden jogurt a slo to, tak mozna tvaroh a k tomu trochu mleka, aby se dodrzela jogurtove konzistence?
Myrtila nakonec jsem udělala úplně jinej tvarohovy recept ,dává se do testa olej a mléko . Ale ten s jogurtem je nejlepší. Jo a zakysanou smetanu u nás taky neměli.
baltik Ne, jako žádnej, ale někdy si říkám, že peču s prdopečem prakticky všechno a někdy mě pak trochu bolí břicho. Tak mě docela potěšilo, že se dá jednoduchej koláč ( = kde se nešlehá sníh a nic nekyne) upíct i bez toho.
Tak Betty To je teda obchod za všechny prachy ![]()
Potrebovala bych spotrebovat susene mleko, mlete mandle a lyofilizovane maliny a jahody, nemate napad? ![]()
baltik tak nad způsobem spotřeby těch malin a jahod bych dlouho nedumala ![]()
baltik mám recept na domácí "čokoládu" ze sušeného mléka. Mandle se tam můžou taky přidat, ale spíš nasekané.
baltik marcipán. Sušené ovoce na ozdobu nebo rovnou sníst.
https://www.receptyprimanapadu.cz/vareni/priprav-si-vlastni-marcipan/
konečně jak se trochu ochladilo tak jsem včera večer vyrobila ty papriky plněné fetou a mozzarellou, je to naprosto super. místo máty kterou nemám jsem dala bazalku:-P jelikož jsem pochopila že dle původního receptu jsou ty papriky moc syrový tak jsem je nejdřív dala do trouby asi na půl hoďky nenaplněný a pak to tam teprv nacpala. paráda teplý i studený![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my