Karja mamka suší rajčata v sušičce a pak je naskládá do skleniček a zavaří "nasucho", bez ničeho... vydrží to ve špajzu i několik let
Jídlo a vaření
RoSa jo, já takhle zavaruju švestky. Nasucho. Nesusene. A super! ![]()
baltik jedno zahřátí způsobí, že se ty spory proberou k životu. Potřebuješ to druhé, abys zničila bakterie a toxiny. Není to asi pravidlo, já vím, jak se zavarovalo u nás doma a nikdo se nikdy neotrávil. Druhá věc je, že když špatně zavařené lečo nebo rajskou hodíš na pánev, toxiny se už při nějakých 70C rozloží a nestane se vůbec nic.
continuity sakra a kdyz uz mam ty susena rajcata v oleji, hodim je do testovin a prohreju, je to ok?
Candance hele já nejsem potravinářský technolog. Potřebuješ to zahrát tak na 70C.
Candance Třeba tady píšou buď několikaminutový var, nebo zahřívání na 80 stupňů trvající aspoň 20 minut, ale hledala jsem si info specificky jen o těch botulinových potvorách, páč ty mě děsí nejvíc! A je tam zmíněná i ta technika dvojího zavařování, co už zmiňovala continuity.
Jak se tu nedávno řešil ten přebytek rajčat..
Zkušenost s tím ale nemám.
Dadoo normalne to nacpou do mrazaku, co je na tom? jako cerstvy to teda neni, ale varim z nich normalne, hazu to tam zmrzly, presne:-)
viktorka_od splavu Asi to, že sú vákuovo zabalené. ![]()
No rajčata, hlavně jsem to prej otrhala blbě. Sambo má svůj systém trhání rajčat a pokyn otrhej rajčata neznamená otrhat všechny zralý a teď má denni deficit rajčat. Takže jestli objeví na balkóně ten pekáč rajčat co prostě nechtěj uschnout....tak mě tady už neuvidíte!
Karja tak je rychle zakopej na zahradě, až usne ![]()
Karja Nezaznelo tu už, že jsi jasný adept na blahořečení?![]()
Makara Já vím, že se tu nemají pomlouvat ti příbuzní, ale dnes mě jeden můj příbuzný nespriznen krvi ani úřady, tak nas.al, že mu ty rajčata možná ještě vysypu za krk. Vzpomínejte na mě v dobrém a postarejte se o me děti, 13. plat každé z vás bude stačit, ročně.
Díky moc!
Karja bez na procházku! My tě tu chceme i zítra a za rok.
Karja nakopni stodolu!![]()
Makara No na procházku šel někdo jinej! (Ale ne kvůli rajcatum jo, něco skrz děti nebo co, prostě jako u normálních lidi, rajčata byly vcera:-D)
Hele jako ty rajčata, to jsem mohla vědět, že to nebude taková prdel. Už mi to hnije/eee teda suší se to/dva dny...tak nevím, kterej den už to bude hotovy k tomu to hodit do popelnice. Ovšem to mi mohlo bejt jasný, že to nebude taková prdel, už při ty sklizni. Pokyn byl ,,trhej rajčata,, tak prostě člověk jde a vezme ty červený ne? Ale už při ty sklizni mi říká soused ,,Noo jsou fakt dobrý, taky jsem dostal a ty to takhle jako otrhas jo, to sambo to trhá úplně jinak, ten na každý rajče pětkrát sáhne jestli je hotový,,.....tak si říkám, no to už je na mě nějak moc...Ovšem pak přijel živitel domu a říká mi ,,jak jako pytel rajčat, jakej pytel rajčat, jaká rajčatová omáčka? tohleto jsou ty otrhaný? Vždyť vidím že jsou zelený tady u stopky,, (tam viď rajče prasklý od sluníčka). Tak říkám ,,no tak trhala jsem to v 10 večer, tak jako, co jsem si baterkou svítila....,, ,,cože, jak jako svítila baterkou, to si děláš legraci,, ,,no Peťa mi svítil baterkou, ne já,, ,,no Karjo, to si že mě děláš prdel, vy jste to trhali jako v noci?,,! ,,Neee o půl 9 že jo, ale tak vzala jsem toho víc, kdyby to třeba druhej den přejel ten bagr,,:-D:-D:-D:-D Ty vole, ty vole! Jdu snad prelestit sporák jako:-D:-D.
Karjanektere tvoje prihody mi pripominaji meho muze. A hrozne me to sere, zvlast kdyz nejsem v uplne pohode, tak je to ta prislovecna kapka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my