Jsem se tady s tou řepou tak rozparádila, že jsem si ji musela večer udělat. Tentokrát ani stopy po hlíně nebo plísni (dodalo obyčejný Tesco). Olivovej olej a balkán, hotovo. A teď mám takovej pocit, že snad půjdu ještě do jedný porce ![]()
Jídlo a vaření
A já si ji zítra udělám s pórkem, jogurtem a ořechy! Ráno jedu na RHB, dokoupím potřebné. Řepu mám :-)
Jak se pozná, že je avokádo dost zralé? Já jsem ho koupila jednou a zralě určitě nebylo, protože rozmačkat nešlo ani náhodou.
Taky ho koupit neumím. Vybírá muž a kupuje teda jen ta s hnědou slupkou, v Bille nejčastěji.
Já v nouzi taková ta balená po dvou, kde je napsáno "ready to eat", v Marks a Spencer, nebo Žabka je myslím taky má.
Jinak já se avokádu dlouhý roky vyhýbala, něco mi v jeho chuti vadí.
Až jsem objevila, že s citronem ta divnost zmizí a teď je to moje pravidelná snídaně, toast a na něj avokádo, řádně osolené, opepřené a spousta citronu.
Samej vitamín!![]()
Mně chutná kombinace avokádo, ztracené vejce, dip z pečených paprik.
A ještě dělám podle Grossularia z MP avokádovou majonézu a tatarku. Recepty jsou v její celoroční kuchařce.
Jen jsem to napsala, už jsem věděla, co budu dnes večeřet... ![]()
Nemohla byste prosím napsat zhruba tu avokádovou majonézu? To je avokádo a olej?
Že bych nemusela příští Vánoce dávat dětem do salátu sojanézu, není mi sympatická...
Děkuju!
Nedaří se mi dát odkaz, ale když si zadáš do vyhledávače celoroční kuchařka, tak tam najdeš poměry a postup. Jinak je to avokádo, citronová šťáva, sůl, pepř, dijonská hořčice a olej.
Děkuju, takhle mi to stačí ![]()
Dodatečně posílám recept na salát podle J.Oliviera:
nakrájíte 3 avokáda, 3 jarní cibulky, čerstvý koriandr a dále jakoukoliv čerstvou zeleninu, kterou máte rádi, na olivovém oleji opražit mandle a přidat chilli papričku, to vše pak smícháte dohromady se zeleninou. Zálivka na salát: 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce hrubozrné hořčice, 1 lžíce vinného octa, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř - vše rozmixovat a smíchat se salátem. Salát je výborný hlavně, když se trochu odleží, ale k tomu většinou nedojde.
Na MP někdo radil, že když lehce odpadne stopka avokáda, tak je akorát. Teď jím tak 2 avokáda týdně a zatím mi to funguje :-). Vybírám jen avokáda se stopkou, abych to mohla kontrolovat.
Kontroluji pomačkem:-D Zatlačím na něj prstem a když už je všude měkké, ně rozměklé, jdu do něj.
Avokádo rozmačkat s banánem - stačí půlka avokáda k jednomu banánu. Nemusí být úplně na kaši, když je sem tam kousek, je to lepší. K snídani. Návykové. :-)
V březnových číslech FOODu, i Apetitu i Gurmetu jsou moc pěkné recepty s červenou řepou a hodně receptů na polévky. Doporučuji prohlédnout a zakoupit ;-)
Souhlasim s Dadoo. Vyzkoušená řepa po burgundsku z apetitu a je výborná. Druhý den ještě lepší. Jedl i muž, který normálně něco takového nejí a prohlásil, že je to překvapivě chutné. A také z Apetitu pomazanka z červené řepy s ořechy a česnekem, přidávám navíc ještě strouhany balkan a ta je taky výborná. Do letoška jsem řepu nejedla, nechutnala mi:-). Nemáte někdo tip co s kořenovou petrželí? Nějak se mi tu sešlo více kusů a nevím, co s ní.
V tematickém podniku jménem POLÍFKÁRNA vařívají výbornou petrželovou krémovou polévku s parmazánem (petržel, brambora, smetana, sůl, pepř, ...mixér, parmazán, sypat jemnými natěmi).
dík za tip, jak jsem psala, řepu můžu, zpravidla peču, protože je to jednoduché, ale ráda vyzkouším něco i jiného...
Před pár lety jsem často chodila do Polévka je grund v Myslíkovce. Dělali tam senzační bošč a úplně úžasnou soljanku. Ale tu jsem trefila jen jednou, od té doby na ni teskně vzpomínám.
(a ted koukám, že ty odpovídáš na dotaz na petržel.. ty o voze a já o koze ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY