Edit : mažu...byla jsem třeskutě vtipná, ale mohlo to nechtě vyznít urážlivě.
Jídlo a vaření
Avokádo rozmačkat s banánem - stačí půlka avokáda k jednomu banánu. Nemusí být úplně na kaši, když je sem tam kousek, je to lepší. K snídani. Návykové. :-)
Já přidávám ještě lžíci kakaa a používám jako sladkou pomazánku.
To by mohlo fungovat. Děkuji moc. Ještě jsem kdysi měla petrzelove pyre se smetanou k nějakému masu, tak to možná taky vyzkouším.
Po delší době..kulatej žitnošpaldovej, jsem zvědavá. A experimenty s nářezama pokračujou, pořád to neni ono..

Ten zase krásnej! Furt jsem se nerozhoupala ke kvaskovymu, děsí mě ta logistika, ale závidím ty drážky, ty prostě to moje hydratovaný těsto nedá, a to mam novou osatku. Ale včera jsem dělala mix hladký chlebovy, spaldovy a zitny, s nasekanyma orechama a chutove by skvelej!
Jsem milovník takové staré české, venkovské kuchyně. Takže kromě jiného miluju všechny možné nastavované bramborové kaše. Nejvíc klasickou s krupkami, nebo s kroupami a česnekem, a taky lepenici (s kysaným zelím). Nedávno jsem někde našla recept na jídlo jménem Štajryš - kde se zkombinují obě dohromady. Takže brambory, krupky, zelí - k tomu podmáslí a vejce na hniličku ... jsem si udělala hezý večer :-)
Zrovna nedávno jsem měla chuť na kroupy a nevěděla, kam s nimi...
To zní taky dobře. Ta logistika není obtížná, jen to tak vypadá, mám nepravidelnou a dost nacpanou pracovní dobu a de to. Samo je to nejlepši náplň víkendu, když to jde :) a když vidím, že nemám čas, jen oživím kvásek a schovám ho zas čerstvej..
Houbový kuba! Nastavovaná kaše s česnekem a majoránkou! Česnečka skleněnka! Uzená polévka s kroupami, kořenovou zeleninou a majoránkou! Rajská polévka s kroupami! :-)
A pak jsou různá krupota a tak, ale tomu moc neholduju - moje top osvědčené jsou výše uvedené.
Čtu ta svoje doporučení, pomyslím na víkendové vaření - a musím si přiznat, že jsem prostě staromódní. Vařím středoevropskou kuchyni, zvlášť v zimě + v létě přidám trochu Středomoří, a konec. Prd exotika. No jo, no.
Mám velmi podobné konzervativní chutě a jsem ráda, že nejsem sama :-)
Nastavovaná kaše... lepenice... hrachová kaše... kulajda... to jsou pro mě sváteční jídla!
Včetně chlebový polívky ![]()
Dneska jsem zabrousila kousek vedle, k sousedům - dala jsem si brynzový halušky, aaach...
No, ano, zapomněla jsem na šoulet (jste mi připomněla tou hrachovou kaší) - doplňuji do nejoblíbenějších kroupových jídel! :-)
Tyjo, obdivuju, já kroupy nerada, kubu jsem asi nikdy neméla..
já taky kroupy nerada. a jelito je jediný co mi nejede ze zabijačky:-)
barbucha chlebovou polívku jsem si musela vygooglit, to jsem asi v životě nejen že nejedla, ani neslyšela že existuje:-O
dost_bot ale teda hrachovou kaši mám moc ráda, ve školní jídelně jsem byla vždycky děsně zklamaná, že to co na první pohled vypadalo jako hrachovka, bylo to divný smíchaný s kroupama (šoulet, žejo)
Já obecně zabijačku moc nemusim, ty prejty, jitrnice, jelita, krev a prdelačku ![]()
Kroupy miluju, v dětství jsem měla strašně ráda uzenou polévku. Pak se máma někde dozvěděla, že vývar z uzeného je nějak jedovatý a přestala ji dělat. Neměla jsem ji dlouhá desetiletí.
Z čeho ji udělat?
Já uzenou znám, ale s rejží
matka vždycky vařila z žeber uzenejch
aaa polívka (jakákoliv) s rýžou je zlo!:-)))
ale ze zabijačky mám ráda fakt skoro všecko - dokonce i tu černou polívku, tam ty kroupy vemu na milost, jednou za rok dva šufánky s majoránkou a česnekem... mňam!
Sweet Potato no z jakýhokoliv uzenýho. třeba z těch žeber, nebo bůčku, kolena... a sebrat tuk... ale varuju tě, nejspíš ti to nebude chutnat
Ten chleba, to je zase parada. A priznam se, ze obcas rada jim chleba s maslem a tenkou vrtvou sardelove pasty - omlouvam se vsem, kterym se udelalo mdlo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY