Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 11. října 2016 22:55
Reakce na Potrefenáhusa:

Jak videla? Vy mate nejakou VIP verzi parfumanie ala vidim i co neni, jo?  Ja tu byla a nic jsem nevidela, no toto.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 11. října 2016 22:58
Reakce na 0zero7:

Jim. Tady moc ne, ale v SF napriklad maji ty ruzne fushion sushi fakt vychytane a ja mam ty ruzne omacky rada.

Offline 0zero7
11663 příspěvků moje polička 11. října 2016 23:07
Reakce na Unnamed:

Tady je to vsechno cerstvy, teda pokud to neni upne nejakej fast food sushi kde to chvili lezi, chodim tam kde to i na take put delaj na pockani, ta vulcan je obalena v tempure a smazena, ehm, no prasarna trochu. Ale moc dobra.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 11. října 2016 23:08

Ježiš, vy mi děláte chutě s těma rybama a Japonskem. Ještěže jsem se právě vrátila z celkem prima korejské žižkovské restaurace.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 11. října 2016 23:14
Reakce na domenica:

Tak to byl asi Hanil?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 11. října 2016 23:19
Reakce na Unnamed:

Bibimbap /tady/

Hanil je vyšší liga, ale tohle mě příjemně překvapilo jako fajn korejská lidovka.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 11. října 2016 23:21
Reakce na domenica:

Aha, tak tu neznam.

Offline OliveOyl
1960 příspěvků moje polička 12. října 2016 07:10

chachaa a neni tochu moc maslova?;-)

polivku delam podle florentyny se slehackou, takze asi je to jedno, doufam ze chutnala!

Mě to chutnalo :) Byla jsem zvědavá, co tomu řeknou malej a velkej pán tvorstva, ale ti se zaplácli pizzou podle 007. Agentko, díky za tip, mělo to úspěch.

Offline 0zero7
11663 příspěvků moje polička 12. října 2016 08:09
Reakce na OliveOyl:

Supwr! Neni zac. Zitra nahodim krekry bez mouky. Moc Dobry. Chtela jsem TED ale nejde mi zmensit fotka tady z telefonu TAK jssm se vyzurila a Jdu spat haha

Offline 0zero7
11663 příspěvků moje polička 12. října 2016 08:14
Reakce na Unnamed:

Vy mate vytunenou policku!! Jakej je ten ford portofino? Klidne Odepiste do prislusneho vlakna :) ten se mi libi

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 12. října 2016 08:26
Reakce na Kokoska:

Nic konkrétního asi neporadím, ale v Budapešti se obecně moc dobře vaří. Byla jsem tam mockrát a nepamatuju, že by mi někde nechutnalo. Upřímně, musím říct, že i vývařovny v supemarketech vaří často líp, než mnohé restaurace u nás :-)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. října 2016 09:05
Reakce na Garfie:

ako vegetarián som v Budapešti dosť trpela,  v rešturácii som sa mala problém najesť. Aj rybu mi doniesli pripravenú na bravčovej masti. Nakoniec som chodila na panini do rýchleho občerstvenia, to bolo dobré. Ale ostatní traja mäsožravci, čo boli so mnou, si veľmi pochvaľovali. Inak, jeden Maďar ma stále nútil do vyprážaného syra s ryžou a s takou ich zvláštnou nasládlou majonézou, ale to som nedala

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 12. října 2016 09:11
Reakce na betsey:

:-) aha, tak to asi bude problém. Já maso moc nemusím, ale vegetarián nejsem, takže tohle mě nenapadlo. Ale v té modernější části Pešti myslím nebude problém se najíst, je to tam hodně kosmopolitní. Ale aspoň sladkosti, ne? Ty jsou tam taky výborné.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. října 2016 09:18
Reakce na Garfie:

je pravda, že sme tam boli iba pár dní, takže v podstate štyri návštevy reštaurácii, keby máme viac času, určite nájdeme podniky, kde by som si aj ja pochutnala, ale keďže som bola v menšine a ostatní trvali na klasických maďarských rešturáciách, tak som to nehrotila. Ale odvtedy mám zafixované, že maďarská kuchyňa nie je pre mňa.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. října 2016 11:05
Reakce na Kokoska:

jestli mate rada ryby, tak halaszle (doufam, ze jsem to dobre napsala). taky jsem kdysi v madarsku mela neco na zpusob rizku s ryzi. bylo to uzasny. vlastne vsechno, co jsem kdy jedla v madarsku, bylo uzasny! :D

Offline Ounz
20470 příspěvků moje polička 12. října 2016 12:48
Reakce na Potrefenáhusa:

Díky :) já to zkoušela z mobili a to fakt nešlo, ale dam tomu ještě šanci..

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. října 2016 13:14
Reakce na jinx:

souhlasim, vystizne. Japonsko se zaryje pod kuzi, nejen kulinarsky. Momentalne tam mam na dovolene kamaradku, hrozne se tesim, co na to povi. Mozna tam vyrazim znova uz pristi rok, musim to promyslet, byla jsem v r. 2015.

Jo, taky mám ten samý pocit, někdy si říkám, že sjem snad v minulém životě byla Japonec :) Já jsem i dost nekontaktní člověk (dlouho mi trvá, než si k sobě někoho pustím do své "bubliny"), takže jejich zdravení bez ruky a spol. mě je prostě bližší než třeba jižanské olíbávání se :)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. října 2016 13:20
Reakce na 0zero7:

Mam desnou chut na sushi! Nebo aspon na sashimi, kurnik, zeny, co mi to delate. O vikendu to poresim. I kdyz muj oblibeny takeout by se dal driv i. Jite i ty mene asijske a vice cunacke veci jako napriklad vulcano roll? Me to teda moc chutna, ehm.

Vulcano roll neznám :) Ale já mám ráda i některé ne tradiční sushi, třeba miluju Philadelphii salmon, kde je avokádo, sýr philadelphia a loso - jde to totiž krásně dohromady :) Ale už jsem měla i rolku s tuňákem z konzervy (bylo to v rámci menu) a to teda nic moc, stejně tak si nedovedu představit třeba rolku se smaženým kuřetem o které jsem slyšela :D

Já sjem v sushi spíše na kalsiku - losos, kreveta, tuňák případně okurka nebo avokádo či ředkev :)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. října 2016 13:23
Reakce na 0zero7:

Jo tak obalené v tempuře sjem taky jedla - kdysi tu byl sushi bar, kde dělali crispy unagi - bylo to s uzeným úhořem, nějakou lehce pálivou omáčkou, obalené v tempuře a osmažené, to bylo fakt super :) A i dkyž to bylo smažené a bez syrové ryby tak mi to přišlo takové v japonském stylu :)

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 12. října 2016 14:02
Reakce na A666:

Vy děláte překlepy jak jedna moje kamarádka, nevědět, že na diskuze nemá čas... 

Tam se jí ještě nikdy nepodařilo napsat, vždycky je to tma. :-)