Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. října 2016 18:26
Reakce na Garfie:

Nádhera, závidím! Co je to v pravo dole v alobalu? 

Už to bude 6 let a se slzou v oku na to vzpomínám :) byly to úchvatné dva dny v rjokanu kousek od Nikko, kde byl i onsen, ubytování typicky Japonské a taky japonská polopenze, prostě bomba :) V tom alobalu byla myslím pečená ryba s různou "zeleninou" - bambusové výhohny a spol. Přesněji si to už nevybavím :)

Super byly i ty snídaně, pro nás naprosto netypické - většinou miso polévka, nějaká tepelně zpracovaná ryba, řasy, houbičky shitake, rýže..... Ale to asi znáte :)

Jinak jsme se teda celých 14 dní takto nestravovali, hlavně proto, že jedna naše kolegyně měla problém se syrovou rybou a japonskou sojovkpou. Takže jsme tam vyzkoušeli i čínské restaurace, indickou (naprosto super, byla jakoby v bytě v normálním domě a ten pán, co ji vlastnil/vedl/dělal číšníka a snad i vařil vypadal jak z pohádky :) A samozřejmě jsme také několikrát byli v obligátním McDonaldu :)

Ještě k tématu - foto z Tokijského running Sushi a pózující kuchař, náš poslední den :)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. října 2016 18:30

A tady ještě pár potvůrek, ale přiznáms e, že jsem neměla odvahu vyzkoušet :) zbytek byl bohužel rozmazaný tak, že to nejde publikovat :)

Jinak líbilo se mi tam, že měli oceněné talíře dle barev, takže pak jens ečetli, kolik člověk které barvy snědl :)

A tím končím s japonskou invazí :D

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. října 2016 18:32
Reakce na Garfie:

Souhlasím s těmi surovinami....upřímně sushi umím a kdysi jsem ho dělávala, ale také raději někam zajdu. Mimochodem, když jsme byly s kamarádkou v Kjotu, chtěla zajít na sushi a já to odmítla, s tím, že jsme daleko od moře! (haha, co bych teď za takovu "dálku" dala)-tehdy mi vynadala, že jsem pěkný snob! :-)

Je to sranda, jak se člověku změní vnímání vzdálenosti od moře :D

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 11. října 2016 18:37
Reakce na A666:

Pamatuju si na kaitensushi u nás ve městě, oni fakt ten talířek nechají oběhnout maximálně 3x a pak ho vyhazují do koše! Jak si tehdy povzdychl přítel-ten odpaďák chci domů! :-D

Přemýšlím, jesli jsem někdy byla u Mekáče....asi jo, protože si pamatuju, že se tam kouří, to mě šokovalo, ale jinak (když už) jsem chodila do jiných fastfood. Ale já vlastně jedla hlavně japonské jídlo, mám ho moc ráda, ale chápu, že pokud někdo nemusí sojovku, zelený čaj a ryby, tak je nahraný :-)

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 11. října 2016 18:40

No jeste potrebujeme fotky od Jinx.

Par mych, vcetne Kobe beef. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. října 2016 18:42
Reakce na Garfie:

My v tom mekáči taky zrovna nevysedávaly, snažily jsme se heldat varianty schůdné i pro kolegyni, takže třeba spíš japonštější fast foody s tepelně upraveným masem případně místa, kde prodávali rámen/Udon )to sjem taky milovala jakmile sjem ty nudle hůlkama zvládla :D ) anebo ty čínské/indické restaurace. No a pak jsme si k snídani kupovávali zatavené sendviče :)

On ten McDonald měl výhodu, že člověk tušil do čeho dje, takže napříkald první ráno v Tokiu byl ideální :)

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 11. října 2016 18:44

A tohle byl zazitek neuveritelny. Kazde sushi se serviruje cerstve a dalsi se pripravuje az potom, tak neni moc moznost fotit.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. října 2016 18:46
Reakce na Unnamed:

Myslím, že si naslintám do klávesnice :) Co je to zelené na třetím obrázku, něco z Matchy?

jinak tedy evidentně o dost vyšší level než dke jsme byli my :) Ale tak my tam byli jakos tudenti :)

Offline Ounz
20470 příspěvků moje polička 11. října 2016 19:49

Nádhera to japonský jídlo..

já sem se sem chtěla vnutit s lívancem, kterej mám na instagramu v rámci testu vkládání fotek a test (já) selhal..

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:01

no to Japonsko, to je nadhera! Ja jsem byla na fine dine v Park Hyatt  a dalsi vecer v Shangri La a bylo to bozi, proste bozi! Byla jsem zvedava, zda dokazu tak exoticke chute ocenit a musim rict, ze to byla mana nebeska. Co me zaujalo - chapu, ze nekdo dokaze spickove uvarit, ale ze vam naserviruji kus syrove ryby, ktera sama o sobe chutna asi tak o sto procent lip, nez vsechny dosavadni (a ja sushi muzu), tak to jsem uplne necekala :-) 

plus kdyz se k tomu prida uctivy a tradicne prezdvorily servis, tak to nema chybu. Ikdyz, hluboka uklona pred vytahem, ktery mel asi deset metru ctverecnich a na strope ve vysi ctyri metry obri kristalovy lustr, me malinko uvedla do rozpaku :-)

a neskutecna byla taky malinkata, uplne titerna "restaurace" v hale na rybim trhu, tam se stala rada, do ktere jsem si s radosti stoupla, protoze to sushi tam... ja chci znova do Tokia!

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:03
Reakce na Unnamed:

krucifix, neni to Kanda? Tam chci, ale nepodaril se mi booking, ale pri pristi navsteve to nesmim minout.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:06
Reakce na Unnamed:

kobe beef bylo neuveritelne, doslova se rozplynulo v ustech, uplne se mi ty vjemy ted vraci

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:09

a bacha v Esce se 12.11. kona super akce 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:26
Reakce na A666:

Ano, matcha dezert.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:29
Reakce na Ounz:

Doufam, ze se podari, livance ja rada. A mimochodem, strasne obdivuju vase chleby (a Potrefenahusa), to je parada.

Offline Ounz
20470 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:31
Reakce na Unnamed:

Bacha pečení chleba je těžce návykový.. :)

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:41
Reakce na jinx:

Taky jsem byla v par top restauracich, je to opravdu zazitek na cely zivot. Ty suroviny, ta laska k detailu, ta pokora (ne to vlezle pratelstvi ci servilita, jako jinde v Asii - hlavne v Indii). Presne, to, ze udelaji z par surovin casto bez vareni neco tak chutneho. A uplne me dostalo, jak bylo to jidlo vyborne i v uplne obycejnych malych provozovnach. Jo, v jedne male na trhu jsme take byli.

Poklonu na zem jsme zazili dvakrat. Byla jsem minuly rok a uz jsme se rozhodli, ze poletime znovu. Asi ne pristi rok, ale prespristi. Ta zeme me nesmirne ucarovala. Ja bych jela hned 

Ta restaurace je mozna ta, co jste psala, nemuzu si vzpomenout. No jedna z tech nejzadanejsich.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:43
Reakce na Ounz:

No toho se bojim :-D

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:49
Reakce na Unnamed:

souhlasim, vystizne. Japonsko se zaryje pod kuzi, nejen kulinarsky. Momentalne tam mam na dovolene kamaradku, hrozne se tesim, co na to povi. Mozna tam vyrazim znova uz pristi rok, musim to promyslet, byla jsem v r. 2015.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. října 2016 20:50
Reakce na Unnamed:

to by mohla byt kanda, ta ma snad jen osm nebo deset mist a tri michelinkse hvezdy.