Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline mirajo
2767 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 20:53

Malenge Saksuku delam nejdriv v panvi, uplne rozvarim papriky a rajcata do mekka, davam dost cesneku a rimsky kmin, byva tam i paliva pasta /davam jen trochu chilli/. Pak do povrchu udelas dulky a do nich rozklepnes vejce, jeste zahrivas, abys je nejedla syrovy /ja to kratce zapecu v troube/, u leca jsou zamichana se zeleninou. Je to ze severni Afriky a ji se to hodne na Blizkem vychode, mam par jidel odtamtud hodne rada. Rajcata a papriky tam jsou, ale vypada to jinak a i tim korenim to jinak chutna nez leco. 

999 Miluju hubnik, neco jako nakyp nebo nadivka z hub, klidne studeny, ale vetsina jidel z hub mi chutna. Mam abstak, na houbach jsem nebyla hodne dlouho.

Offline mirajo
2767 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 20:55

Pinot Noir Ty tvoje polivky jsou uzasny a nejen polivky

Online continuity
43750 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 20:57

mirajo Pinot Noir taky bych se na chvíli nastěhovala. 

Offline mirajo
2767 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 21:19

continuity Od nas bys brzy utekla, ale u Pinot Noir se mi moc libi, jak ma jidlo sezonni a napadity. 

Offline Malenge
4874 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 21:21

999 díky, ta petrželka se tam vyloženě hodí, musela to být dobrota. Asi půjdeme zase zkusit les. I když, ať nefňukám, v sobotu jsem měla k obědu bedly na sádle, mňam. Jinak jsme nenašli nic, akorát jednoho hřiba totálně sežraného od červů.

Offline barbucha blogger
36219 příspěvků moje polička 08. zaří 2026 13:15

Tak já už včera nevěděla co s květákem... polívka, mozeček, placičky - všechno jsem měli poslední dobou. 

Takže jsem vzala pekáč, jedna vrstva brambor, další rozebraný růžičky květáku, zase brambory, zas květák... posolit popepřit a zalejt smetanou (bez vajíčka). Do trouby s tím a jak je to měkký a začíná to nahoře zlátnout, zasypat pořádně ještě strouhanou goudou/čedarem, až se zapeče i to, tak hotovo. Není nic jednoduššího, taková vlastně rychlovka a ještě z jednoho hrnce, ale nakonec jsme se skoro poprali o poslední porci.

Podobně dělám kotletky na ty vrstvy, žádná dieta teda s tou smetanou/šlehačkou, ale jednak dost vysublimuje a taky je to prostě dost jedlý

Online continuity
43750 příspěvků moje polička 08. zaří 2026 14:20

A u nás dnes v jídelně byla musaka.