Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 14:02

Karja Ty dávaš ke guláši jako přílohu brambory? Jen se ptám, protože mi to příjde absolutně nezvyklé a "neslučitelné".

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 14:17

brrr No nedávám, právě mi to přišlo divné, ale ted jak jsem zkusila ty "odsolovací brambory" tak to bylo fakt dobré, hrozně moc, ony ty brambory chutnají tak jako jinak než ty vařené bokem. Určitě to bylo lepší než těstoviny k tomu mému. To je asi každý jak je zvyklý, tchán zas nezdá ke guláši těstoviny. A guláš s knedlíkem mi přijde zas příliš vaření a to stejně nejí sambo:-D. Co z toho vychází? Chleba!

Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 14:45

Karja My míváme guláš s rýži, když nemám náladu na dělání knedlíku. S těstovinama ho děti taky moc nemusí a s chlebem to není oběd.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 15:03

brrr Jj my jsme to zase nikdy neměli s rýží;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 16:08

@karja Jak si dělala tu boloňskou v troubě?

Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 17:30

Karja Jo, to jsou ty rodinné chutě a zvyklosti

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:24
Reakce na brrr:

Jo, to jsou ty rodinné chutě a zvyklosti

​no teda!:-)) gulas jsem nikdy nejedla ani s ryzi ani s testovinama, s knedlou mi nechutna, miluju ho s chlebem

Offline continuity
41785 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:28

Karja burtguláš a kotlíkový guláš se k má sobě jako luncheonmeat v trojobalu a telecí řízek.

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 18:49

Nevíte prosím, jestli se dá v některém z běžných řetězců typu tesco, lidl koupit marcipán? Myslím ten na plnění pralinek, ne mandlovku na potahování dortů...

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 19:01

monis Marks&spencer a pred vanocema i Lidl

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 19:23

monis Marcipán dělá i Alnatura, takže přihazuju dmko, taky je to sezónní věc, takže ve vánočním stojanu

Offline Černá kočka
1725 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 19:56

monis Já kupuju Dr.Oetker ten bývá běžně k dispozici. On má teda na obale nakreslený potažený dort, ale používala jsem ho normálně na náplň do lineckých koleček nebo na kousky do miništol.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 20:52

continuity Jasný, ale víš jak, prostě je to ta forma ,,eintopfu,, a to já furt nějak neumím se přes to přenést, mně to odjakživa nějak vadilo:-D

Offline continuity
41785 příspěvků moje polička 25. listopadu 2022 22:27

Karja já nerada myju nádobí a hodně vařím v přírodě, mně ten jeden hrnec vyhovuje moc. 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 11:28

Takový ty debaty 'jak kdo co dělá' mi přijdou docela přínosný, člověk se dozví i zajímavý postupy a věci..viz bramborový salát.

Takže vyvolávám debatu 'děláte vývar? A jak přesně? Kolik zeleniny, koření, solíte? (já ano) Táhnete nebo v papinově hrnci? Kterej druh mate nejraději? A dáváte neobvyklé ingredience?' Předem děkuji za účast..

Já mám nejraději v pořadí slepičí, hovězí, kuřecí a uzený (ano i ten) moc nemusím králičí. Zeleniny dávám hodně, solím, z koření jen nové k. a pepř (hodně) a přeferuju papiňák..

Offline olte
731 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 11:34

Ounz vývar už léta výhradně táhnu cca 4 hod, zdá se mi silnější než z papiňáku. Solím hned, jiné koření nedávám, zeleninu kořenovou a cibuli, tak přiměřeně. Nejradši mám v pořadí vepřový, slepičí, kuřecí, hovězí a králičí cistý moc nedělám, většinou králíka s něčím nakombinuji.

Offline Vilemina
2358 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 11:58

Ounz nejradši hovězí a kuřecí, dávám bobkový list, nové koření, pepř, solím, dál cibuli, kořen.zeleninu, někdy prihodim zázvor a chilli papričku, tahnu pár hodin, papiňák nemám. A někdy přihodím i petrzelovou nať.

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 11:59

Ounz Nejraději slepičí, dlouho táhnu, solím hned,sbírám pěnu. Dávám jen cibuli i se slupkou, zelené natě, neloupaný stroužek česneku a pár kuliček pepře. Pokud vím, že strávníci budou čekat nrkvičku, osmažím jim na másle kořenovou zeleninu nákrájenou na julienne. Do talíře si dávám chilli papričku :-).

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 12:06

Ja mam nejradsi hovezi, ale delam i kureci. Hovezi nejradsi ohanku a kosti, do 10l hrnce, k tomu hodne celeru, mrkve, petrzele, alespon 3 cibule a 2 strouzky cesneku, oloupany. Zeleninu neloupu a necistim. Koreni nedavam, solim az pred pouzitim. Tahnu 4+h, penu nesbiram, hotovej vyvar precedim pres perlan, sebere to i tuk. 

Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 26. listopadu 2022 12:19

Ounz Nejradši mám hovězí  pak uzený a vepřový. Kuřecí a jiný drůbeží moc nemusím. Urcitě nudle než kapání, játrové knedlíčky neumím, ale mám ráda. Do uzené kroupy.

Vařím tak tři hodiny, místo cibule dávám pórek (mívám v mražáku ty zelené části). Krom kořenové zeleniny a česneku dávám i rajče. Nové koření a pepř hned, sůl až to zavře. V sezoně přidávám pažitku, libeček, koriandr, celerovou a petrželovou nať.