jo a drůbeží pho-vývar: do toho dávám zázvor (čerstvý, plátky), skořici (celou), badyán (taky), kardamom (taky), třtinový cukr, česnek, rybí omáčku, jarní cibulku... později pak papričku a limetku... jo a kafírový list - to je takovej asijskej bobkovej list
Jídlo a vaření
Vari zajímavý, děkuju za informaci
možná se někdy odhodlám zkusit..
Tabeajako ze neokrajuju slupku, neskrabu mrkev, jen to umyju. Z cibule oloupu to nejhorsi, ale porad nechavam tu suchou slupku
Hovězí, kureci, pho-vývar.
Zelenina a koření klasika, co tu padla. Rajče ne, budu muset vyzkoušet. Solit dopředu jsem si myslela, že se nemá, ale ráda vyzkouším.
Dotaz, slyšel jste někdo nebo dokonce zkusil vývar z už upečeného kuřete, tedy zbyle kostry? Já to teď někde viděla v receptu. Dost mě to překvapilo. Toho vývaru nebylo samozřejmě na konci 10 litrů. A byl to recept od známého kuchaře, akorát kdybych si vzpomněla od koho.
MaeGandal zkouseli jsme to, i ted s kachnou a jde to. Jen je to takovy mastnejsi a trosku jiny, ale vyvar byl fajn.
RoSa Noky jsou naše rodinné stříbro. U babičky starší vždy nadšeně seděla nad talířem, tleskala a skandovala "velenik, velenok!" A babička ochotně lovila z hrnce ty největší. ![]()
MaeGandal Nezkoušela, ale asi zkusím.
Pekařky, Ounz , 711990 , Potrefenáhusa ...
Nemáte prosím recept na brusinkový chleba?
Slavíme 6. narozeniny ještě s rodinou, dort jsem podruhé nedělala, tak aspoň jeho mini obdoby. A krůtí roláda.

Sweet Potato já s brusinkama ještě nepekla. A chceš klasickej chleba s přídavkem brusinek nebo spíš briošku? Maškrtnica má na blogu chleba s meruňkama, fíkama a ořechama, tak koukni, jestli by se ti nehodil (s obměnou za brusinky), já bych případně i použila základ na chleba se sušenýma rajčatama..ale asi nejsem zrovna referenční vzorek, můj vrchol je chleba s ořechy, to ovoce je mi tam trochu navíc..
Ounz Já vlastně nevím, co chci. Jen moc chci splnit jedno přání. Chleba s brusinkama.
Kouknu na tu Maškrtnicu, dík.
Sweet Potato tyjo vubec nemam:(
Sweet Potato chápu. Nenašla jsem zatím ani v Hamelmannovi..
https://www.maskrtnica.cz/podzimni-chleb-s-dvouzrnkou-a-ovesnou-kasi/
Má i jeden přímo s brusinkami, ale přijde mi na mne strašně složitý. Dvouzrnka? Jako že někde seženu zrní a namelu? A proč se do chleba vaří kaše?
Třeba to do Vánoc natrénuju. Ale upravit ten meruňkový je asi jistější.
711990 bezva, díky, takže se toho nemusím bát
A už jsem si vzpomněla, že to byl Ottolenghi
@karja Jak si dělala tu boloňskou v troubě?
já si zvzpomenu. Ale myslím, že úplně klasicky, něco jako podle kuchařky pro dceru, ale já většinou dávám třeba trošku víc zeleniny a taky ona dává hrozně málo protlaku, já tam dávám i rajčatové pyrre navíc. Takže jsem to orestivala jako vždycky, zalila rajčaty, no a pak jsem to dala do trouby nevím, asi na hodinu?
Karja já si nakonec něco našla a tam psali minimálně 2,5h. Tolik času jsem úplně neměla, tak jsem dělala klasicky. Recept jsem myslela, že bych použila normální.
999 Díky, slipky mám spíš hubené, je to taková ta běžná vyvarova. Tak to tak odpovídá, s tím, že my nemáme ty vývary tak moc rádi silné.a hele sbiras pak tuk? Ale teď ta čtvrtka je asi akorát na polévku na 1-2 dny i co se týče masa
Evaeva To jsem asi nedelala takhle dlouho, bych řekla...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje