Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 18:48

Zarinya já s. Dokonce už jsem viděla recept s celým vejcem..

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 19:00

Ounz diky

ja to taky delam s,ale ted me prekvapilo,ze na internetu je hodne bez,myslim si,ze bez nebudou tak drzet pri sobe.Ze budou drobivy? tak jsem zvedava co napisou ty co to delaji bez.

A diky Sweet Potato jsem nezapomnela letos oprazit orisky.:-)

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 19:05
Reakce na Pinot Noir:

Kokoska mně se ty domácí lepivé likéry úplně protiví. A pořád mi je chce někdo dávat. Vlastně jsem si vzpomněla na nedávnou debatu o odmítání dárků - tohle je asi ta jediná věc, o které jsem dárcům řekla, že to opravdu u nás nikdo nevypije. Jinak by hrozilo, že nám to budou vozit opakovaně. 

​Mám to úplně stejně, ale naštěstí nám to nikdo nenosí. Jedinou výjimkou byla darovaná domácí "malinová slivovice", to byl fakt úlet. Jednak nosit do naší domácnosti slivovici je jako nošení dříví do lesa a druhak to je tak na mytí oken....

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 20:00

Hlasim, ze zazvorovice je strasne dobra, s citronem, trochu mi pripomina limoncello, ale neni tak sladka. Orechovka je taky moc dobra, voňava.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 20:20

Kokoska Ty jo, zazvorovice, to jsem nikdy neslyšela, ale dala bych si to! 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 20:33

Karja ja to taky neznam, je to nejaky pokus jedne "zajmove skupiny"

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 20:43

Karja myslím klidně. Dělala jsem dvoupatrovej, jeden korpus do velký formy, druhej do malý. Nijak se to nehroutilo. Mažu marmeládou teda, krémy moc neradi nikdo doma. 

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 20:48

Zarinya já se žloutkem. U tak jsou hodně křehké. 

Offline letolet
736 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 20:53

Zarinya recept po babičce asi 80 let starý, bez. Křehké jsou, ale oválení v cukru zvládnou vždy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2022 21:02

Kokoska zázvorovice zní dobře, docela ráda bych to zkusila.

Vaječný koňak mi moc nechutná, decku místo cukroví si dám ráda, ale stačí. Loni jsem si koupila, protože jsem ho vlastně nikdy moc nepila a dopadlo to podle očekávání, stěží jsem dopila láhev.

Offline Tabea
7666 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 21:08
Reakce na Karja:

žluťásek ooo děkuji. Tak na to mi chybí dost surovin! Ještěže se připravuji včas. Nechápu, kam jsem to uložila neuložila!

​já ho mám uložený v oblíbených fotkách

Offline Tabea
7666 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 21:15

Karja já ho dělala do formy 18cm v průměru, ještě jsem ji vyložila do výšky papírem, takže vyjel vysoko. Prořízla jsem 2x, krém byl mascarpone se šlehačkou bez cukru a navrch ganache. Byl to ten s tím zlatým prachem. Je tezkej a hutnej ale nijak to neujizdelo. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 21:19

Kokoska a ako silna je ta zazvorovica? Ja som ju uz parkrat pila ale bola to vzdy riadna supa, silno zazvorove a robene z nejakej 50%+ domacej. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 21:20

continuity jj krehke jsou.:-)

letolet diky:-) ja nakonec nasla recept na netu,kde je bez a presto tam dva zloutky vrazila a i dosypavala orisky....no vzpomnela jsem si pri tom na ty pekarky co odvazuji i ten bilek.

Ale jsou i tak vyborny a kdyz jsem vyslovila pred muzem obavu jestli jeste v sobotu nejaky mit budem tak jeho odpoved me ujistila,ze si je mam vyfotit jako dukaz,ze jsem neco pekla.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 23:00

Tabea Děkuju, to by mohlo stačit. Já asi udělám takhle jeden a uvidím, jak to vyjde. Ještě jsem přemýšlela, že bych udělala dva ze 2/3 množství... Ale vzhledem k tomu, že to ještě musí chladnout nejlépe v té formě, asi nebudu mít tolik času. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 09:10

Mrakoplas to se musim zeptat, ale bude to dost silny.

Tak jenom 37,5, pry poctiva hanacka vodka. Asi diky tomu zazvoru to ma pocitove vetsi riz.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 09:38

Zarinya Ja delam bez. A letos jsem tam jeste dala kokosovou mouku, takze takovej Lada Hruska vibes Ale bohuzel, jsou super a furt je uziram.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 09:52

Luna asi se na nich neda nic zkazit.

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 09:57

Mrakoplas já jsem letos zázvorovici taky dělala, z 50% Kácovky, trochu se to naředí tim citronem, takže ve výsledku asi tak 48-49%... má to teda říz, ale třeba do nějakýho longdrinku by to nemuselo bejt špatný, když to někomu vadí

Offline letolet
736 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 10:03

Zarinya ještě k tomu s nebo bez. Když jsem si recept od mamky opsala a poprvé se dala do pečení, tak jsem si myslela, že jsem ho neopsala celý. Hledala jsem pro kontrolu nějaké recepty, nacházela jsem tehdy jen samé se žloutky, tak jsem je tam přidala taky. Pak jsem to říkala mamce a ta mi potvrdila, že mám opsano správně bez. Upekla jsem ještě jednu dávku pro srovnání a rozdíl žádný. U nás je to jednoznačně nejoblíbenější cukroví, jiné být už nemusí.