Takže když v anglických knížkách píšou "maminka jim pro zahřátí připravila brandy s máslem", bylo to tohle?
Jídlo a vaření
Sweet Potato to asi spíš hot buttered brandy. ![]()
Sweet Potato nevim jak to vařej anglický matky, ale moje známá ze Šumavy dostávala v případě nemoci čaj se slivovicí a kouskem másla..
Sweet Potato To bude asi podobné zklámání, jako když jsem zjistila, že "horká čokoláda", kterou v knihách připravovaly anglické maminky, bylo obyčejné kakao. :-)
Sweet Potato to bude spíš tohle:
Combine 2 tablespoons spiced butter and 1 1/2 ounces (3 tablespoons) Clove-Infused Brandy in each of 4 heatproof glasses. Add 3/4 cup boiling water, stirring to combine. If desired, top each drink with whipped cream and caramel candy.
Mám 7* Metaxu a čerstvé ghí, to by šlo :-) akorát je na to moc teplo!!! Chci zimu!
Garfie nojo jenze anglicke maminky to sladke kakako zalevaji vodou ?!? Kdyz jsem to reklamovala a chtela hořké kakao a mleko byla jsem za vychodoevropskeho exota :)
Mini
Cože?? Zklamání č. 2!!!!
Noo neviem ako anglické mamy, ale hodne sa tu používa instatná horúca čokoláda z prášku, čo sa zalieva horúcou vodou... ale ja si ju robím pol napol s mliekom. Dá sa to kúpiť aj sypané v krabičke a to by sa malo miešať s mliekom. Ale je dosť možné, že to niektorí zalievajú vodou ak sú naučení na tie malé sáčky. Bohvie. V anglickej kuchyni ma neprekvapí už asi nič ![]()

Garfie nojo jenze anglicke maminky to sladke kakako zalevaji vodou ?!? Kdyz jsem to reklamovala a chtela hořké kakao a mleko byla jsem za vychodoevropskeho exota :)
Ale fuj.
Garfie Ve Vimperku bývala kavárna U supa. Kavární, asi stoletý pán, seděl pod vycpaným supem a četl si v grimoáru. "A víte, jakou JÁ dělám horkou čokoládu?"
Jíst se musela lžičkou a nutně potřebovala zapít. Mana nebeská.
Jednou jsem dělala horkou čokoládu podle Kuchařky pro dceru a všechno jsem to vyhodila, nikdo to doma nebyl schopný vypít. Vlastně nevim, co jiného jsem čekala. ![]()
Nejlepší je obyč kakao z mléka a holandského kakaa.
Ounz To mi připomnělo, že do mlíka svařenýho s marihuanou se taky přidávalo máslo. Ale účel byl asi trochu jinej? :D
Garfie Tohle zklamání si taky pamatuju! I když nám to máma říkala, ale já to považovala za nepravděpodobný. Stejně jako když nám doma tvrdili, že hamburger je takovej karbanátek v housce bez strouhanky a že nemá cenu jít na večeři do restaurace, protože nám oni dva uvaří líp.
Jo, a horkou čokoládu jako čokoládu dělají v restauraci Maitreia u Týnskýho chrámu a mají jí úplně skvelou. Krom jinýho tam výborně vegetariánsky vaří, tak až tam kvůli někomu nebo i třeba kvůli sobě půjdete, tak si tam tu čokoládu nezapomeňte dát.
Sweet Potato takovou cokoladu delali v Treboni v jedne male cukrarne za velkym namestim, v takove krivolake ulicce. A meli mlecnou, horkou, mandlovou, bilou a nevimjakou jeste
Edit - Rozmberska ulice za Masarykovym namestim :) Kdovi, jestli to tam jeste je.
andulka01 tak to musim vyzkouset!
Zina Tuk uvolňuje účinnou látku, aby se lépe vstřebala do konzumenta :-)
Což mi připomíná aféru jednoho autozávodníka a mléčně-tukovo-marihuanovou laboratoř u nás v agentuře ![]()
Zina jako že se to v tuku vstřebá líp?
Skvělou čokoládu dělají na Kozím plácku v KH.
https://www.koziplacek.cz/
fija může potvrdit
Ale ta od Supa byla stejně nej.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje