Jediné, co se mi nerozpustilo a nespojilo ani ve smetaně, byla 99% čokoláda. To je v podstatě jen slisovaný kakaový prášek. A pro nás nepoživatelný.
Jídlo a vaření
takže pomalý hrnec Tefal turbo cuisine... prozatím 1:1
svíčková 2h na 160°C spálená (maso ok ale snězeno s chlebem:-)) a hovězí plátky orestované a pak 1,5h dušené supr
tak snad se s tím verkem nějak sžiju
viktorka_od splavu Zvyknes si, ja ten multihrnec miluju!
Karja Super, to najdu. Díky moc!
Karja Ten nevím, jestli jde najít on-line, ale přibližně je to jako v Kuchařce pro dceru, jen se tam nedává passata, ale normálně rajčata z konzervy + 2 lžíce protlaku, a taky hodně bylinek. (Taky jsou tam myslím uvedený houby, nikdy žádný zbytečný čerstvý nemám, takže nedávám
)
Aranel to me vede k dotazu - kdyz jsem vrazila malicky zampiony do mrazaku, bude to k pouziti? Muzou se vubec houby mrazit?
Kokoska Já mrazím jenom podušený, ale jsou myslím i lidi, co (mají zbytečně velký mrazák na nesmysle) mrazí houby syrový. Asi když se to pak rychle zpracuje, tak to zdravotně nevadí, ale bude z toho bláto ![]()
Kokoska houby mrazim tak, že je nejdřív chvíli podusím.
Šampiony i syrové, ale už je to stejné jen do vaření. Obsahují hodně vody a do původního stavu už to nevrátíš.
continuity Aranel jo, chci to dat prilezitostne pod maso, snad to teda pujde. Ja jsem odjizdela a spechala, tak jsem to bezmyslenkovite frkla do mrazaku.
Aranel ja ted mrazila ocisteny nakrajeny lesni houby mozna i tri mesice a nic jim vubec nebylo a zadny blato se nekonalo,vlastne vubec nevim proc bych je mela pred tim dusit no a ani otrava se nekonala.
Zarinya dusí se proto, aby se zmensily. Pokud máš v mrazáku dost místa, je to skoro jedno.
Zarinya já mám hub plný ten jeden šuplík v mrazáku. V syrovém stavu by toho byly tak dva metry krychlové.
continuity Pinot Noir jo taak no to jsem jich takovy mnozstvi nemela.
Zarinya Ale jo, třeba hřiby určitě vydrží pevné, ale v takové té "lesní směsi" bývají i různé měkké houby a tomu pletivu plnému vody asi mražení neudělá úplně dobře.
Hlavní ale bude to, že člověk nechce uchovávat v mrazáku těch 90 % vody.
Já byla v tomto ohledu poučena lékařem, že pokud houby mrazit, tak jen tepelně opracované, protože při mrazení syrových se v houbách uvolňují mykotoxiny, které následně při konzumaci hub můžou vyvolat akutní i chronickou intoxikaci. Říkal to s takovým výrazem, že si to pamatuju dodnes. :)
euridike taky jsem to četla, konkrétně v članku o penízovce sametonohé, to je zimní houba, a psali tam, že je jediná, kterou lze bezpečně sbírat i po mrazech, ostatní houby že mohou být po přechodu mrazem toxické.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje