Ounz Zina Jasně, THC se uvolňuje buď vysokou teplotou = kouření, nebo se rozpouští v tuku = tohleto "otučněný" mlíko nebo různý ty koláčky, kde je logicky taky máslo.
Říkali kamarádi! ![]()
Zina Já tam chodila na Thajský lilek a koukám, že už ho nedělají :-(. Byl vynikající.
Dneska jsem si uvařila dhál, i když nevím, jestli tam to vajíčko patří. Ale já ho můžu jíst pořád :-).
Aranel jasný, kamarádka kamaráda to říkala ![]()
Pinot Noir Koukám, že dělám horkou čokoládu jako je v tom receptu v Kuchařce pro dceru. Akorát nedávám solamyl. Za mě je oblíbená čokoláda rozpuštěná v mléce nebo smetaně uplně top. Dělám tak i fondue. Někdy přidám cukr a skořici. Hlavně kvůli dětem.
notna u nás jen horké mléko a čočky hořké čokolády - intenzitu si každý řídí sám.
Ten solamyl je hodně ve směsích na horkou čokoládu do hospod, ale to je už v podstatě čokoládový puding, ne vždycky na to mám chuť. No a nebo "horká čokoláda" z Nespressa ![]()
andulka01 Ano, to máš pravdu, že často v hospodě horká čokoláda chutná spíš jako puding.
Skvělou čokoládu dělají na Kozím plácku v KH.
https://www.koziplacek.cz/
fija může potvrditAle ta od Supa byla stejně nej.
Ano, Kozí plácek potvrzuji, hustá, výborná.... nejen čokoláda je tam výborná, ale ta káva!
A hanbím se, vzhledem k tomu, že bydlím co by kamenem dohodil od Vimperka, ale čokoládu u Supa jsem níikdy neměla...![]()
fija Já ani nevím, jestli tam ještě je.
notna no právě ta pudinková struktura se nám všem protivila.
Aranel Jako u toho THC je mi to jasný, ale k čemu je máslo dobrý v koňaku?!
999 Taky jsem si ho tam dávala, budu za něj muset najít nějakou náhradu ;-(.
Ten tvůj dhál třeba :-)).
Zina Muž svého času jezdil na akci, kde pili rum s máslem (kostka na flašku). Prý jim po tom nebylo blbě.
Zina Tak dhál je dobrá náhrada :-).
andulka01 Aha, solamyl? Tak to mne fakt nenapadlo.
Čokoládu z nespressa neznám, pokud vím, nespresso má jen kávu? Nemyslíš Dolce Gusto? To je fujky.
Sweet Potato Já kdysi brigádničila v kavárně a tam jsme dělali čokoládu - jedna celá tabulka na deci mléka, bylo to skvělé. Nejlepší bylo, když zbyla z předešlého dne, zůstala v ledničce ve džbánu a udělala takovou pastu, tu jsem milovala!!!
Edit: Studuju tady tu Kuchařku pro dceru, dává tam prý solamyl, protože jinak se čokoláda s mlékem nespojí. Já to teda doma nezkoušela, ale v kavárně jsme to ohřívali takovým tím napěňovačem na mléko, co bývá u pressovarů, nevím teď jak se tomu říká a fungovalo to na 100%.
Garfie Kuchařku pro dceru nemám, tak nevím... Je potřeba plnotučné mléko, aby se ty tuky propojily a čokoláda se nezdrckovatěla. Neděláme ji ultrahustou, asi jako to kakao.
S tim pudinkem jste mi pripomnely salep v Istanbulu, popijeli jsme za zpevu muezinu na namesti mezi dvema mesitami. Ten sluchovy vjem byl snad silnejsi nez chutovy ![]()
999 Dhal jsem nedávno dělala a nějak se to doma nechytlo, u mě teda jo!:-D. Ovšem, co se chytlo hodně je ta falešná bolonská z červené čočky, co jí tu jednou dělala reklamu Luna(by ses nenadála, že budeš tady mít ted tady "vlastní" recept). Je to chutove hrozně dobrý, zasytí to a ještě jsou to věci, co má většinou člověk doma, takže když se nestihne nákup, a za pár korun, ideální prostě.
Kokoska Salep! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.