Pinot Noir
Vyzerajú úžasne!
Jídlo a vaření
Pinot Noir ja polevky vubec nejim,ale mas to tak lakave,ze bych ochutnala kazdou.![]()
Pinot Noir to je tak pěkný!
A inspirativní. Teď mi na plotně stojí vývar z bažantí slepičky, kulajdu mám v plánu na príští týden a základ na rybí v mrazáku.
Pinot Noir Všechny vypadají lákavě! My dnes měli cuketovou s pečeným česnekem a tymiánem.
...tyjo, máš to překrásný! Mohla by jsi se tím živit - vařením i focením!![]()
(snědla bych to všechno
)
Pinot Noir Moc hezký :-).
Pinot Noir Moc hezky.
Tak se musim nad sebou zamyslet, ten muj rohlik s maslem na kazdodenni veceri. Bez obmen.![]()
Luna já ten rohlík s máslem obědvám. Kdybych chodila do práce a normálně obědvala, tak se na večerní vaření vyprdnu, ale já to jedno teplé jídlo denně nějak potřebuju, nebo co. ![]()
A všem děkuju.
Na hovězí stejčík jsem si dala trošku lanýžového másla. Tyjo, mňam. Až se dostanu k fakt kvalitnímu masu, určitě vytunim. Ta těžká zimní příchuť mě baví.
Pinot Noir Nádhera! A jdeš mi do rány, chtela jsem se tě dneska zeptat zrovna, zda do nějaké krémové polévky nedavas místo smetany třeba zakysanou smetanu, zrovna do řepové mě to napadlo, že ta je taková sladsi, že by to tam mohlo prospět?
andulka01 Ha a další, ty jo, budu dělat Pavlovu, ale mám tu jen ,,zimní ovoce,,. V originále je snad kiwi, ale tady naše dovazena kiwi si teda na tom bez úpravy neumím představit. Takže přemýšlím, jak upravit kiwi nebo grep nebo mandarinku, aby se to navrch na tu šlehačku hodilo...
Karja namacet v rozpuštěné čokoládě?
Karja Já do řepné jedině zakysanou.
Karja kiwi, grep a mandarinka se se šlehačkou moc dobře nesnášejí. Teď je v sezóně to úplně nejvíc originální ovoce, mučenka (passion fruit), ta je na Pavlově základní. Jestli ji nemáš v dosahu, tak bych vsadila na drobné ovoce (borůvky, maliny).
Mandarinky by šly kompotované.
Karja do řepové určitě, i do rajské ji dávám. I do jiných, když mi přijde, že by se tam hodila. Dávám ji ale přímo do talíře při servírování, nezamíchávám ji v hrnci, zatímco smetanu (já používám vždycky tu ke šlehání
) naliju přímo do hrnce. A často používám místo smetany žervé, celou kostku rozmixuju spolu s polívkou. Je to moc dobré a proti smetaně to ušetří peníze (i tuk
).
andulka01 Ty jo, no já nepůjdu nakoupit už právě:-D Tak já seberu dětem ty pomeranče nějak nenápadně, to je asi jediné možné. Jsem právě myslela, jestli to nejde nějak ,,kandovat,, nebo to nějak upravit proste, ale už jsem i něco hledala a nic!
Karja Taky dávám zakysanou do polévky z červené řepy. Až na talíři.
Pinot Noir Děkuju, to jsem přesně potřebovala všechno vědět. Taky dávám ke šlehání, ale když dělám menší hrnec tak tam nenaliju celou a tu zakysanku přece jen upotrebim i jinde, nebo mám jen tu atd. Tu na vaření nepoužívám asi do žádného jídla, mi přijde že je to 0ao všechno hrozně ridke, omáčka se zas musí trochu dohustit moukou, takové kontraproduktivni mi to přijde;-). S žervé vyzkouším, ono to i lépe zahusti
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje