bublifuk mnam, vypada prudce jedle, z ceho je a co v nem je? Obdobi svatku a narozenin se blizi, budu muset zas neco tvorit.
Jídlo a vaření
Kokoska byl to takový pokus..
korpus: někdo tu dával recept na pistáciového beránka a jelikož nemám čím pomlet ořechy, tak jsem vyměnila pistácie za lískové ořechy a bílou čokoládu za hořkou..
krém: klasika tvaroh,mascarpone, šlehačka. Část byla dochucená malinama (mražené zahřát a propasírovat). Část byla ochucená krémem z lotusek. Ale to asi není nutné. Plán byl plnit mezivrstvy zdobícím sáčkem, aby to při řezu bylo barevné... (pak jsem zjistila, že sáček je asi v krabici ve sklepě..)
A do těch mezivrstev jsem zamáčkla maliny(čerstvé). A za chvíli budou borůvky, tak bych je klidně přidala.
Nebyla jsem si jistá jak to bude spolu fungovat, ale bylo to dobré.
bublifuk zni to dobre a jiste ze to dobre chutnalo. Delam podobne dorty, jen z obycejneho piskotu, pridat pistacie bych mohla zkusit.
Help
Dostala jsem obri kos tresni! Neco zamrazim. Ale uvitam dalsi tipy.![]()
Luna třešně se dají i dobře zavařit.
Luna bublanina ![]()
Lunanaložit do alkoholu a pak s nima šup třeba do makovce. Mňam.
Lunajá mám ráda marmeládu, jen tak chvilku povarit se zelirovacim cukrem a párkrát projít ponořením mixérem (jen si dej veliký pozor, ať v tom nerozšmelcuješ pecku). Ale je to práce na chvilku,vyjma toho vypeckovávaní.
bublifuk ten vyzerá super, hneď by som si dala.![]()
bublifukže jen tak, já se z vás zblázním. U me jsou to přípravy a práce na tři dny.
Luna Bublanina nebo clafoutis, třešnový likér, sežrat.
continuity těsto se míchá v jedné míse, náplň v té samé míse. Nejdýl mi trvá uklidit. Nemám myčku a suroviny si rozvažuju do malých misek.
Nemela byste nektera po ruce recept na chleba peceny be sklenene mise? Delala jsem ho kdysi a recepis nemuzu najit. Moc dekuji.
bublifuk dekuju!
Chtěla bych upéčt mrkvovej dort, mám v záloze recept od Maškrtnice, ale kdybyste někdo měl nějakej osvědčenej recept, tak budu ráda za tip..a dotaz, jde mrkev rozsekat v robotu nebo to je blbej nápad a mám strouhat..
Ounz Táto je výborná, je ale z varenej mrkvy.

Ounz Ešte Iveta Fabešová má mrkvovú tortu s krémom z mascarpone na IG. ![]()
Biely kvet děkuju moc, kouknu :)
Ounz taky peču podle Fabešové
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my