Myrtila jestli je to jen krátkodobý, tak nezvládl by muž nutridrinky? Není to asi chuťově nic extra a je to drahý, ale je tam vyvážený poměr všeho.
Jídlo a vaření
žluťásek Napadly mě taky, ale to je všechno sladký, to asi nedá. To by už spíš vydržel na tom ochuceném kefíru, ale několik dní v kuse je to taky nic moc.
Myrtila v nouzi i sklenička červený omáčky z dm studená lžící rovnou do pusy :-))
Já mám hodně ráda chilli con carne i studený, takže si umím představit nějaký takový jídlo hodně rozvařený prakticky na kaši (i mixnutý asi)
Taky vichyssoise se podává i studená. Krémová pórková se smetanou a bramborem.
Myrtila a Mana? neni sladka, spis lehce do slana. Da se koupit uz hotova vetsinou i v obchodech, na rohliku, na benzinkach...
Myrtila co třeba vajíčkový salát nakrájený na mini kousky, spíš jako pomazánka? Hummus? Ten taky klidně sním bez pečiva a zasytí.
JankaM Já teď dělala dceři do školy bramborový koláč, v podstatě taková pizza. Bylo to docela rychlé, jednoduché a mělo to úspěch. (a navíc splnila zadání "kombinace ingrediencí z Nového a Starého světa, dějepisář je zbytečně kreativní
)
Myrtila Kukuřičná polívka by taky asi šla studená a je dost výživná. A možná i nějaký ty kukuřičný kaše bez cukru a přidáš do toho nějaké koření, případně zeleninu nebo vajíčko, abys dohnala chuť a bílkoviny.
žluťásek Pinot Noir Jitka77 711990 Tabea Garfie Děkuju, tady je to fakt cml
Ty polévky jsem neznala, a přitom pórkovou dělám prakticky stejnou, jen ji jíme normálně teplou
Vajíčka jsem nabízela míchaná, salát à la pomazánka je taky dobrý nápad. A chilli con carne mám dokonce v mrazáku, maso je v něm namleté hodně najemno, to by asi zvládnul tak, jak to je. A ještě tam mám i boloňskou, zelenina je v ní taky hodně nadrobno, ta by vlažná asi taky šla.
Těch pár dnů na tomto snad přežije a doufám, že se brzy bude moct najíst normálně.
Myrtila Možná bramborová kaše nějak ochucená, třeba se sýrem?
JankaM U nás jsou ještě celkem oblíbené tyto slané bramborové mufiny a taky se dají do mufinových formiček udělat nečo jako šunkofleky - těstoviny, vejce, sýr, nějaká uzenina, zelenina.
Aranel Bramborová mě taky napadla, ale vlažná asi nebude nic moc?
Myrtila já myslím, že pokud jde fakt o tři dny, tak nejschůdnější budou kefíry, domácí koktejly, proteinové nápoje,... Alespoň mně to přijde lepší než studená bramborová kaše ![]()
Myrtila ja mam treba vlaznou bramborovou kasi moc rada:-) hodne masla a soli
a taky tavenak jen tak![]()
Evaeva Jj, s těmi tipy výše to nějak dáme
snad to bude jenom na těch pár dní, uvidíme.
Myrtila ještě by mohl dětské kapsičky, dělají do nich i normální jídlo. Ale jestli to chutná dospělému, to nevím. Samozřejmě může ty ovocné/přesnídávky ve skle.
viktorka_od splavu To máš úplně opačné chutě ![]()
Evaeva To do něj nedostanu ![]()
Myrtila muže chápu, já jak nemám ráda sladké, tak jsem při problémech se zuby jedla také radši studenou bramborovou kaši ochucenou šťávou z masa než sladkou krupičnou kaši. Nebo třeba i zmíněnou rajčatovou omáčku s br.kaší. Vlažný vývar atd.
ještě mě napadlo, že třeba tenké nudle do polévky se nemusí kousat a s tou rajčatovou směsí by nemusely být špatné...
dupali Jj, on si nakonec na dnešek přál polévku, tak vařím silný vývar a dám do toho všechno hodně nadrobno, a ještě to trochu víc uvařím - zeleninu, kuskus, rozmíchaná vajíčka a tak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my