Makara děkuji.
Jídlo a vaření
Jdu s novym receptem co mi moc chutna 

Videla jsem na IG a zatim udelala dvakrat, v druhe verzi jsem zmenila zalivku a je to jeste lepsi.
Salat s krupavou ryzi a lososem.
Na zaklad salatu: smes salatu (me to nejvic chutna s tou co ma vyhonky vselijaky do peprove chuti), okurek na drobno, avokado, cervena cibule nebo salotka, mata, koriandr (kdo nechce vynecha).
Do ryze se pred orestovanim muze pridat sojovka a hot sauce, zkousela jsem i bez a cajk.
Losos na panvi nebo v troube, vynechala jsem zhovadilosti typu oregano a tymian co maji v receptu a dala jen papriku, sul, pepr, fenykl seminko drcene, cesnek - ale jen malicko.
OG dressing je sojovka, ryzovy ocet, cesnek a med, me to vic chutna s citronovym, kam dam ocet a olivac trochu, sul, pepr, salotku a dijon hortici a celej citron stavu.
Celkove moc dobry, mohla bych to jist kazdej den.
edit, zapomela jsem avokado
Pinot Noir Mě, jako milovníka polévek, fascinuje, kolik druhů jich vaříš, už jsem se párkrát i inspirovala
a vždycky, když je dáš na instagram, tak si říkám, že je škoda, že je pak nemáš někde ve výběrech ze stories, že bych si je občas projela a udělala podle toho večeři ![]()
Myrtila já je na IG ve výběru mám - Polévka je grunt. ![]()
Ale jen tak, jak byly ve stories, bez receptu. Většinou si to vymyslím, takže recept ani neexistuje. ![]()
Pinot Noir no tak to jsem ale fakt slepá ![]()
Jak na pečené koleno? Vaří se před pečením?
Jak na pečené koleno? Vaří se před pečením?
já vždy trochu povařím, na 24 hodin naložím a pak peču
olte s kořením povařit?
olte dik, jdu vařit ![]()
rozarka Já vařím s kořením, jelikž mám potom super sulc na vaječnou tlačenku.
Jinak jsem se dnes pustila do dvou kuchyňských experimentu.
Jednak jsem vyrobila kaldoun z upecenych kosti z kachny a je to nejlepší polévka prakticky za cenu zeleniny, co jsem kdy měla. Ani to netrvá dlouho, nazlala jsem že táhnout vývar hodiny nemá cenu.

Druhý experiment spočívá v tom,že jsem část skořicových šneků naplnila místo skořice mletymi mandlemi. Je to ještě lepší. Nevypadají úplně úhledně, stačilo by tam dát méně másla než do skořicové plnky. Na chuť to vliv nemá.

continuity Šneci jsou dost univerzální, já je plním i arašídovým máslem (čisté arašídové máslo, k tomu normální máslo, oboje rozpustit a rozmíchat s cukrem - vše od oka), a taky je to moc dobré
a nebo ještě klasickou makovou nádivkou.
continuity A recept by byl, prosim? ![]()
Suya na co? Na ty šneky?
Hele já peču vždy podle toho co mi vyjede jako první, povedly se vždy.
Dnes tohle - dávám teda kostku droždí tj. 42g a ne 50g jak je psáno. Vykynulo to vždy, podstatnější je to pořádně uhnist, protože to těsto je docela řídké. Je potřeba to nechat tak, aby nebyly suché a tvrdé.
https://kucharkazeseveru.cz/sladke/skoricovi-sneci-kanelbullar-se/
Myrtila S tím arašídovým máslem je to skvělý nápad! Díky, to zkusím.
continuity Oba experimenty vypadají velmi jedle. Kaldoun mám moc ráda a vůbec nechápu, že takovou klasiku moje mama nikdy nevařila. Proto jsem to dlouho považovala za šílené těžký recept a dávala si ho jen v restauraci. Vařím ho tak teprve 10 let.
notna já se to naučila až tady, ani nevím co se dělá s těmi drůbky na Slovensku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my