Potrefenáhusa Karja ještě mi řekněte, v jak velké formě to děláte? Potřebuju nějaký vymyslet, kolik jakého dortu upéct. Dělám tři ![]()
Jídlo a vaření
Evaeva já jsem teď pekla tři dávky do formy 24 cm a 18 cm, byly z toho dva dorty takové akorát výšky. Když dělám jeden dort 24 cm, dělám ze dvou dávek, aby nebyl moc nízký.
žluťásek díky. Tak mně bude stačit asi jedna ![]()
Evaeva ta jedna je super do malé formy, případně když dělám do velké a chystám se zdobit hodně ovocem, že to trochu nabyde. Jen z jedné dávky do velké formy je to takovej nizkej chudáček trochu ![]()
žluťásek já mám nastavitelnou, tak jí trochu zmenším. Ovoce nebude, to bude na jiném ![]()
EvaevaŽe dvou dávek se mi to hrozně dlouho peklo. Dělám max z 1,5 do 24 cm
Karja díky. A kolikrát to prokrajuješ? Jednou?
Evaeva Dvakrat
TabeaHaha, to mi připomíná, že když jsem se ptala Japonců, jestli se můžou v lese sbírat houby, tak byli dost zaskočení a prý jako v zásadě jo, ale je to strašně nebezpečný!!!! ![]()
Dotaz. Vaříte někdo vývar z krůtích krků? Máte nějaké tipy? Nebo to prostě dvě hodiny povařím ve vodě a voilà? ![]()
Dotaz. Vaříte někdo vývar z krůtích krků? Máte nějaké tipy? Nebo to prostě dvě hodiny povařím ve vodě a voilà?
Přidala bych pár kusů kořenové zeleniny a překrojenou cibuli i se slupkou (žlutou cibuli). Osolit a "táhnout" zvolna i víc než dvě hodiny. Pak by to mohlo být ok.
Tady se někde řešilo, jak je hnusná slepice na paprice :-). Pokud chcete dobrou slepici, zkuste chlazenou z Delmartu.
Aranel muj je to nejoblibenejsi vyvar, davam tam vse jako do jakehokoliv jineho vyvaru (mrkev, celer, petrzel, cibule, cesnek, libecek, bobkovy list, nove koreni, pepr, sul) a necham lehce probublavat podle mnozstvi vody, vetsinou tak 3-4 hodiny.
Tady se někde řešilo, jak je hnusná slepice na paprice :-). Pokud chcete dobrou slepici, zkuste chlazenou z Delmartu.
Jen pro upřesnění. Psala jsem o slepici na paprice, která nebyla dobrá, ale psala jsem, že šlo o domácí starou vynešenou slepici. Takové se podle mě ani v obchodě neprodávají. Ale vývar z ní byl výborný.
To je stejný jako s masem z krávy dojnice. Taky je to jedlé, ale má specifickou chuť, strukturu, na kterou není běžný strávník zvyklý.
baltik To zní jednoduše, paráda. Díky i Archivářka
notna Pinot Noir Ty domácí jsou na vývar nejlepši. Já slepici kupuju často, tak mám přehled :-). Brojlerům se vyhýbám, ty hubený z obchodu jsou taky jen na polívku, ale kdybych chtěla i maso, kupuju tu z Delmartu.
Aranel já to vařím v papiňáku (nemám ráda odér těch dlouho probublávanejch vývarů) - klasicky se vším, jako jiný vývary a je to cajk
999 slepici z delmartu potvrzuju, je dobrá ![]()
Já mám teď z delmartu čerstvý plnotučný mlíko a normálně na něm byla usazená hustá vrstva smetany. To jsem neviděla už věky, naposled snad někdy v dětství nebo na prázdninách u babičky na vsi na domácím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my