žluťásek Ty mléčné výrobky s vrstvou smetany má i mlékárna Krasolesí.
Jídlo a vaření
To se stane vždy, když mléko není homogenizovane. Jen úplně přesně nevím, jaké benefity z toho plynou.
Ounz Papiňák nemám, ale dopadlo to výborně. Odéru jsem se z větší části vyhnula odchodem do lesa na houby
(u hrnce seděl sambo).
Aranel na ten odér celkem funguje cmrdnout tam trošku octa. Na chuti se to nepozná a ještě je to, snad, dobré, pro vyvaření minerálů
Aranel ideál :)
A já mam dotaz, mám hodně (opravdu hodně ) paprik - takový ty klasicky obyč a povětšinou zelený nebo bílý - zbytky úrody a nevím co s tím. Udělá si svoje 'rattatouille' a dál nevim. Můžu zkusit lečo, ale to bych potřebovala nějakej osvědčenej recept, nebo máte tip na něco? (Plněný papriky zvažuju, ale těch by bylo jen pár..)
Ounz https://www.apetitonline.cz/recept/leco-s-vejcem
Tohle mám nejradši, pro me uplne změnilo pohled na lečo, že nemusí být rozblemcaná brečka
Ounz my děláme lečo tak, že cibule, papriky a rajčata se nakrájí na proužky, z rajčat jen dužnina, vodnaté vnitřky pryč. Nejprve se osmaží cibule do zlatava, pak se přidají papriky a nakonec rajčata, ty už se vlastně jen prohřejí. Samozřejmě sůl, pepř, dávám i bobkový list a nové koření, ty pak odstraním. Nakonec se vmíchají vejce. Zelenina je spíš al dente, žádná rozblemcaná omáčka, vlastně to je spíš takový teplý zeleninový salát s míchanými vejci. Klobásku nařezanou na hřebínky opečeme zvlášť a lečo je příloha.
Asi tak lečo vypadat nemá, ale nám to takhle chutná.
Allysa Pinot Noir děkuju moc oběma :) zkusím! (Vajec mam taky hodně
)
Prvni jidlo zde:
0zero7dnes byla ryba na panvi s omackou z vypeku dle tveho receptu a musim ti moc podekovat, protoze to je presne recept na rychlou, zdravou a vybornou veceri. Malokdy se stava, ze by nejake jidlo chutnalo doma vsem. A jde to delat i z obycejnych mrazenych filetu morske stiky, ktere maji vsude.
Pardon, nejde mi vymazat ten obrazek
GatitaTak to mam fakt radost! Vylozene jsem si to vycucala z prstu co dum dal. Taky mi to moc chutna, vidis, udelam o vikendu.
Karja strana 2036
Ounz Kdyžtak jenom přidám tip na shakshuku, to je taky složením něco jako lečo, jsou tam papriky, a není to rozblemcané.
Myrtila díky :)
Pinot Noir Ounz Dělám to podobně, ale z rajčat dávám všechno a dusím to spíš dýl, třeba čtvrt hodiny, aby byly papriky dobře stravitelný. Uzeninu prohřát v tom leču, dá se dobře použít i uzený tofu.
To koření nedávám, ale možná to není špatnej nápad!
K večeři jsme měli polévku mulligatawny. Trochu jsem se přejedla, dobrá byla.

Pinot Noir Co to je zač, ta polívka? Vypadá to, že by se u nás chytla.
brrr receptů je hromada, základ je kuře, hromada koření, rýže. Pokaždé si to googlím znova a jinak, tentokrát jsem zkoušela tento recept:
https://www.chai-and-chilli.cz/mulligatawny-soup.html
A zatím asi nejlepší verze. Bez koriandru teda, ten nesnáším, a místo mletého chilli vlastní chilli papričky. A nakonec tu rýži.
brrr já to hned hodila do googlu. A jo - vyzkouším
.
Pinot Noir foto luxusni jako obvykle
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my