Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online continuity
42780 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 10:18

Pinot Noir na malé návštěvě bych si nechala nandat od hostitele, když to tak hezky umotal a na rautu se to moc neděje, resp. bych to prostě rozhrabala. 

Jinak se přiznám, že to jídlo naaranžované tak, že se s tím očividně někdo patlal hodiny, moc rada nemám. Podle mě se na jídlo má sahat co možná nejméně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 10:39

Pinot Noir a hostiteli zbyde nejen na večeři ale i na snídani

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 10:40

Evaeva a ještě dětem do školy na svačiny!

Offline Tabea
8052 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 10:51
Reakce na continuity:

Jinak se přiznám, že to jídlo naaranžované tak, že se s tím očividně někdo patlal hodiny, moc rada nemám. Podle mě se na jídlo má sahat co možná nejméně. 

​já takhle zase nedávám naaranžované ručníky (slon, pejsek, srdce, ...). Přijdou mi pak umolousaný.

Offline Tabea
8052 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 10:52
Reakce na Pinot Noir:

Evaeva a ještě dětem do školy na svačiny!

​hostům s sebou do krabičky

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 11:05

continuity Já mám většinou strávniky normální, takže to neřeším. Sama si beru co mi chutná a neošklíbám se u ničeho. Myšlenku v tom nehledej. :D 

Offline Mha
příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 13:48

Všechno, co jste fotily, se mi líbí a jedla bych to. Od toho stolu bych se asi ani nevzdalila, abych ochutnala všechno. 

Nedávno jsme byli na jedné oslavě a měli tam moc pěkné naaranžovane mísy se sýry, s masem, se šunkou a trvalo dost dlouho, než se první odvážil narušit tu harmonii.

Ale hned po mě se zvedli všichni ostatní, takže fakt jen čekali, kdo to načne:) 

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 14:01

Dodám jen že dort byl opravdu krásný a paní cukrářka nám ho odevdala s nesmírnou hrdostí ale vůbec nebyl dobrý. Teda pro nás dvě češky (já a dcera). Prostě suchá, strašně sladká, dusivá buchta v které bylo zamícháno trošku mrazem sušeného ovoce. Krém v podstatě jenom z másla cukru. Horní patro bezlepkové nebylo o moc lepší. Ale zas vydržel dělat parádu dlouho

Offline Tabea
8052 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 15:08
Online continuity
42780 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 15:29

Manukajá jsem na oslavu objednala dort úplně naslepo. Protože to bylo o Velikonocích v Krkonoších, tak jsem hledala někoho, kdo to umí alespoň v pátek a zároveň objednat přes net. A měli jsme strašný štěstí. Dva dorty krásné a strašně dobré. 

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 15:39

continuity ty jsou! A ten jehličnatý!

Online continuity
42780 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 15:50

Pinot Noir

Ten mechacek byl taky strašně dobrý, trochu nakysly. 

hlavně ti cukráři byli strašně příjemní lidé, cukrarnicka ani 4x4 metry, udělali nám kafe než to zabalili. Paní říkala, že už prakticky jen peče na zakázku, že tu cukrárnu jako rodinnou vůbec provozovat nejde. A dcera taky dělala řemeslo, jako dort na nějakou soutěž dělala dračí jeskyni.  

No když je tady tak vychvaluji, kdyby jste někdy potřebovali dobrý dort u Jilemnice. 

https://www.fitdorty.cz/

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 16:00

continuity vypada to paradne a jestli jsou navrch dobry akorat teda jilemnice hodne z ruky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 16:02

continuity vypadají teda krásně!

Online continuity
42780 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 16:04

moora no mě se to právě hodilo, protože jsme slavili tam. Už tak to chvíli vypadalo, že děti pojedou autobusem. Že jsem nemusela ještě 150 km hrkat dorty někde v krabici, bylo docela výhodné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 16:07

continuity to se dají hrkat jedině korpusy. Což je sotva třetina práce. Dobře si udělala, ale měla si štěstí. Kolikrát je to jen na efekt, ale jíst se to nedá.

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 17:01

continuity jsou krásné a věřím že i dobré! 
Tu cukrárnu našla dcera na instagramu a hodnocení bylo 10/10. 

Offline Tabea
8052 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 17:08

Manuka asi na NZ nejsou tak kritičtí.
Já třeba ještě neviděla v Německu hezký domácí cukroví. Takže když vytasím moje, tak jsem hned velká hvězda. A to mám teda do hvězdy fakt daleko. Jen to nejsou cumplochy.

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 17:17

Tabea přesně jak píšeš. Tam jsem za hvězdu s čímkoli co uvařím nebo upeču. Přitom doma se považuju za normální český průměr, co má vzhledem k věku, trochu zkušeností. 

Offline letolet
745 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 17:54

Jeden na přání