Kokoska Jestli se ti nechce dělat s makovou nádivkou, můžeš udělat makovou drobenku, mák se dá místo veškeré mouky - dělám to tak a je to výborné ![]()
Jídlo a vaření
Kokoska my mletý mák má koláč jen sypeme![]()
Pinot Noir normálně plech, co se dodává s troubou, ta širší strana plechu = šířka trouby, ten vyšší (já měla k troubě vyšší a nižší plech, krom dalších věcí jako pizza-stein, grilovací mřížka a tak...)
RoSa ten vyzerá chutne, podoba sa na ten čo piekla moja mama
. Urcite vyskúšam.
Piekla som klasický pernik a dzemom a čokoládovou polevou a skoro sa cely ho zjedol vnuk. Muzovi do nemocnice som schovala vopred.
RoSa super, ten mám, děkuju.
continuity Pinot Noir bublifuk Evaeva děkuji. Hlavně oslavenec byl spokojený a nic nezbylo. Kokoska klidně
. Já neumím takové to zdobení polevami a krémy ze sáčku. Umím jen vrstvit hotové kusy, to mě baví.
Kokoska moc hezký vzor. Těsto bez prdopeče, jen u těch perníků, které se před pečením potiraji kakaovou vodou, prášek nevadí. Tam ten vzor podrží to kakao a slinutí nevadí.
Janulik03 Pinot Noir jen si dejte bacha pak na tu poslední vrstvu těsta - dává se to na nestabilní tvarohovou vrstvu, takže možná to druhý těsto trochu doředit mlékem, aby bylo spíš "lité", a rovnoměrně to na ten tvaroh dávkovat a opatrně rozetřít, aby byl pokrytej... ale nepravidelnosti jsou taky pěkný!
Evaeva Snad si to pamatuju dobře, že jsi to řešila - prosím, jak jsi nakonec uchovávala korpusy na dorty? Budu dělat nejspíš mrkvový dort a asi by mi pomohlo udělat si korpus den předem. Kdyby to byl jenom piškot, asi bych ho nechala i při pokojové teplotě, ale mokrý mrkváč radši do lednice? Nějak zabalený?
Kokoska já mák na koláč vždycky svařuju s mlíkem, přijde mi to chutnější, než když se tam jen nasype
Mermaid a rozetres to na testo a na to pripadne ty svestky?
Kokoska mák je lepší svařit s vodou - nezešedne
Koukam, ze nejjednodussi bude nasypat si mak na nudle a upect kolac s jabkama ![]()
U nas doma se s makem nikdy nepeklo, tata ho nesnasel, tak v tom nemam praxi. To jen ze mi tu nejaky mlety zbyl od bramborovych sisek, tak jsem hledala vyuziti.
Kokoska přesně, svařit s mlíkem a cukrem (nic nezešedne), nechat zchladnout, nanést na těsto, na to švestky a drobenku. Já moc péct neumím, ale tohle zvládnu v klidu ![]()
Myrtila do druhého dne bych ho klidně nechala v pokojové teplotě, den dopředu pečeme všechny korpusy. Ale zabalila bych ho do té fólie. U piškotů jsem našla, že tři dny v lednici dají v pohodě, jinak mrazit. Ale taky jsem je balila, aby nevyschly.
Kokoska my nic nesvařujeme, z pytlíku rovnou na plech. Že by něco zešedlo nevím, možná to považuju za běžný stav. Chutné to každopádně je.
Evaeva Díky ![]()
My mák nesvařujeme, ale mícháme s cukrem, trochou silného kafe a trochou rybízové marmelády (nebo šťávy). A je to teda tak dobrý, že kdybych to nemusela dávat do těch buchet nebo koláčů, tak to sním rovnou ;o)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my