barbucha na trzích, stánek s kořením
Jídlo a vaření
barbucha kupuju koření v eshopu s podivným názvem maso profit. Čubricu mají určité, kupovala jsem ji tam. Vychází to hodně dobře cenově, hlavně když má člověk vysokou spotřebu, jako já třeba čtyřbarevnýho pepře, papriky a skořice
mitford sister Ségra má žáka Maďara a jel nějak za prarodici. A ja nevim co dělají jeho rodiče, ale máme 3 domácnosti 3 zavařovačky od okurek se sladkou paprikou a jednu malou s palivou. A je výborná. Ale nevím, jestli pro něj bylo běžné a snadne tolik toho dovézt nebo jestli se chtěl zavděčit nějak víc.. Ale to budu mít asi na roky si myslim:D
Karja ta paprika se tam prodává na každém rohu. Čím větší balení, tím levněji tě to vyjde. To je jako když si v Řecku, téměř nemůžeš odejít bez oleje.
barbucha nebo v Naprstkove U Salvatora
Jako cenově super, půlkilovka za 150 ![]()
barbucha chybí tam pískavice! ![]()
Máš pravdu, a je to zásadní! Tak nic zase.
barbucha dobrý koření má Grešík, čistý složení bez blbostí. Mají je v zahradnictví chládek na P6, kdybys tam měla cestu
Tam jsem ještě v životě nebyla
Ale ten Grešík je i na internetu koukám...
barbucha mají tam fakt dobrou samoobslužnou restauraci a kromě kytek asi tunu sezónních dekorací. Teď v předvánočním čase to bude obzvlášť hezký:)
Moje kamarádky říkaly, že nejlepší koření je od Antonína. Ale nevím, něco jsem si tam jednou koupila a fakt nevím. Mají eshop, prodejnu v Plzni a pak možná ještě někde...
Karja Hele jo, dělali jsme nedávno objednávku a jsou tam krásný velký bobkový listy, výraznej pepř v mlejnku, několik hodně druhů různejch paprik...
Koření od Antonína vídám i na Rohlíku. Nezkoušela jsem zatím žádné.
Karja Antonína taky doporučuji, kvalitní, voňavé.
Nevím současný stav, srovnání kořeni jsem si dělala asi před 2 nebo 3 roky. Možná se někdo v kvalitě zlepšil. Tehdy mi vyšlo pořadí 1. Sonnentor 2. Kořeni od Antonína 3. Davidkovo kořeni 4. Kotanyi a Vitana. Něco jsem zkusila i toho Geršíka, ten byl tak na úrovni toho Davidkova kořeni.
Srovnavala jsem mletou skořici, kari, sladkou papriku, barevný pepř, majoranku a bobkový list. Ty používám asi nejčastěji. Ten Sonentor měl všechno s nejlepší vůní, barvou /tam jsme si to sesypavala do skla, abych viděla ty barevné vrstvy/ a bobkový list měl velké listy a malo drtě. Nejmíň prachu od S. měla i majoranka.
Nejlepsi sladkou papriku ale mám z Maďarska, když mi ji nekdo dá jako dárek. Schází se mi to různě, vůbec nekupuji, ale ani si neeviduju značky. Kvalita někdy kolísá, ale vždycky je lepší než běžná produkce z obchodu Vítana apod.
Somnetor je z těch testovaných kořeni nejdražší, ale když jsem s nim vařila, tak bylo poznat, ze se ho min spotřebuje a stejně to voní lip. Hlavně ta skořice a kari mělo obrovský rozdíl v barvě a chuti od ostatních. Kupuju teď od Sonnetoru skoro všechno kořeni a jsem s tím spokojená.
Od Antonína koření potvrzuju. Krámek mám za rohem od archivu. Voní to až na ulici a před Vánocema bývá fronta až ven. Jestli mají eshop, tak neváhejte.
Koření od Antonína bývalo v Praze někde u Haštala, ne?
barbucha hele zkus tu prodejnu v Náprstkový, U Salvátora
edit: jo tak to už tu bylo doporučováno...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my