Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Myrtila
5296 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 17:49

bublifuk No, jak bych to... dám tam perníkové koření, na víc se teď nezmůžu

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 18:40

Myrtila jasne, však do toho mrkváče se hodí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 21:16

Myrtila já myslela, že to máš koupené. Nevím proč, ale představila jsem si takové ty perníkové panáčky, nějaké malinké. Ještě tak k dortu péct perníčky

Offline Kokoska
34750 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 21:21

Pinot Noir super dort! Ten mechac je fajn na efekt travy (delala jsem fotbalove hriste), ale taky mi nechutna.

Offline Myrtila
5296 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 12:08

Evaeva No, a to si myslím, že než ty perníčky shánět (musela bych pro ně poslat muže), pořád by bylo jednodušší je upéct

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 12:30

Myrtila já nevím proč, spojila jsem si to asi s tím zdobením a usoudila, že se to takhle prodává a žes to koupila najednou. Ale místo perníčků by možná šli použít nějaké sušenky jako lotusky 

Offline Myrtila
5296 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 14:17

Evaeva No, letos zůstanu u toho sypání a Pata s Matem

Teď to navíc vypadá, že na oslavu budu chystat ještě vegan verzi dortu (přijde na návštěvu alergik), tak toho budu mít až nad hlavu. Asi dostane mrkvové muffiny. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 14:43

Myrtila nemohl by se veganovi něco koupit v nějaké kavárně? Na matku v šestinedělí mi to přijde až dost i bez toho. (Vím to, měla jsem to loni)

Offline Myrtila
5296 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 17:00

Evaeva Mohlo, ale zase, než bych pro to poslala muže do Brna, asi bude jednodušší to vyrobit naštěstí s tímhle mám dost zkušeností, návštěva má stejnou kombinaci alergií, jako jsem měla donedávna i já (mléko, vejce), tak to vyšvihnu i poslepu, jen ta práce navíc. A když vynechám krém, bude to rychlovka. 

Offline Aranel
6569 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 17:06

bublifuk Ten mám, takový jogurtový (to asi nahrazuje máčení v mlíku).

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 17:29

Aranel jo možný to je. To mlíko se použilo do toho těsta, ale ono je si to všechno podobný.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:41

Ehm.. vařila jsem toto a nechápu, že to má tak hezky barevné.. po přidání červeného zelí se to všechno nehezky  obarvilo 

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 07:38

bublifuk možná to zelí předtím trošku vyprat? Nicméně díky za zkušenost, dám tam bílé zelí.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:16

andulka01 nebo moc míchám, nebo to tam bylo moc dlouho.. třeba příště. Ale na tom videu určitě nedává stejné množství jako je v receptu, nebo mi nefunguje váha

Offline Myrtila
5296 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 19:18

Prosím, máte někdo osvědčený recept na tiramisu, nad kterým bych nemusela dlouze hloubat, kolik čeho tam dát (nikdy jsem ho nedělala), a které je tedy rovnou méně sladké a vynikne v něm spíš káva a kakao než cukr? A je nějaký zásadní rozdíl v tom, které cukrářské piškoty koupím? Nějaké snadno dostupné ideálně?

Offline RoSa
10122 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 12:07

na šoupnutí do trouby čeká cibulový koláč od Cuketky - tarte flambée

Offline RoSa
10122 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 12:11

Myrtila kupuju ladyfingers v Lidlu

Offline Karja
44525 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 13:33

RoSa Mňam to miluju, minulý týden jsem si dělala porkovy kolac, taky jsem ho sama snědla....No a taky jsem si sama pro sebe udělala čokoládové cheesecake a sama ho snedla:D to není moc k pochvale:D. Sambo se mi smál, co si to furt připravuju jenže tady v okruhu XY kilometrů si prostě nekoupis žádnou mnamku v nejake dobre pekárně,nevyzvednes sushi ani nekoupis dobrou pizzu, na co máš chuť si prostě musíš udelat:D

Offline barbucha blogger
35708 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:21
Reakce na RoSa:

na šoupnutí do trouby čeká cibulový koláč od Cuketky - tarte flambée

​Kurnik to musim zkusit. Ale radši rovnou z dvojnásobnýho množství

Já jsem zrovna z trouby vytáhla sekanou... fakt škoda že zrušili to kořenářství na Malý Straně, páč až mi dojde čubrica tak nevim co si počnu

Offline Tak Betty
6100 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 21:56

barbucha jo čubrica do sekaný,  muž byl v Maďarsku a já jsem ho pověřila aby ho tam koupil,  no divili se. Před časem jsem ho dostala a vůbec nevím kde ho koupit.