bublifuk No, jak bych to... dám tam perníkové koření, na víc se teď nezmůžu ![]()
Jídlo a vaření
Myrtila jasne, však do toho mrkváče se hodí ![]()
Myrtila já myslela, že to máš koupené. Nevím proč, ale představila jsem si takové ty perníkové panáčky, nějaké malinké. Ještě tak k dortu péct perníčky ![]()
![]()
Pinot Noir super dort! Ten mechac je fajn na efekt travy (delala jsem fotbalove hriste), ale taky mi nechutna.
Evaeva No, a to si myslím, že než ty perníčky shánět (musela bych pro ně poslat muže), pořád by bylo jednodušší je upéct ![]()
Myrtila já nevím proč, spojila jsem si to asi s tím zdobením a usoudila, že se to takhle prodává a žes to koupila najednou. Ale místo perníčků by možná šli použít nějaké sušenky jako lotusky
Evaeva No, letos zůstanu u toho sypání a Pata s Matem ![]()
Teď to navíc vypadá, že na oslavu budu chystat ještě vegan verzi dortu (přijde na návštěvu alergik), tak toho budu mít až nad hlavu. Asi dostane mrkvové muffiny.
Myrtila nemohl by se veganovi něco koupit v nějaké kavárně? Na matku v šestinedělí mi to přijde až dost i bez toho. (Vím to, měla jsem to loni)
Evaeva Mohlo, ale zase, než bych pro to poslala muže do Brna, asi bude jednodušší to vyrobit
naštěstí s tímhle mám dost zkušeností, návštěva má stejnou kombinaci alergií, jako jsem měla donedávna i já (mléko, vejce), tak to vyšvihnu i poslepu, jen ta práce navíc. A když vynechám krém, bude to rychlovka.
bublifuk Ten mám, takový jogurtový (to asi nahrazuje máčení v mlíku).
Aranel jo možný to je. To mlíko se použilo do toho těsta, ale ono je si to všechno podobný.
Ehm.. vařila jsem toto a nechápu, že to má tak hezky barevné.. po přidání červeného zelí se to všechno nehezky obarvilo ![]()
bublifuk možná to zelí předtím trošku vyprat? Nicméně díky za zkušenost, dám tam bílé zelí.
andulka01 nebo moc míchám, nebo to tam bylo moc dlouho.. třeba příště. Ale na tom videu určitě nedává stejné množství jako je v receptu, nebo mi nefunguje váha ![]()
Prosím, máte někdo osvědčený recept na tiramisu, nad kterým bych nemusela dlouze hloubat, kolik čeho tam dát (nikdy jsem ho nedělala), a které je tedy rovnou méně sladké a vynikne v něm spíš káva a kakao než cukr? A je nějaký zásadní rozdíl v tom, které cukrářské piškoty koupím? Nějaké snadno dostupné ideálně?
na šoupnutí do trouby čeká cibulový koláč od Cuketky - tarte flambée
Myrtila kupuju ladyfingers v Lidlu
RoSa Mňam to miluju, minulý týden jsem si dělala porkovy kolac, taky jsem ho sama snědla....No a taky jsem si sama pro sebe udělala čokoládové cheesecake a sama ho snedla:D to není moc k pochvale:D. Sambo se mi smál, co si to furt připravuju jenže tady v okruhu XY kilometrů si prostě nekoupis žádnou mnamku v nejake dobre pekárně,nevyzvednes sushi ani nekoupis dobrou pizzu, na co máš chuť si prostě musíš udelat:D
na šoupnutí do trouby čeká cibulový koláč od Cuketky - tarte flambée
Kurnik to musim zkusit. Ale radši rovnou z dvojnásobnýho množství ![]()
Já jsem zrovna z trouby vytáhla sekanou... fakt škoda že zrušili to kořenářství na Malý Straně, páč až mi dojde čubrica tak nevim co si počnu ![]()
barbucha jo čubrica do sekaný, muž byl v Maďarsku a já jsem ho pověřila aby ho tam koupil, no divili se. Před časem jsem ho dostala a vůbec nevím kde ho koupit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my