Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:10

Ounzspíš i příliš palivy. Jo máš pravdu, už mě ten nápad z toho vařit přešel;-)

Offline Ounz
20507 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 12:13

Karja no, akorát s tim bude práce a pak ti to stejně nebude chutnat :) já, krom domácího doporučuju kimchi od bibigo, to je fajn :)

Offline brrr
12310 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 13:15

Jdu proti proudu. Žádné cukroví, ale škvarkové placky.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 13:23

Ounz melas kimchi z Kro? To fakt miluju 

Offline Ounz
20507 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 13:46

711990 neměla, říkáš, že mám zkusit? :)

Offline Myrtila
5296 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 14:26

Karja Mně chutná taky jenom jedno kimchi, bohužel nevím jaký, poznám ho jenom, když vidím obal někde v obchodě. Jiný jsem taky vždycky vyhodila.  Taky bych se s tím netrápila, jestli ti nechutná. 

Offline Allysa
894 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 15:04

Ounz Me chutná Živina, to klasik, ale domácí jsem nezkoušela, tak vlastně nevím 

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 15:21

Poprvé jsem kimchi jedla někde v Kodani jako součást rybího talíře a chutnalo mi moc. Tak mi muž přivezl nějaké plechovky z Korei a bylo to dost strašný. 

Teď mám sklenici, co jsem dostala, doma v lednici a bojím se to otevřít. 

Offline Ounz
20507 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 16:08

Allysa mně právě ty český, co se prodávaj, nechutnaj. Ale já fakt poprvy jedla fakt korejský a pak si ho vyrobila podle maang chi, tak jsem asi zmlsaná :) 

Offline Allysa
894 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 16:12

Ounz jj, já jich ochutnala taky.vic, těch českých,  ale chutná mi jenom tohle. Domácí se právě zkusit, že pak už budu muset furt, že jo. Mám to takhle s chlebem, už mi většina kupovaných nechutná 

Offline Ounz
20507 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 16:18

Allysa no, chleba peču, ale většinu rozdám a kupuju si a i mám ráda rohlíky ale to kimchi..no ják jsem psala víš, chutná mi z shin foodu ( k-shop ) to bibigo, ješťe tam mívají druhou značku, a to není tak dobrý, ovšem ty český pokusy předčí i to. Domácí dělám občas, letos jsem nějak prosvihla pěkný zelí..

Offline Ounz
20507 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 16:20

Allysa A přijde mi, že úplně nejhorší je Beavia..možná teda tu živinu ještě zkusim, mohla jsem taky mít špatnej batch

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 17:21

Ounz no je takovy hodne cesky bych rekla, je ruzovy, asi bych spis rekla ze je to nakladana zelenina vic nez kimchi, ale miluju ho:) je podobny ty Zivine.

Offline Allysa
894 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 18:07

Ounz U nás v pekárně mají fantastický rohlíky i celkem vyhlášený,  ale chleba teda hnusnej,  drobivej... zvláštní, no. 

S tím kimci nevím, jak.jsem říkala, já originál nikdy neměla, tak.ani nevím, jak to má chutnat.

Offline Ounz
20507 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 18:41

Allysa tak důležitý je aby si člověk naśel, co chutná jemu. Myslim, že v Korei je to stejný jako tady s našima národníma jídlama, co rodina, to recept..

drobivý chleby mé hnétou fest! A zas ty s řemeslných pekáren jdou docela drahý, chápu, že pro rodinu o 4 lidech denně chleba za stopade, no...nekoupíš. Chtělo by to nějakej kompromis. Proto třeba nezavrhuju ty z rozmrazených polotovarů, někdy je to poměr cena/výkon to nejlepší v okolí..

Offline Allysa
894 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 20:13

Ounz no, je to tak, já kvůli tomu peču, ten chleba není zas tolik práce, když máš robota, jenom že na to člověk musí myslet, no.

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 08. prosince 2024 20:14

Ounz moji rodiče, hlavně táta, jsou zcela odvareni z běžné české Šumavy. 

Vždy prosí bochník přivézt na Slovensko. Teď byly tady a v bille jsem narazila na nějakou rozpekanou ještě teplou verzi. No byl to jen malý bochník, tak jsem šla za dvacet minut pro druhý k snídani. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2024 20:19

Ounz my kupujeme na rohlíku takový ala eska, většinou nám vydrží pět dní. Ale my chleba nejíme denně, kluci navíc preferují rohlíky. Ale i v supermarketu se dá vybrat, i když už to není o pochutnání si.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. prosince 2024 20:26

Evaeva ten stoji ale taky asi 70 pulka ne? Ten mi chutna taky. My tady mame fantasticky z Doku a nove pekarna 42 gramu. Kupujeme tu pulku na 2-3 dny a je to lahoda. O tom esku se casto basni, ale vubec nevim o co jde. Co je to jako za chleba...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2024 20:31

Jos 70 stojí celý a my právě nemáme takovou spotřebu, kupuju ho jednou týdně a pak buď nějaký obyčejnější nebo jen pečivo pro děti, muž snídá často v práci a já to střídám s jogurtem.

Eska je restaurace v Karlíně, dělají tam výborný chleba, trochu připečený, v těstě jsou i brambory. Lepší jsem nikdy nejedla. Mají ho i na rohlíku, dřív jsme ho kupovali, ale teď stojí asi 140 nebo kolik bochník, a to už je na mě fakt moc. Takže právě kupuju Bramborový od rohlíku, není stejný, ale je taky dobrý.