Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 21:53

Antje neni zac, at se povedou!

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 21:55

Ounz tak ja uz moc nepracuju, driv to taky byvalo horsi.

Offline Ounz
20507 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 21:56

Kokoska tak se těš´m, že snad taky bude líp :)

Offline Tabea
8052 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 00:17

Děkuju ženy!

Offline Janulik03
20185 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 06:26

Tabea to je pekná torta.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 06:28

I když se tu peče cukroví v různých vláknech, dám to sem. Poučné. A je to velký argument, proč jíst raději cukroví už během adventu. A nebo péct na poslední chvíli

Kdy péct na Vánoce

Offline Janulik03
20185 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 06:31

Vy ste tu všetky veľmi rýchle. Ja stále ešte pečenie len k narodeninám. Dcéra a syn už teda mali, ešte vnuk a potom teda ideme piecť to vianočné. Asi až ten ďalší vikend sa na to vrhneme. Ale kupili sme na trhu oplátky, a musím dokúpiť, už budú fuč,za mňa je to najlepší vianočný zákusok

Offline Suya
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 12:48

Zina At neplevelim detske vlakno: datlove kulicky jsme vyrobili a jsou fakt vyborny! Dala jsem navic jeste lyofilizovany jahody, co uz nebyly krupavy, a je to prudce zravy

Offline andulka01
12795 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 13:01

Suya prosím, jaké datlové kuličky? Měla jsem teď v ruce datlovou pastu, docela bych ji zkusila.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 14:20
Offline Mini
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 14:36

Ja mam vyzkozkousene tyto Coconut macaroons

Offline RoSa
10119 příspěvků moje polička 14. prosince 2024 17:06

hledala jsem recept na závitky z kuřecích prsou, tak zkouším s úpravami cca toto

(místo šunky slanina, místo papriky mrkev)

jak je děláte vy?

Offline Myrtila
5296 příspěvků moje polička 14. prosince 2024 18:37

Archivářka Myslím, že o tomto psala Grossularia už na pekle, dokonce dodala, že to, co někteří považují za "rozleželou" chuť cukroví, bývá někdy už způsobené přítomnými plísněmi. 

Offline monis
1609 příspěvků moje polička 14. prosince 2024 20:41

Myrtila já mám z toho vlákna na MP regulérní traumacukroví a marmelády už nikdy nebyly, co bývaly

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 14. prosince 2024 21:43

Myrtilaprosím vás a to fakt někdo peče před začátkem adventu s tím,že to vydrží do Vánoc? U nás se peklo vždy až po Mikuláši a to ještě tak, že se začínalo perniky, pak se napekly ty polotovary a pár dní (vetsinou poslední víkend) před Vánocemi se to kompletovalo. 

Naši trávili Silvestra s několika spřátelenými rodinami a něco nepečené máma běžně přidělala mezi svátky. 

Já žádné rozlezele cukroví neznám. Ty pracny a tak pár dní potřebují, ale rozhodně ne měsíc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. prosince 2024 22:17

continuity u nás se taky peče nejdřív po Mikuláši (perníky dřív). Krémové cukroví téměř neděláme, úly se dělají pár dní před. Nedodělává se nic

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 15. prosince 2024 05:31

Myrtila ano. Článek odkazuje na její blog.

Offline Myrtila
5296 příspěvků moje polička 15. prosince 2024 09:14

monis Pro mě to tehdy byly dost zajímavé informace, tak nějak v širším kontextu, celkově jsem se pak začala o toto víc zajímat. 

continuity No, někdo evidentně jo, ale na mě nekoukej, my vždycky až na poslední chvíli Ale jako důležitou součást toho beru i vhodné skladování, které tam taky řeší.

Jak si to dělá každý doma, to je na něm, ale přemýšleli jste někdy nad tím, s jakým předstihem dělají cukroví třeba cukráři, co ho prodávají? Je to tak trochu výbušné téma, ale nemyslím to nějak útočně, prostě jako věcnou otázku. Jakou má pak to cukroví od nich vlastně trvanlivost? A jak ho skladují?

To mě vždycky napadne, když na mě někde vyjede inzerát na cukroví. Jednu cukrářku znám, a i když jsou její výrobky výborné, vánoční cukroví bych si od ní nevzala, protože aby to stihla, začne v polovině listopadu, v prosinci už to plní, a protože cena energie, tak lednice má nastavené na 14 stupňů. Kolik jich to dělá podobně? 
Lidi jí to asi hromadně nevrací, že jim po tom bylo špatně, ale třeba já mám velice citlivé trávení i chuť, takže bych to asi nedala. A proto si nedávám cukroví i na některých návštěvách, kvůli chuti i trávení ho jím jenom čerstvé (a kruh se, v mém případě, uzavřel).

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 15. prosince 2024 09:33

Myrtilapřesně, jak píšeš. Nedávno se do mě pustila nějaká paní na Threads, kde jsem taky napsala, že cukroví pečené začátkem prosince je pro mě na Vánoce staré, že vím o cukrařině houby, že tak se to přece normálně dělá, a že jak jinak by to ona pro klienty stihla... No, právě, dělá. Proto bych si takové cukroví nekoupila, že jo. 

Offline RoSa
10119 příspěvků moje polička 15. prosince 2024 09:39

Pinot Noir a nedávaj do toho nějaký konzervanty? dyť by je všechny museli zavřít! třeba takový vejce, z toho mám velkej respekt, salmonelu na Vánoce fakt chceš...