Akorát teda možná lépe vypadají, než chutnají, kůrka se hodně drobí.
Jídlo a vaření
Sweet Potato Každej má jiné chutě a preference:D
Připomněla jsi mi, že když jsem byla malá, tak jsem hrozně ráda vařila a pekla, výsledky odpovídaly věku, měla jsem takovou začátečnickou kuchařku podle které jsem vyzkoušela všechny recepty. A jednou jsem dělala nějaký chlebový bulky, no ochutnali jsme to doma.....a pak s tím táta šel večer k babičce slepicím do zbytků a potkal cestou segru s kamarádkou a ta kamarádka mu vytrhla ten pytlík z ruky, že jakože tyhlety výborné bochánky, co u nás chutnala odpoledne nese do zbytků?
Švédský masový kuličky podle švédský kuchařky. Výborný byly ![]()

barbucha moc pekne, mnam.
barbucha ooo, to vypadá skvěle ![]()
Rychlý dotaz, dělám vánočku a nemám vejce, budeto fungovat i bez? Je to podle cuketky, v receptu je jeden kus
A je to výborný! Už jsem párkrát i zkusila udělat (a to jsem levá jak šavle) a nemá to chybu. Žádný pečení, jen plácáš pátý přes devátý a pak to vychladíš... lepší než sladký dorty!

barbucha tak jsou tam samý dobrý věci! Na tom cibuláku to vypadá vtipně ![]()
Ahoj.mám odšťavňovač-odstredivku na ovoce.když odšťavňuju jabka ,tak se mi motor odstredivky témer zastaví ,ale když odšťavňuju pomeranče tak odstredivka delá hluk jak šílená.čim to je?
barbucha Ježíš, to bych si hned dala
barbucha To vypadá výborně. Jedna moje kamarádka dělá slané dorty, ale to vůbec není dobrý, je to takový hrozně hutný, prostě pomazánka se fakt nedá jíst ve vrstvě jako krém dortu. Tak tohle by oproti tomu byla fakt jiná alternativa!
Mrs.Robinson Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale kynuté těsto funguje dobře i bez vajíček, jen je někdy potřeba dodat místo něj o trošku víc tekutiny. Já jsem ho nahrazovala 1 lžicí oleje, ale dá se přidat třeba i jen troška mléka. Tak, aby ta konzistence byla taková akorát.
Myrtila díky, tak nějak jsem si to myslela, ale nakonec jsem raději pro ty vejce zašla, potřebovala jsem dobrý výsledek pekla jsem to na návštěvě. Ale někdy to bez toho vejce zkusím, čistě z významných důvodů.
Mrs.Robinson Ještě dodám, že je dobré ho opravdu dobře prohnětat, jak tam není vajíčko, které funguje i jako pojidlo. A těsto je bez vejce bledé, barva se dá nafejkovat špetkou kurkumy, pokud je to potřeba. Ale jinak to je k nerozeznání od toho s vajíčkem. Pekla jsem tak roky kvůli intoleranci vajec.
Myrtila s dobrým prohnetanim bych tedy měla problém, k dispozici jsem měla jen vařečku, žádnou techniku. Ale nakonec to dopadlo dobře, už je půlka snězená, a to jen proto, aby nám zbylo na ráno, jinak by užbyla pryč :-D No a barva nakonec byla na vejcich nezávislá, k dispozici jsem měla jen kokosový cukr, takže měla sytou, karamelovou barvu.
Mrs.Robinson Prohnětat to ručním pohonem určitě stačí
myslela jsem tím, že je lepší to úplně neodfláknout ![]()
barbucha tak jsou tam samý dobrý věci! Na tom cibuláku to vypadá vtipně
Jo, tam neni nic špatnýho, naopak. Ovšem musíš mít čerstvej kopr, bez toho žádný Švédsko
Naštěstí už ty čerstvý bylinky běžně mají všude.
Za cibulák nemůžu, zdědila jsem toho tunu a bylo mi to líto vyhodit, navíc je tam pár starejch kousků ještě z Míšně... tak jsem se rozhodla že denním používáním se třeba ten servis kapku zmenší
ale drží už dvacet let běžnýho zacházení včetně myčky, prostě nezničitelnej. A já nemam tolik prostoru abych to někam jen uložila a používala něco normálního, míň lidovýho...
Tohle se ale taky maže, každej plátek tousťáku nějakou tou Lučinou, mascarpone apod., ale napereš tam losůska, krevetky, kaviár, a cajk! To prostě dobrý bejt musí ![]()
Kurnik musim jít nakupovat, už se mi sbíhaj sliny ![]()
barbucha šiš, mě se za cibulák neomlouvej! Mě se to vlastně líbí, byť domů bych ho nechtěla. A jestli máš kvalitní a velkou sadu, tak není co řešit. Nehledě na to, že je teď zase prudce v módě.
Čerstvej kopr je nutnost, to se rozumí. Úplně nesnáším, když si dám v hospodě kulajdu a ta je udělaná s tím nakládaným. Akorát bych ocenila, kdyby se ten čerstvý dal koupit i v menších množstvích, často ho nespotřebuju celý hned a hodně vyhazuju (naštěstí na kompost).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my