Sweet Potato áno, strúham na strúhadle kolieska.
Jídlo a vaření
milacka Děkuju

Sweet Potato tieto som ešte krájala nožom, ale už batát strúham, je to rýchlejšie. Na fotke je tortilla už upečená, pripravená na plnenie.
milacka A kdyby byl ten batát taky nastrouhaný na kapkách, nebalilo by se to pak líp?
brrr balí sa to aj takto výborne, syr to pekne spojí. Ako som už písala, strúham batát na kolieska, sú tenučké, už sa s tým tak nehrám, ako prvý raz, keď som ich rezala natenko nožom.
Z řeznictví Jindřicha Všetečky v Poříčí nad Sázavou jsme si v pátek přivezli fantickou držťkovou polívku a jemně uzená žebra. V pátek vyvařujou na víkend, kromě čerstvé držťkové mají třeba pečená kachní prsa, domácí sekanou a tak. Na příští víkend pro partičku se nebudu obtěžovat s vařením :-) koupím 3 litry polívky a štangli sekané a hotovo.
andulka01 Mňam
Z řeznictví Jindřicha Všetečky v Poříčí nad Sázavou jsme si v pátek přivezli fantickou držťkovou polívku a jemně uzená žebra. V pátek vyvařujou na víkend, kromě čerstvé držťkové mají třeba pečená kachní prsa, domácí sekanou a tak. Na příští víkend pro partičku se nebudu obtěžovat s vařením :-) koupím 3 litry polívky a štangli sekané a hotovo.
Jéžiš děkuju!Jezdíme okolo a nikdy nás nenapadlo se tam zastavit!
barbucha děkuji za upřesnění receptu na slany dort, včera jsem ho vzala k mámě a chutnal napříč věkovým spektrem a zmizel beze stopy.
kocoureksuggy doporučuju, maj to vážně super. To uzený teď bylo jak šunka, jemný, nepřesolený, lahodný (málem jsme to sežrali jen tak). Akorát tam člověk musí být včas :-) Přes týden prodávají tu polívku mraženou, ale jsou rychle vyprodaní.
Manžel miluje držťkovou, mívají i v Týnci u Trojánků ale není to na jistotu. A sekanou mají strašnou, to se nedá jíst.Tak vyzkoušíme v Poříčí.
Neznám žádnou polévku, která se jmenuje drŽťková, prosím, jmenuje se drŠťková, děkuji.![]()
Poéma no a co.Vime o čem je řeč .
Poéma buďme rádi, že to není držková, o té čtu často a už jsem ji viděla i v restauraci na jídelníčku. ![]()
Poéma omlouvám se, mě to přišlo divný, teď už na to nezapomenu ![]()
Pinot Noir Držková je po slovensky.
Poéma buďme rádi, že to není držková, o té čtu často a už jsem ji viděla i v restauraci na jídelníčku.
Připomněla jsi mi rčení, které se používalo v mém okolí "dostat držkovou", případně "dostat houbovou" ve smyslu dostat vynadáno ![]()
Anaj dostat držkovou se u nas pouzivalo pro drsnejsi pripady.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my