Karja mšic jsou tisíce druhů a každý napadá jen konkrétní druh rostlin, nebo několik druhů rostlin. Mají taky nějaký životní cyklus, různé druhy mají sezónu v různém období. Že jsou na zahradě mšice neznamená, že jsou to pořád tytéž a že se stěhují z rostliny na rostlinu.
Jídlo a vaření
Jasny, no můžou to být jen kopromšice. Hele tak to jako by bylo doma se sambem už k nevydrzeni, že by mu ke slimákům přibyly i mšice!:D
Karja podle slimáků jsou mšice roztomilá, neškodná stvoření![]()
Karja Koriandr jsem jeden rok vysela a od te doby v tom záhoně roste každý rok. Co nespotřebuji, nechám vykvést a vysemenit.
notna ty jo, já tam píchla předpěstovaný, bohužel šel bleskurychle do květu aniž bych si všimla zavčasu, takže z toho nic nebylo...tak uvidíme, jestli nepřežil.
Karja Podlel mě je to jednoletka. Aspoň u nás na záhoně se tak chová.
notna No tak jsem to myslela, jestli se mi tam taky nevysemenil, květu to mělo dost!
Karja Aha! Tak to by mohl. Jeste si ho teda nesmíš vyplít, jestli ti vzejde
Mluví ze me zkušenost. Naštěstí i malý je hodně aromaticky, tak mě to brzy trklo!
barbucha v té náplni je prosím co všechno?
A jinak cibuláku jsme taky podedili hromadu, tak jsme aspoň na chalupě vyměnili komplet servis. A vydrží opravdu hodně drsné zacházení a z misek, pokládanych ven na kamenné schody, žerou kočky :). Kdyby to viděla tchyně, která ho vytahovala jen na vánoce...
Hehe, matka to taky dávala jen o vánocích. Já s tím tady mlátím každej den
Naopak servis po babičce, na první pohled úplně obyčejnej bílej porcelán (ale téměř průhlednej) s tenkou platinovou linkou kolem dokola, ten se úplně bojím vzít do ruky a o vánocích ho používám jenom když stolujou dospělý ![]()
No hele, do toho dortu můžeš dát kdeco. Vždycky jedna vrstva toustovýho chleba (bez kůrek), namazat tou Lučinou nebo marscarpone a tak podobně, na to plátek uzenýho lososa, posypat trochu kaviárem, plátky vajíčka, list salátu nebo na tenko salátovou okurku, ten kopr samozřejmě, nasekanou petržel můžeš taky... do další vrstvy třeba i ančovičky, pár oček... pořád dokola a nahoru ještě ty krevety, plátky citrónu a tak. Celý to omatlat ještě Lučinou nebo i kysanou smetanou, vychladit aby to trochu zatuhlo... a je to.
Kopr ani koriandr mi nikdy nevydržel, zkoušela jsem to teda na balkóně, ve velikejch nádobách... ale bohužel (ačkoliv petržel, pažitka i libeček mi tam rostou jak divý). Tak je prostě kupuju každou chvíli furt znova čerstvý řezaný, já bez nich nemůžu žít
Z mrazáku mi nechutnaj ![]()
Chtěla jsem prozkoumat něco, co jsem ještě nevařila, něco divnýho a trochu mě inspiroval výlet do jídla za socíků ve stěžovacím vlákně (a Masterchef Australia). A teď jsem zjistila, že brzlík je dražší než svíčková! No tak nic.
andulka01 To jsem fakt asi nikdy ani neviděla v žádným obchodě. (ty králičí játra taky ne, to se bralo z darovanejch domácích králíků, no a to už je dneska taky pomalu vzácnost)
Tortilla z dvoch surovín. Batát a strúhaná mozarella. Plnku som zvolila vegetariánsku. Bašta. Doporučujem vyskúšať, do pol hodiny hotovo.
milacka Nádhera a obdivuji talíř!
milacka Batát napřed uvařený nebo syrový?
Ale ten krokus fakt nejez!
Sweet Potato Kan krokus len taký doťuk, ešte nemám jedlé kvety z lúky. A ďakujem.
Batát nastrúhať na strúhadle na kolieska, dať na pečiaci papier, posypať nastrúhanou mozzarelou a dať na 180-190 zapiecť do zlatista. Jednoduchý recept a chutí. Po dopečení otočiť na batátovú stranu a naplniť podľa toho, čo kto má rád.
Kan takýto tanier mám len jeden, včera som zašla do Berndorfu a určite nakúpim ďalšie, mali krásne dizajnovky.
milackateeda toto asi vyskúšam, vyzerá to nádherne, urcite aj chutí ![]()
Janulik03 pochváľ sa, keď urobíš, nič jednoduchšie neexistuje a chutí to fantasticky.
milacka Takže jestli to dobře chápu, syrové na plátky?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my