Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Pinot Noir
29815 příspěvků moje polička 07. března 2025 20:12

Karja mšic jsou tisíce druhů a každý napadá jen konkrétní druh rostlin, nebo několik druhů rostlin. Mají taky nějaký životní cyklus, různé druhy mají sezónu v různém období. Že jsou na zahradě mšice neznamená, že jsou to pořád tytéž a že se stěhují z rostliny na rostlinu. 

Offline Karja
44525 příspěvků moje polička 07. března 2025 20:21

Pinot Noir

Jasny, no můžou to být jen kopromšice. Hele tak to jako by bylo doma se sambem už k nevydrzeni, že by mu ke slimákům přibyly i mšice!:D 

Offline Pinot Noir
29815 příspěvků moje polička 07. března 2025 20:42

Karja podle slimáků jsou mšice roztomilá, neškodná stvoření

Offline notna
9394 příspěvků moje polička 07. března 2025 21:56

Karja Koriandr jsem jeden rok vysela a od te doby v tom záhoně roste každý rok. Co nespotřebuji, nechám vykvést a vysemenit.

Offline Karja
44525 příspěvků moje polička 07. března 2025 21:58

notna ty jo, já tam píchla předpěstovaný, bohužel šel bleskurychle do květu aniž bych si všimla zavčasu, takže z toho nic nebylo...tak uvidíme, jestli nepřežil.

Offline notna
9394 příspěvků moje polička 07. března 2025 22:17

Karja Podlel mě je to jednoletka. Aspoň u nás na záhoně se tak chová. 

Offline Karja
44525 příspěvků moje polička 07. března 2025 22:30

notna No tak jsem to myslela, jestli se mi tam taky nevysemenil, květu to mělo dost!

Offline notna
9394 příspěvků moje polička 07. března 2025 22:35

Karja Aha! Tak to by mohl. Jeste si ho teda nesmíš vyplít, jestli ti vzejde Mluví ze me zkušenost. Naštěstí i malý je hodně aromaticky, tak mě to brzy trklo!

Online barbucha blogger
35707 příspěvků moje polička 08. března 2025 10:28
Reakce na letolet:

barbucha v té náplni je prosím co všechno? 

A jinak cibuláku jsme taky podedili hromadu, tak jsme aspoň na chalupě vyměnili komplet servis. A vydrží opravdu hodně drsné zacházení a z misek, pokládanych ven na kamenné schody, žerou kočky :). Kdyby to viděla tchyně, která ho vytahovala jen na vánoce...

​Hehe, matka to taky dávala jen o vánocích. Já s tím tady mlátím každej den Naopak servis po babičce, na první pohled úplně obyčejnej bílej porcelán (ale téměř průhlednej) s tenkou platinovou linkou kolem dokola, ten se úplně bojím vzít do ruky a o vánocích ho používám jenom když stolujou dospělý

No hele, do toho dortu můžeš dát kdeco. Vždycky jedna vrstva toustovýho chleba (bez kůrek), namazat tou Lučinou nebo marscarpone a tak podobně, na to plátek uzenýho lososa, posypat trochu kaviárem, plátky vajíčka, list salátu nebo na tenko salátovou okurku, ten kopr samozřejmě, nasekanou petržel můžeš taky... do další vrstvy třeba i ančovičky, pár oček... pořád dokola a nahoru ještě ty krevety, plátky citrónu a tak. Celý to omatlat ještě Lučinou nebo i kysanou smetanou, vychladit aby to trochu zatuhlo... a je to.

Online barbucha blogger
35707 příspěvků moje polička 08. března 2025 10:32

Kopr ani koriandr mi nikdy nevydržel, zkoušela jsem to teda na balkóně, ve velikejch nádobách... ale bohužel (ačkoliv petržel, pažitka i libeček mi tam rostou jak divý). Tak je prostě kupuju každou chvíli furt znova čerstvý řezaný, já bez nich nemůžu žít Z mrazáku mi nechutnaj

Offline andulka01
12800 příspěvků moje polička 11. března 2025 13:15

Chtěla jsem prozkoumat něco, co jsem ještě nevařila, něco divnýho a trochu mě inspiroval výlet do jídla za socíků ve stěžovacím vlákně (a Masterchef Australia). A teď jsem zjistila, že brzlík je dražší než svíčková! No tak nic.

Offline Aranel
6569 příspěvků moje polička 11. března 2025 14:31

andulka01 To jsem fakt asi nikdy ani neviděla v žádným obchodě. (ty králičí játra taky ne, to se bralo z darovanejch domácích králíků, no a to už je dneska taky pomalu vzácnost)

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 11. března 2025 23:02

Tortilla z dvoch surovín. Batát a strúhaná mozarella. Plnku som zvolila vegetariánsku. Bašta. Doporučujem vyskúšať, do pol hodiny hotovo.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. března 2025 08:51

milacka Nádhera a obdivuji talíř!

Offline Sweet Potato
40185 příspěvků moje polička 12. března 2025 10:15

milacka Batát napřed uvařený nebo syrový?

Ale ten krokus fakt nejez!

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 12. března 2025 12:28

Sweet Potato Kan krokus len taký doťuk, ešte nemám jedlé kvety z lúky. A ďakujem.

Batát nastrúhať  na strúhadle na kolieska, dať na pečiaci papier, posypať nastrúhanou mozzarelou a dať na 180-190 zapiecť do zlatista. Jednoduchý recept a chutí. Po dopečení otočiť na batátovú stranu a naplniť podľa toho, čo kto má rád. 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 12. března 2025 12:32

Kan takýto tanier mám len jeden, včera som zašla do Berndorfu a určite nakúpim ďalšie, mali krásne dizajnovky.

Offline Janulik03
20190 příspěvků moje polička 12. března 2025 15:27

milackateeda toto asi vyskúšam, vyzerá to nádherne, urcite aj chutí

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 12. března 2025 18:48

Janulik03 pochváľ sa, keď urobíš, nič jednoduchšie neexistuje a chutí to fantasticky.

Offline Sweet Potato
40185 příspěvků moje polička 12. března 2025 18:59

milacka Takže jestli to dobře chápu, syrové na plátky?