Přesně tak, já sem klasickej chlebožrout (vím to o sobě, obdržet celiakii by pro mě bylo utrpení největší). A tenhle je teda zase moc krásnej..
Jídlo a vaření
chleba z domácí pekárny mi taky nechutná, já ho neumím. Ostatně někde jsem četla, že ten způsob, jakým domácí pekárna peče, je vhodný na bílé pečivo, klasickej chleba se v tom moc upéct nedá. (Jsou teda lidi, kteří tvrdí, že oni to umí, ale já mezi ně nepatřim)
Kynul včera a přes noc v lednici, dostat ho z ošatky byl trochu boj, já už pak ani nenařezávám, ale chuťově je výbornej. Já ty těsta dělám ted o něco hydratovanější než jsem dělala dřív, někdy se to přilepí, no, ale to neva :-D
Já se hrozně omlouvám, ale dneska na trhu mi došlo, že sem včera večer zaměnila mangold a pak-choi, ptala sem se na pak choi a ten recept je na to, na mangold se chystám a prostě sem to zmotala. Ještě jednou se omlouvám, doufám, že sem nezpůsobila nějaký komplikace..
Ne, vůbec, nic se neděje, recepty na pak choi se taky hodí. Zrovna dneska jsem si ho prohlížela v obchodě, ale nakonec nekoupila. Mangold budu určitě kupovat nejdřív příští týden, tak do té doby něco vymyslím.
Dneska jsem dělala udon s baby špenátem, smaženým tofu a pepřovou omáčkou a bylo to vynikající! A přitom snadné a rychlé. Vlastní fotku bohužel nemám, tak aspoň odkaz na recept a tamější foto.

Přes noc sem kynula akorát vánočku, já to budu muset zkusit is tim chlebem, ty hydratovaný mi chutnaj, viz špaldovej..
Tak sem ráda, že sem nic nezkomplikovala. Udon vypadá chutně..
Při "uhnání" cukrovky nezáleží ani na tom, co člověk nejí, jako na tom, co jí. Plus v tom hraje roli nedostatek pohybu. Pokud někdo nedostatek energie ze sacharidů dohání (a přehání, což se stane snadno) tukem, a navíc se nehýbe, tak si tu cukrovku fakt užene. Nemyslím ovšem, že toto je problém 0zero7. Z toho, co tady postuje, se mi její jídelníček nezdá nijak extrémní.
Táta tyhle diety držel v době, kdy denně cvičil, posiloval i fyzicky pracoval, takže nedostatkem pohybu určitě netrpěl. Samozřejmě ta cukrovka nemusela být podmíněna těmi dietami, jen o tom byl celý život přesvědčený a před podobnými experimenty nás pořád varoval.
Já toho o dietách moc nevím, ale tuším, že zrovna tahle besacharidová se doporučuje držet jen velmi krátkodobě, maximálně v řádu pár týdnů, ne déle než měsíc.
Jinak se omlouvám za OT, které do tohoto vlákna nepatří a už s ním končím. Fotky chlebů, koláčů a dýňových polévek se prohlížejí lépe :)
Díky, to zní velmi dobře. Podívám se na MP na další recepty.
Mangold je v podstatě jako špenát. Používám ho uplně obdobně. PS: (mně ho několik let dávala přítelova maminka a já celou dobu myslela, že je to špenát:-D).
Ha, dekuji za starost :) Dietu nerdzim, jen jsem v posledni dobe vyradila curk a snizila sacharidy. Neni to poprve a stravu uplne bez sacharidu taky nejim. Prijimam je ale hlavne ze zeleniny a obcas z ovoce, spolecne s vlakninou. Tuk neprehanim ale nejim nizkotucne vyrobky, radsi min normalnich. Celkove davam nejvic bacha na to, aby jidlo bylo kvalitni a pestre.
Ja uz jsem kdysi psala, ze jsem tak ve 20 shodila 25 kilo, to jsem byla fakt beckon. Tehdy jsem teda nehlidala tuky a necvicila. Tedka(kdyz nejsem zorvna nemocna jak ted grr) cvicim tak 3-4 tydne, dny kdy cvicim se zatezi tak si sacharidy navysim. Rekla bych, ze s tim mam docela dost zkusenost a nemyslim, ze bych delala neco co mi ublizuje. Obecne se pri nizsim cukru citim lip, po sacharidech jsem obcas nafoukla a unavena, jakkoliv je miluju. Pokud nekdo trpi na ledviny, tak to teda idealni neni. Ja jsem zdrava a nedelam to kvuli zdravotnim omezenim. Skoro vsechno co jim si bud uvarim sama nebo jdu nekam, kde to znam a kde maj dobry jidlo. Na tom mi zalezi nejvic. Nastesti tady neni nouze o bezva suroviny a dobre restaurace s cerstvym prisunem od more.
Jeste k te bezsacharidove strave, uplne bez bych teda nedoporucila nikomu, ja jim minimalne 50g za den, treba v takove pecene mrkvi, ono se to nezda, jsou taky sacharidy. Ale proste jim jen ty komplexni, ne jednoduche v pecivu a cokolade.
Taky myslim, ze kazdymu sedne neco jinyho, mam kamosku, ktera zhubne kdyz ji ryzi, ehm, no to u me nehrozi. Vysoky protein ve strave ji nevyhovuje. Ja kdybych necvicila tak by se mi z tolika proteinu asi taky nedelalo uplne cajk, ale takhle mi to vyhovuje. Kdyz mam chut na sladky, udelam si smoothie z ovoce s raw kakaem a mandlovym maslem treba, moc dobry. Ale zadnej fanatik nejsem, delam i pizzu a tak :)
dnes nedietne krkovice se syrem a svestkovy kolac s tvarohem z drobenkoveho testa.a nutne potrebuji nejakou kulatou keramickou kolacovou formu.V tom obdelniku to nevypada hezky.:-)

Já se omlouvám a vím, že mi do toho nic není. Navíc všechny jídla, co tu fotíš, vypadají skvěle a chutně. Jen si dlouhodobě všímám, že často zmiňuješ, že děláš všechno bez mouky, nejíš pečivo, brambory, rýži, o sladkém nemluvě, tak mi to nějak nedalo :)
A abych nebyla OT, tak bych se mohla pochlubit dnešní večeří, kdy jsem si vymyslela recept sama a tak se mi to povedlo, že ho hodlám zařadit do našeho omezeného repertoáru, protože mě nebaví vymýšlet pořád něco nového. Měla jsem hroznou chuť na karbanátky s bramborovou kaší a okurkovým salátem. Už několik dní, to se mi normálně nestává, že bych na nějaké jídlo myslela tak dlouho :-)) Ale masa se mi zdálo nějak málo, tak jsem tam přistrouhala dvě mrkve, nakrájela hromadu zelené cibulky a přidala ještě kukuřici a hrášek. Boží kombinace, je to takové vláčné a šťavnaté a navrch se zdvojnásobila ta hmota a byla jich plná velká remoska, takže minimálně ještě zítra nemusím vařit ani oběd, ani večeři a dost možná mi zbyde ještě na pondělí :-))
Mnaaaam krkovice se syrem, jak prosim? Ja bych pod sejra jeste flakla houby poduseny mozna :)
krkovici osolit obalit v testicku(mouku,mleko,vejce)osmazit,pak prendat do zapek.misy,zalit slehackou a posypat(hodne!:-D)syrem.
Jj houby by k tomu sly dobre,tak priste.![]()
V pohode, ja okecam to jidlo bez sacharidu, ale to s nima uz moc ne haha. Zrovna ty karbose bych si dala, akorat asi bez kukurice, leda by byla cerstva.
Ja teda nejim takhle porad, jen obcas, miluju slany sacharidovy jidla a mistni specialitu poutine, coz jsou vypeceny hranolky, stava a syr, ja chodim na jednu s kachnim masem. Tak proste obcas zaradim trochu rezim. Slady vecer planuju apple crumble, aspon kousek. Ale snazim se tedka drzet to v nejake rozumne mire. Tak snad jsem to vysvetlila uspokojive, ze ji teda fakt nenicim zdravi :)
jezis mnam, s kosti nebo bez? S je asi lepsi ze? To si vyrobiim. Ja to delam podobne, plus houby na trose slehacky minus testicko, ale zkusim tohle.
ja mela v celku bez kosti.Tak lip se to doma kraji a radsi kupuju cely kus,ale pokud je moznost s kosti dobre platky tak okusovat kosti je nejlepsi.![]()
Tak u diabetu II. typu je na vině především nadváha, nesprávná životospráva a nedostatek pohybu. Ale také v tom má roli dědičnost, někdo holt může dělat cokoliv a stejně tu potvoru na stáří mít bude, protože má v genech inzulinovou rezistenci...
Mně to přijde jako hloupost, protože hodně diabetiků, co znám jede na bezsacharidových a raw dietách (mně to bezdůvodně přijde jako strašná blbost, ale pokud jsou spokojení, jejich věc) a díky tomu snížili dávky inzulínu- platí, že čím více inzulínu do sebe cpete, tím větší je šance, že si tělo vyrobí rezistenci.
Ale je pravda, že to jsou jedničkáři a u dvojkařů to může být úplně jinak. Každopádně souhlasím s tatínkem, dlouhodobě ubírat jídelníčku na pestrosti není dobré a může se to vymstít
Nemáte prosím někdo osvědčený recept na kukuřičnou polévku? Ideálně bez smetany....
Tento dort dostala dcera (veganka) od svého bratra a jeho přítelkyně. Je raw a bezlepkový . Dělají ho v Brně někde na Anenské a byl krásný a chuťově skvělý. Ty kytky tam myslím přidali, ovoce tam bylo. Tak kdyby někdo něco podobného sháněl , tak dávám tip. 
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my