Tak Betty domenica recept (vynikajici) renusatko navod na pleteni v kuse, ne po patrech a pritom navysoko. ja to zkusim pohledat az budu mit cas, stejne si to musim zalozit na pristi rok:-) a dam ti vedet:-)
Jídlo a vaření
Fleur No páni,radost pohledět! To víno mě zajímá,tím natíráš vánočku v které fázi? Během kynutí zapletenou už?
Já brusinky koupila,někdo psal,že dává...no a nezapomněla jsem na ně? No,ty se nakonec dají sezobat vždycky. U nás rozinky všechny děti i vnoučata vydloubou pryč a muž si naopak stěžuje,že jich dávám málo. Ono se to s velkým množstvím blbě vyvaluje,radši je sypu mezi jednotlivá patra.
viktorka_od splavu Kynuté se má dávat do plně rozpálené trouby,pak ale snížit teplotu podle potřeby. Koláč je placatý,vánočka vysoká,nejde péct podle jednoho mustru.
viktorka_od splavu Děkuji
Fleur moc pěkný, cukroví i vánočka
Fleur Krásná vánočka i cukroví.
Je zláštní, že u nás sice všichni jí čokoládu, ale mimo jednoho cukroví s čokoládou nic nechtějí a nejí. Přitom by se to krásně zdobilo. Taky s krémen se u nás nesní nic, tak mi to přijde vše takové suché. No mají to mít, jak chtějí.
rozarka mozna bude zavada v tom ze "plne rozpalena" ma kazda trouba jinak![]()
Rohliky
cituju domenica
ingredience na nejlepší vánočku na světě
(a věřím, že Ti bude chutnat jako ta od babičky, protože vychází ze starých kuchařských knih):
1 kg polohrubé mouky
240 g krystalového cukru
200 g rozpuštěného másla a 1 polévková lžíce sádla
500 ml mléka
2 celá vejce a 2 žloutky
lžička soli
100 g rozinek (které mám předtím přes noc naložené v rumu) a 150 g mandlí (já to s těma mandlema přeháním - dovnitř a na posypání - ale je to ták dobré!!!)
2 kostky droždí (=60 g)
Nechávám kynout min 5, 6 hodin, většinou přes noc.
Důležité je pak upletenou vánočku, předtím než se strčí do trouby, nechat zase pěkně vykynout na plechu. Minimálně 20 minut. Recept je na 2 půlkilové vánočky.
a pletení: https://www.youtube.com/watch?v=1NioOB_A2ok
a moc ráda bych se dozvěděla jak je to teda s tím přikrýváním.. asi to budu muset vyzkoušet na Velikonoce:-)
viktorka_od splavu tak jsem si to uložíla na příští rok
, díky.
První vánočka ze dvou je z půlky minulostí. A připravila jsem první tác s cukrovím.![]()

Koukla jsem na to video, a myslím, že bych si asi zašněrovala ruce.
Obdivuji vás, že to dokážete. ![]()
Bledule ja nee
ja se tu jen chlubila cizim perim![]()
domenica Nadhera!
Rano jsem si dala vanocku (podle tveho skveleho receptu) rozpecenou a potrenou visnovou marmeladou, bylo to nadocekavani vyborne!
Díky! ![]()
domenica Já musm říct, že všichni obdarovaní vánočkou, ji také chválili, takže recept perfektní. U nás už není ani drobeček a jelikož nemám kvasnice, tak mají hoši smůlu. ![]()
domenica Vidím, že máme nejen parfémové průniky
! Vypadá to lákavě...

Pusinky se povedly (narozdíl od kokosek)
Fleur ty vánočky pro děti byly po pul kg, pro nás ze 3/4 kg. Oni chtěli menší, zeť to neji a synova rodina dneska odjela na pár dní k druhým rodičům, tak aby to pojedli. Z naší už moc nezbývá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY