viktorka_od splavu
Červenou čočku jsem dělala na Novej rok, po italsku - s rajčatama a řapíkatým celerem. Dobrá byla!
anoano! takhle jsem se ji naučila z nějakýho receptu na obalu už kdysi když ji měli jen ve zdravé výživě:-)
viktorka_od splavu
Červenou čočku jsem dělala na Novej rok, po italsku - s rajčatama a řapíkatým celerem. Dobrá byla!
anoano! takhle jsem se ji naučila z nějakýho receptu na obalu už kdysi když ji měli jen ve zdravé výživě:-)
Dadoo Já jsem si to uložilaa a uložené se to zobrazí normálně.
Tu cervenou cocku si musim zapamatovat. Rajcata cerstva nebo zavarena? Ja jsem doma a navarim si, jakoze zamer na dva dny I s veceri treba, ale leze sem pravidelne v dobe obeda s nejakou zanaskou veci skodic a zere mi to,ackoliv ma obedy jinde!!! Zacinaj mi dochazet recepty. Dneska budu delat kure na fenyklu. To je taky dobra zmena na kure, mam z rohliku nejaky z farmy, jinak obycejne kuratko nerada jim.
Vcera jsem delala bolonskou z kila masa, teda zeny, fakt se drzite presne toho origo receptu a nedavate tam zadny koreni? Me by asi slehlo, jako fajn, ale bylo to mdly (nemela jsem vino teda). Takze jsem to okorenila nejem papr a sul, ale i dalsi koreni a bylinky. Mliko jsem dala a cajk.
Nevaříte někdo doma polévku Tom kah koong? Já ji umím docela dobře dochutit, ale nelíbí se mi ta konzistence... Je to řídké a vypadá to sraženě
.
0zero7 já při začátku dušení dávám určitě bobkový list až dva. Mlíko nikdy, ale já většinou s boloňskou pokračuju do lasagní, takže to prokládám bešamelem. A parmazánem.
Karja ja delam polivku z cervene cocky takhle:
cibule zpenit na oleji, do toho jemne nakrajenej zazvor a cesnek, nechat zpenit. pak pridat 10 kapsli kardamonu, kurkumu, chilli, nechat jemne oprazit. pridat cocku a rajcata z plechovky, kokosovy mliko a bujon, 20 minut varit, obcas promichat
nakonec dochutit sul, pepr, citronova kura. koriandr kdo ma rad.
Lilly_Ku Díky, polévky z čočky dělám taky hodně, kardamon nedávám, zkusim přidat;-). Jen neumím moc používat jiné luštěniny. Jako dělala jsem jednou i třeba fazolový koláč, ale bylo s tim víc práce jak užitku a tak. Dneska mám fazole namočené, tak z toho něco vymyslim, asi polévku a salát.
Karja ja delavam jeste salat z cerne cocky, ted jsem taky dost delala bramborovy salaty na ruzny zpusoby. u lustenin je podle me hrozne dulezity koreni, jednak pak jsou o hodne stravitelnejsi a hlavne teda chutove to je rozdil.
Lilly_Ku No, černou čočku neznám. Respektive znám z obchodu ale nedělala jsem jí doma. Píšu si.
Chci si udělat do zásoby zeleninový vývar do mrazáku. Lze i zeleninový udělat nějak redukovaně? Četla jsem normálně o masovém, že se voda vyvaří na 1/10 a je to koncentrovanejší. Ale funguje to tak i se zeleninovým?
Jako nechce se mi mít v mrazáku 5 litrů vývaru:-). Ono se to pak i líp zpracovává, když si třeba rozmrazím jen čtvrtlitr, že ho rozředim v dalším půl litru teplé vody. Budu ráda za tipy.
Lilly_Ku Dej sem prosím recept na salát. Už se mi přes rok válí v šuplíku, tak že bych ji konečně zpracovala. Ráda bych nějaký vyzkoušený recept. Dík
Kdyz jsme u lustenin, tak ja miluju polevku z cernych fazoli. Poprve jsem ji jedla na Kube, tam si do ni davaji zvlast varenou ryzi. Delam podle receptu zde: https://www.omlazeni.cz/kde-sehnat-cerne-59-46018-0.html
Ounz a Potrefenahusa - moc krásné chleby!
Moje oblíbené jídlo je kuskus s pečenou cuketou a balkánským sýrem.
Recept je prostý: na pečícím papíře upeču kolečka cuket pokapaná olivovým olejem a posypaná italskýma nebo provensálskýma bylinkama, smíchám s kuskusem a balkánským sýrem.
Od Vánoc myslím na tvé dokonalé rohlíky. Mohla bych tě poprosit o recept ? Event. prosím přidej nějaké tipy a triky, jak takových rohlíků docílit. Jaké droždí, jaké pečení a na kolik stupňů? Doma zkoušíme ty od Cuketky, ale jsou takové nějaké hutné a špičaté. Na řezu lze vystopovat, jak jsou srolované z vyválené placky
Děkuji
Fiction no přesně ty od cuketky to jsou, taky chci zkusit ještě jinak a event.jiný recept, jou hodně hutný, ale doma sklidily uspěch..když sem prohlásila, že chci aby byly jako kupovaný, divně se na mě koukalo..jinak sem je rolovala dost ‘silou’ - tlačila sem a rolování vidět nebylo. Droždí je nej to instantní.
Ounz Díky za odpověď. To je teda vtipný, recept máme stejný a výsledek tak odlišný. Jedeme přesně podle C., tedy droždí instantní a vypadají tak nějak nenakynutě. Asi málo zkušeností.....
Fiction wbo prošlý droždí? Záleží kde sou koupený, ale ja se vždycky koukam..a teda dodržim to hnětení. I v ruce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.