Ounz Jo, pro lepší požitek bych to přece jen možná chvíli namočila a přidala i nějakou orestovanou cibulku apod, prostě směs, ale nacpeš to do papriky se sýrem
Jídlo a vaření
Karja ok, já kuskus vůbec neumím,ještě sem nedělala,al jak se o něm psalo v nakupovacím vlákně, tak sem na něj začla myslet
Ounz No mně vlastně ani moc nechutná:-D. Ale občas si ho dám v nějakym salátu, když je k tomu ještě hodně výraznejch ingrediencí. Domů ho koupím jednou za půl roku a pak nevim, jak ho sdělat. To samý tarhoňa, to jsem taky ještě nějak nevymyslela k čemu je:-D. Dobré saláty do misky jsou s quinoa.
Karja z tarhoni sem měla variantu na rizoto, zkus. (Třeba s vnitřnostma
)
Jinak, našla sem na ig a líbí se mi to, a kdyby někdo sháněl tip na sladký pečení..
Ounz Ty miniindiánky na uvodní stránce vypadaj uplně skvostně:-D
Hele k játrům by šla, k takový tý játrový omáčce, tak tu bych si fakt dala, ale málokde a málokdo jí umí udělat chutnou, já asi taky ne...
Karja to umí moje mamka, tuhle hnědou omáčku s játrama (a umí i ledvinky..)
Ounz To neznám, ale věřim, že bych si to s chutí dala:-D. Ono to chce um, udělat to dobře, ne moc suchý, zároveň dodělaný, omáčku pěkně čistou přírodní....
Karja právě.
Karja tarhoňa jako příloha k masu s omáčkou, i k té játrové jasně. klasicky ji dělám k perkeltu. určitě lepší než kuskus, ten mě nějak neoslovuje. nic z toho mi ale nejede studený. obojí teda na tuku a na pánvičce, ne vodový jalovisko.
co mi ale chutná jsou studený luštěninový saláty. bohužel by to u nás nikdo nejedl tak to nevařim:-(
viktorka_od splavu Já dělám jen čočkovej a chutná mi moc, je to rychlovka a hodně zasytí. Cizrna z plechovky mi bez úpravy nejede. No a zbytek luštěnin, no mě tak zmáhá to máčení a vaření...ale snažim se. Ale takovej ten pikantní z bílejch fazolek, se zelím a paprikou, co nám dělávali ve školní jídelně, no to bych si dala. Píšu další tip na vaření.
Karja vařený velký fazole... ty mám moc ráda. klidně i z konzervy. a pak teda červenou čočku, ta je skvělá a uvařená je hned.
Červenou čočku jsem dělala na Novej rok, po italsku - s rajčatama a řapíkatým celerem. Dobrá byla!
barbucha já jsem si zapomněla dát čočku!!!!![]()
![]()
![]()

Pamatovala jsem si to blbě. Ale mlíko tam fakt není.
Dadoo ja ji vcera varila k veceri, a necekane se vubec nepovedla:-( netusim proc, trochu mlika jsem tam sice dala ale tim to urcite nebylo. mozna masem, pri restovani pustilo hrozne vody
viktorka_od splavu jen to sváděj na maso..![]()
![]()
Bohužel to neotočím. Aspoň že to jde už zvětšit ![]()
Dadoo no já fakt nevím. vařila jsem ji jako vždycky, tzn víceméně stejně jak je v tvém receptu. akorát jsem měla trošku víc vína (to snad nemůže škodit?![]()
jo, už vím co dávám jinýho - česnek!:-) já ho teda ráda do všeho, dávám ho tam zároveň s kořením takže víceméně není cítit česnekem, jen má prostě lepší chuť (dle mého názoru;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY