999 děkuju
ice to asi ne k tomu mám daleko ![]()
whiskas děkuju
RoSa bylo by to hezký, i když to asi taky není jednoduchý bejt pekař ![]()
Ounz krásný a mně se moc líbí, jak Maškrtnice na insta fakt komentuje! ![]()
Já pekla sebou na hory, už jsem upekla i lepší (ale teda i horší
), byl trochu experimentální (došla mi mouka, takže dost špaldy a krátký kynutí, protože dřívější odjezd), ale nakonec se sežral taky

Potrefenáhusa ten je náhodou taky krásnej! A špaldu já teda mám ráda, chutná mi..Maškrtnica je fajn, velká inspirace..
Tak jsem dělala ty halušky podle rad, co jsem dostala minulý měsíc a super, povedly se! continuity Asi za to může fakt to špatně zvolené struhadlo, jinak jsem měla ten normální cedník a šlo to:-).
Nakonec se sežral taky... to zní, jako kdyby se někdo musel přemlouvat? Jestli ty nejsi moc skromná![]()
Potrefenáhusa Je krasny
Zarinya děkuju ![]()
Potrefenáhusa Ty vaše chleby jsou nádherný
Nemáte náhodou nějaký jednoduchý ověřený recept na chleba bez hotového kvásku, který udělám jenom s kvasnicemi? Já jsem měla jeden osvědčený, ale už jsem ho dlouho nedělala a nemůžu ho zaboha najít....
moninika Občas dělám podle Cuketky nehnětený, dávám napůl hladkou chlebovou a žitnou mouku. Jen jsem ho teda minule přesolila, tak jsem přidávala suroviny a skoro se mi nevešel do mísy, peču ve skleněné zapékací.
Je fajn, že se to neváží. Je to na hrnky, tak beru podle potřeby větší nebo menší hrnek. A přidávám dost kmínu.
moninika ja pecu jen z kvasku,ale kdyz,tak bych urcite zkusila toho cuketku viz výše
Nejím v práci mimo jídelnu, ale když už se to načlo, máte tip na dobrý recept s kuskusem, bulgurem a pod? Takovou tu věc so misky? Kromě tabouleh, ten znám a nemůžu petržel..
Potrefenáhusa Nádhera!
moninika Chleba bez hnětení potvrzuji. Snáze už to nejde.
Hodím sem recept, at se nemusí hledat
Několikrát jsem přimíchala chlebovou mouku z Lidlu - místo té špaldy nebo žitné
3 hrnky hladké mouky1 hrnek špaldy (nebo 1 hrnek žitné, nebo jen 4 hrnky hladké mouky)1/2 sáčku sušeného droždí1-2 lžíčky drceného kmínu (celý)semínka -slunečnicová, dýňová, atd.2 lžíčky soli1 1/2 - 2 hrnky vody, možno 1 lžíci octa
Vše spojíme nakonec vodou, bochánek vložíme do mísy a přikryjeme utěrkou, necháme na chladném místě 8-12 hod. Ideálně přes noc.
Na pomoučeném vále vytvořím placku (rukou, nebo stěrkou) 2-4 cm vysokou, necháme 15 minut odpočívat, potom přeložíme na 3× po délce a 3× po šířce, přikryjeme utěrkou, odpočívat 30 minut a ještě dalších 30 minut, ale na tento poslední čas rozpálíme troubu na 230°C a vložíme pekáček i s poklicí (simax, litinový kastrol) do horkého přemístíme chlebík a pečeme 30 minut, potom poklici sundáme a dopékáme ještě 15 minut.
Ounz Já si dělám takovou svojí verzi tabouleh (kvůli alergiím), bulgur zakápnu olejem, přidám šťávu z limetky, pečené papriky na kostičky, opečená dýňová semínka, chilli papričky, ředkvičky na plátky, sobě si to posypu koriandrem, manžel to jí bez něj :-).
999 děkuju za tip,zní to dobře ![]()
Ounz Já si kuskus zapékám do paprik, s různými sýry. Když se to dlouho peče, nemusí se ani namočit.
Karja zajímavý, děkuju
A já abych si zlepšila reputaci po tom adorování rizito s vnitřnostma, tak jsem dělala to italské ze sušených hříbků a je vynikající. Pak jsem dala marinovat řepu na zítra na carpaccio dle Pohlreicha. Sice jsem se nevyhnula dvoum českejm chybičkám, a do toho vypiplanýho rizota zalejvanýho domácim vývarem jsem přidala konzervovanej hrášek (chuti neporučíš). No a do marinády jsem neměla olivový olej, tak jsem dala slunečnicový, ale v těch x složkách se to docela ztratilo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.