999 chlodnik jsem jedla pred mesicem 2x ve Varsave. Byl vyborny. Pokazde trochu jiny,ale zvlast v tech vedrech to bylo to prave. A z repy delam salat spolecne s kysanym cervenym zelim, kysanou smetanou.
Jídlo a vaření
A nemáte někdo tip nebo recept na bezlepkovou pizzu? Poslední dobou me strašně honi chutě.
999 hmm ty krekry
a neměla bys trochu aspoň zhruba kolik těch vloček a semínek a kolik vody? Na to jedno vejce? Já vůbec nemám představu..
999 a jak děláš tu pomazánku? Já z červený řepy znám salát s křenem, ten je
stes Já ho právě jedla už dávno, tak mi chybi ten autentickej chuťovej zážitek pro dochucení. Důvod navíc, jet se podívat do Krakowa :-).
999 Ach, Krakow
Byly jsme tam s kamarádkama minulý týden a náhodou byl zrovna Festival pirožků (abych se držela tématu), to bylo něco!!
Ounz Ty krekry jsou přiměřeně, přiměřeně...
. Příště ti to změřím na hrnky... Pomazánku dělám z řepy (klidně ta kupovaná vakuovaná), a ricotty (nebo lučiny, tvarohu). Rozmixovat, osolit, a pak přidat nastrouhaný křen, nebo česnek. Může se to dochutit pepřem, pár kapkami citronové šťávy.
999 děkuju moc! Zní to dobře, zkusím určitě.
Garfie A máš tipy v Cestování? :-)
999 Nemám, Krakow mám ráda a mám tam pár oblíbených míst, ale profík na Krakow je tuším paktofonika, mám dojem, že tam dokonce nějakou dobu žila? :-)
Garfie pierogy mam nejradeji s houbama a zelim a osmazene. A Krakow je bozi. A Gdaňsk. A zidovsky muzeum ve Warsave, to je bomba.
Garfie Díky, aspoň vím, kam směřovat případné dotazy :-).
stes Já znám z Polska pořádně jenom Krakow, ale byla jsem tam už několikrát. Pirohy jsme si užily, hlavně proto, že se prodávaly po jednom a příchutí bylo nepočítaně, včetně různých exotických. Byl to fakt zážitek.
999 Chystáš se teď někdy? Objevily jsme hrozně milý obědový bar, je u něj i restaurace, ale tam jsme nebyly. Pokud pojedeš, určitě zkus, je to úplně v centru, kousek od univerzity.
Garfie Díky za tip :-). Chtěli jsme jet teď v září, ale trochu nám nasadila do hlavy brouka dcera, která se včera vrátila z Budapešti a byla i na výstavě Fridy Kahlo a definitivně nás utvrdila, že ji musíme vidět :-).
999 No ale Budapešť
Kdyh uz jsme na vychode...v sobotu jsem omylem ochutnala rusky kvas...![]()
A pro vsechny milovniky sushi...veganska top Youmiko Vegan Sushi ve Varsave. Oc nenapadnejsi misto tim chutnejsi jidlo.
Garfie No právě
.
Garfie No odborník by som to nenazvala :D A áno žila som tam ale už je to 7 rokov čo som preč, a za prvé som bola chudobný študent Uniwersytetu Jagiellońskiego (hlavná budova je krásna) takže som navštevovala skromnejšie reštaurácie a za druhé už sa to za tie roky mohlo dosť zmeniť. Nedávno som tam ale bola a zavítala som do úplne zašitého hostelu a mali tam skvelý hamburger, kedysi som mala rada gruzínsku reštauráciu Khaczapuri, mali tam skvelú gruzínsku limonádu, ale už som tam dlho nebola.Ale čo sa týka pamiatok to môžem slúžiť, tam sa to veľmi nemení :D
paktofonika Díky Jagellonské univerzitě jsem vypadala jako stará čarodějnice :-) Prohlížely jsme si (za modré oblohy) ty krásné chrliče na nádvoří a já říkám "ty bych chtěla vidět v akci", deset minut poté se zatáhlo a strhnul se půlhodinový slejvák. A když jsem pak chtěla vzít kamarádky někam na pirohy a na náměstí byl ten pirohový festival, tak bylo dílo dokonáno, myslím, že se mě teď trochu bojí ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY