Ounz To je taky dobrej tip, péct to fakt dlouho...
Jídlo a vaření
nellielovett viď!
Při nejbližší příležitosti ho uvařim.
viktorka_od splavu já cibuli krájim na měsíčky, je to ještě lepší
brrr Udělala bych čokoládový korpus podle vyzkoušeného receptu a krém nějaký lehký, nebo třeba jen šlehačku s jogurtem, proložit ovocem...
Kokoska To jsem měla v plánu, leč děti se na pooslední chvíli rozhodly, že čokoládový ne. Udělala jsem nakonec tenhle, ale zatím čeká v ledničce:
prosim vás, jak se zavařujou ty švestky nasucho? Rozpůlim, vypeckuju, nandám do sklenice, zavařim a fertyg?
brrr tedy ten obrázek na mě působí vyloženě odpudivé. Podle ni bych ho v životě neudělala. Suchá buchta ,žádný krém, to se musí prášit od pusy,kdyz se ji.
Mimořádně nevabna fotka. Nechápu ![]()
Potrefenáhusa rozpulit,naskládat řezem dolů,lehce natlacit. Já navrch šplíchnu trošku rumu.
Do hrnce dat vařit a jak dosáhne 80°C v klidu vypneme. Toť vše.
Dadoo díky! Jdu do toho
Dadoo Ona ta finální fotka tam někde je, proč není přímo u toho receptu netuším. Ta už vypadá normálně.
Zatím můžu referovat jen dojmy z výroby: piškot byl fakt nadýchaný, sladký a ten citronový krém je perfektně kyselý, tak jsem zvědavá, jak to bude nakonec chutnat. Fotku nedávám, mi ty finální úpravy dělají docela problém a není to fotogenické.
Jo a ještě jsem pekla makovou bublaninu, ta je taky ještě na plechu:
brrr bublanina super! Tu udelam. Švestek bude dost.
Ja dnes dělala tvarohovy lity koláč. Těsto nahoře i dole a uprostřed tvaroh. Jeden z oblíbených.
brrr Dík za tip na tu bublaninu, hned jdu zjistit, jestli mám doma mák!
Někdo tady vařil cizrnu v Papinově hrnci, jak dlouho? Sem si dost oblíbila tu cizrnovou od 999 a ráda bych se vyhla kupování konzerv, kdyby to šlo. A taky hoummous chci vyzkoušet..
Dnes dva plechy. Jogurtové těsto s drobenkou a švestky.
Ounz Já cizrnu vařím v papiňáku cca 1/2 hodiny. Namočenou přes noc nebo spíš i dýl, podle toho jak to vyjde.
Mrs.Robinson díky!
Ounz já taky, cca tu půl hodinu.jeste jsem se docetla v nějaký arabsky kucharce, ze se namaci min 24 hodin předem a min 3x se vymění voda
Potrefenáhusa ok, dík!
Garfie jo, na tohle sem taky koukala, ale tyhle věci spíš dělam s tím masem..zkus to a poreferuj :)
Ounz šmarjá, frkni k tomu maso a je to
(ale vyzkouším a dám vědět)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY