999 viktorka_od splavu delala jsem tu segedinskou krkovicku v omezenych podminkach na chate a taky se priklanim k tomu ji nejdriv opect na panvicce a ubrat vody
Jídlo a vaření
Ounz Dělám to taky tak. Namáčím, měním vodu a třicet minut v papiňáku. Kdybys kromě hummusu a salátu chtěla dělat i falafel, tak si část namočené cizrny odeber před vařením. I když to v některých receptech není, falafel se z vařené cizrny nedělá, jen z namočené.
Ounz taky jsem teď viděla v tescu vařenou cizrnu v malým tetrapaku - jejich řada tesco organic, ale nezkoušela jsem

Garfie Ta cizrna podle H. Zemanové je super, mám vyzkoušeno.
A s papiňákem postupuju stejně, když mám řasu kombu, tak jí tam kousek přidám - měla by zlepšit stravitelnost a dodat nějaký minerály.
Nějaký tip na vysokoprocentní kokosové mléko nemáte? Přiznám se, že se mi kolikrát nechce vytahovat brejle a pak koupím vodu :-(
Zina Super, díky moc!! Počítám, že v originálním receptu bude asi normální smetana?
Neznáte prosím nějaké ozkoušené recepty na bezlepkový chleba? Zatím jsem vyzkoušela jen jeden z arašidového másla, ale ten mi přiznám se vůbec nechutnal. Tak zatím kupuju nějaký balený a žádné extra pochutnání to není :-/ Případně uvítám i tip na bezlepkovou pekárnu v Praze.
999 Potrefenáhusa děkuju za tipy :)
Zina je cizrna nějak hůř stravitelná? Nebo jde jen o ten luštěninovej efekt? Sem si všimla, že když se ‘utrhnu’ s hoummousem, tak mi někdy bejvá tězko (utrhnu ve smyslu, že ho jim několik dní po sobě, ne že ho do sebe naklopim tunu)
Noren zadnej neni dobrej:-( da se pozrit jen opecenej v toustovaci. jinak bych zkusila klasika sumavu bez hneteni z bezlepkove mouky. nova dieta?
Zina Super, díky moc!
viktorka_od splavu já jsem kdysi hodně aktivně četla na fb skupinu pečem pecen a prakticky z toho vypadlo, že z bezlepkový mouky se peče dost blbě a rozhodně nejde jen nahradit mouka v receptu, hledala bych kdyžtak přímo recept na bezlepkovej chleba
Noren kupovaný neviem, či niektorý ozaj chutí. Kolegyna pečia bezlepkovo a navyše ešte aj diabetes rieši a má to vychytané. Pokial by si si bola ochotná sama piect, dám Vás nejako dokopy. Pečie teda z kvásku. Jej pečivo bezlepkové je užasné, krásne vyzerá a ešte lepšie chutí.
Potrefenáhusa ano ja vim
Janulik03 tjo bezlepkovej kvasek, vubec neznam, to je sikovna.
no ja jsem rada ze to ted nemusim resit
viktorka_od splavu šikovná je veľmi, ![]()
Noren já sleduju na ig berlíňanku Badhunterstories, ta peče bezlepkově a má to krásný, bohužel si chce otevřít pekárnu, tak ty recepty nesdílí veřejně (možná by ale na dotaz odpověděla soukromě?) možný to ale zjevně je.
Noren ja jsem koupila kamaradce u nas v hyperalbertu (mame novej, modernizovanej) v diakoutku, odebiraji primo z nejakeho specializovaneho pekarstvi a ten si chvalila. Z hlavy znacku nevim, zkusim si vzpomenout, az tam pujdu priste. Byl hodne zrnickovy. Jinak vim, ze farmarsky obchod v Praze Hornich povernicich ma chleba bezlebek, delaji ho z jablecny vlakniny. Jakej je ale nevim.
Solathis chleba bezlebek zní teda dost zajímavě ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY