stes Kupuju tohle. . Před otevřením krabičky prudce zatřást, aby se spojil obsah. Mají ho v různých velikostech až do litru. Dá se koupit i ve vietnamských večerkách.
Jídlo a vaření
Potrefenáhusa To je zamer, pouziva to ta kamaradka, co ma celiakii. (Su v tom lebky? Testoviny ve tvaru lebek pro celiaky uz jsem se najit pokusila :) )
999 diky. Zrovna jsem na nej narazila na nejakem blogu.
Solathis aha, vtip, já myslela, že vtipnej překlep
coralline diky. Znam, ale prave se mi zda málo kokosovy
Noren mam! Www.svetbezlepku.cz v Praze mají asi 4 prodejny. Me nejvic chutná kvaskovy od kocmana. Ale i vánočka, bílé rohlíky a spousta dalších věcí. Pro me to bylo po par letech bezlepkovych balenych uplne zjevení :) myslím, ze je fakt dobrý. Doma teda nepecu, jen sladké někdy a to kynuté bez lepku je fakt o nervy, to uz je skoro zbytecna namaha pro mě. Buchta na plech je tak hraniční co mi jde udělat, vánočka fakt jen tak tak. Ale chleba jsem nezkoušela
Noren Z vlastní zkušenosti radím vykašlat se na shánění/pečení chleba. Jestli jsi byla zvyklá třeba večer chleba s něčím, tak zkus místo toho husté polévky, saláty třeba s luštěninou nebo maso se zeleninou. Kupuju si jen bezlepkové vločky na snídani a když mám chuť na nějako pomazánku, upeču si z nich takové krekry. Nasypu je do mísy, přidám dýňová semínka, chia semínka, slunečnici, sezam...fantazii se meze nekladou a jedno vajíčko. Osolím, zaliju vodou a nechám nabobtnat. Pak natřu v tenké vrstvě na péčící papír, v polovině pečení vytáhnu a nakrájím na obdélníky a dám dopéct.
Noren 999 možná by šel z bezlepkových vloček ten life changing loaf of bread?
Garfie Ta cizrna na paprice s pórkem je moje ultimátní podzimně-zimní jídlo, vařím to prakticky obtýden.
Noren No, za mě asi takto, přítel je na bezlepkové dietě zatím jen něco přes dva roky, takže nemůžu říct, že bychom už vyzkoušeli úplně všechno, ale pravda je, že kváskovej chleba bez lepku jsme za tu dobu nesehnali ani jeden co by se vůbec mohl s lepkovým srovnat. Chvíli jsme měli kousek od baráku bezlepkovej obchod, kde měli i čerstvý pečivo, chleba tam měli dobrej, ale buď jen úplně světlej bagetózní nebo megazrnitej, nic mezi. A samozřejmě pekelně drahej, takovej krajíček chleba jen o nedělích a svátcích. :) Takže zatím vede balenej z Lídlu opečenej když už, ale zrovna mám objednanej pytlík xantanové gumy, takže vzápětí rozjedu další kolo domácích pokusů s bezlepkovým kynutím a třeba se to někam pohne...
Potrefenáhusa Jde to v pohodě, taky jsem ho pekla. Jen je teda dost hutný a sytý sám o sobě. Ty krekry jsou tenoučké, vypadá to pak takhle.
999 to vypadá moc hezky a s červenou řepou? ![]()
Potrefenáhusa Jo, ten zázračnej life changer dělávám bezlepkovej běžně, je dobrej a u nás doma všeobecně oblíbenej, ale jako náhrada "šumavy" to bohužel přijato nebylo. :)
Karoleena páč tu nenahradí nic, to je jasný
Potrefenáhusa To teda nenahradí
Zrovna včera jsem do sebe k druhé večeři naládovala jeden obrovskej krajíc chleba z Esky s máslem, jako solidarita s dietářem prostě ocaďpocaď...
Potrefenáhusa Jo, je to pomazánka z červené řepy :-). Řepu miluju.
999 já taky, včera jsem dělala jen na plechu pečenou zeleninu, brambory, hokkaido a řepu, bez tý řepy to neni ono
Potrefenáhusa Já si teď přivezla pár řep od rodičů ze zahrádky a grilovaná je taky na pořadu dne :-). A ještě chci zkusit chlodnik, to jsem nikdy nedělala a láká mě to.
999 jsem taky měla ze zahrádky, výborná byla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY