Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 14:56
Reakce na Bledule:

Potrefenáhusa  Mně k tomu všemu nepasuje ten knedlík. 

barbucha  U vás se asi jedl knedlík ke všemu místo chleba.  

Připomnělo mi to ten pořad na streamu „Jak nás vidí svět". Tam někdo označil knedlík za divný ohřátý chleba.  

​Ale ne, knedlíky jsme jedli tak nějak normálně, navíc k roštěnkám ho dávala matka, a k tý čočce jen babička. Třeba ke kuřeti jsme ho fakt neměli 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 15:11

Karja já se pokoušela polentu podávat když mělo dítě bezlepkovou dietu a nakonec jsem byla jediná ochotná ji jíst:-) osmažená ujde.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 15:13

viktorka_od splavu No já dělala myslím i trochu opečenou, že přilohou byl takový čtvereček, snědli to všichni, ale opakovat to nebudu

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 15:29

Karja já se pokoušela polentu podávat když mělo dítě bezlepkovou dietu a nakonec jsem byla jediná ochotná ji jíst:-) osmažená ujde.

​Já jsem jednou přinesla z naší jídelny polentový knedlíky (jo, knedlíky! ) pro bezlepkovou snachu, a byly teda pěkně hnusný.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 15:36

Karja Pokud je polenta jako kaše, tak přidat hodně másla a parmazán, pokud knedlík, nechat vystydnout nakrájet na plátky a opéct na oleji, posypat kořením, nebo bylinkama

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 15:41

999 nebo se polenta peče jako buchta, v pekáči naplacato - smíchaná s bylinkama, sušenýma rajčatama... já si myslim, že to tady lidi neuměj ochutit, to je celej problém

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 16:14

brrr Ale do drbáků patří i syrový brambory, takže jsou trochu víc střapatý, u nás se jim říkalo "chlupatý". Já jsem je teda moc ráda neměla, ale dělaly se u nás docela často.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 16:19

Zina Já myslím, že tchýně tam sype i škrob či co, takže je má takové hladké. Ale jinak jsou opravdu ze syrových i vařených brambor. A ano u nás se jim taky říká chlupaté (nebo černé).

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 16:36
Reakce na 999:

Karja Pokud je polenta jako kaše, tak přidat hodně másla a parmazán, pokud knedlík, nechat vystydnout nakrájet na plátky a opéct na oleji, posypat kořením, nebo bylinkama

​Ešte chutnejšia je opečená na masle.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 17:14

Polentu se mi nepovedlo nikdy doma udělat, aby mi chutnala. Koupena v country lifu hotova v knedliku a doma opecena ušla

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 17:23

milacka Na másle taky super :-).

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 17:38

999 Ano, ja to opekala jen na panvi asi na vypeku z masa a furt to nebylo ono. S parmazanem to bude jina! V restauraci mi to chutnalo, proto jsem to zkousela doma.

Offline Ginger
1214 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 18:00

Ja varim polentu v zeleninovem vyvaru s rozmarynem a pridavam susena rajcata nebe cerne olivy a po uvareni vmicham trochu luciny.

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 18:36

Teda pardón, ale ty vaše tipy a triky na zpoživatelnění polenty mi ze všeho nejvíc připomínají recept na sekyrkovou polévku.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 18:40
Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 18:42

Sweet Potato Je fakt, že " v zeleninovem vyvaru s rozmarynem a pridavam susena rajcata nebe cerne olivy a po uvareni vmicham trochu luciny." by nakonec zpoživatelnilo i víko z krabice od bot.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 19:26

Sweet Potato  ono s tou bezlepkovou to stojí za to, beztak všechny ty výrobky jsou takový.. ale od té doby mě to taky nenapadlo vařit, je spousta lepších příloh.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 22. prosince 2018 21:40

Sweet Potato Viď a brambory stačí jen osolit;-).

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 06:12
Reakce na Zina:

brrr Ale do drbáků patří i syrový brambory, takže jsou trochu víc střapatý, u nás se jim říkalo "chlupatý". Já jsem je teda moc ráda neměla, ale dělaly se u nás docela často.

​Jak mi knedliky nikdy nechutnaly, tak tyhle jo  U nas doma se ale nikdy nedelaly. Pamatuju si je od kamadky z jihoceske vesnice, kde se jim rikalo bosaky 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 09:19

MP Marge Asi to fakt chce ty jižní Čechy, tam bývaly i v restauracích, občas.
brrr Ten škrob by to mohl vysvětlovat :-). A černé podle barvy? Pravda je, že byly o dost tmavší než normální, asi od těch syrových brambor.

Z jižních Čech mi ještě chybí zelňáky, takový na plechu pečený placky, jenom mouka, zelí, sádlo (někdy ještě škvarky, ale u nás se nedávaly,) a pak sůl, pepř kmín. Pekla mi je mamka, když jsme pak přešla na vegestravu, tak místo toho sádla dávala jinej tuk, nevím jakej už bohužel. Ale těma jihočeskýma knedlíkama jste mi je připomněly, budu si je muset zkusit udělat.