Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 09:39

Zina a zelňáky sou takový ty křupavý placičky, že jo, ty umím (od kamarádky z jč ) a ty teda sou! Akorát v nich teda zmizí dost toho sádla! A ty se dělaj s kysaným zelím a pak ještě zelníky, a to je nakrouhaný zelý hlávkový promíchaný s palačinkovým těstem (nesladkým) jen tak aby bylo zelí obalený a pak se to peče v tenký vrstvě na plechu (s papírem) v půlce oečení obrátit, pak nakrájet na čtverce, potřít máslem a konzumovat..taková zelná palačinka a dobrý to je..

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 09:53

Jo, to budou ony, to zelí je kysaný. Jako nic dietního to není, ať už se tam dá sádlo, nebo jinej tuk, ale fakt dobrý jsou. Se dají sem tam i koupit, nebo teda aspoň dávaly, ale s těma domácíma se to moc nedalo srovnat.
Palačinka vypadá podle popisu zajímavě, to budu muset vyzkoušet, já zelí můžu .

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 10:17

Zina jako fakt doporučuju. A toho zelí hodně a najemno. A dobře se to obrací pomocí toho pečícího papíru a to konečný pomazání máslem (tukem) nevynechat! 

Teď je budu muset udělat, oboje 

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 10:21

Ounz já jsem ty zelňáky dělala jedny vánoce podle tvýho receptu, cos zrovna dávala a byly fakt výborný, jen teda žádná dietka. 

Já mám trochu problém, že mi většina sádel hrozně smrdí, i teď máme čerstvou sklenici a pro mě je to skoro nepoživatelný, zatim jediný výborný sádlo jsem měla z Real meat society, akorát nebylo za hubičku, takže se mi ho nechce přikupovat tady k tý sklenici, co už máme (a nedokážem to pomalu sníst)

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 10:24

Potrefenáhusa V Naše maso mají taky dobrý, je to malý kelímek. A jestli ti vadí, jak sádlo smrdí, mají i uzený sádlo :-).

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 10:26

A když už jsme u těch dietních pokrmů, u nás se do zelňáků dávaly škvarky .

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 10:29

999 jako takový mi nevadí, vadí mi, když má takovej vepří vocas (neumim popsat, ale teď jsme měli i takovou šunku od řezníka), nebo mi smrdí často vepřový, když se vaří 

Naše maso bude dobrej tip si myslim, stejně jako to RMS

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 10:31

Potrefenáhusa no, já sádlo normálně taky nemusím (peklo, když má jeden matku z venkova, kde se na sádle dělalo všechno ) to z trms je fajn ale a pak domácí no (jako fakt domácí, vyšvařený nejlíp babičkou anebo teda tou matkou, ale bejt u toho nechci, sem ochotná ho použít až pak :)

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 10:34

Ounz my teď máme sádlo z domácí zabijačky, který škvařil řezník, ale jako to prase bylo odněkud koupený z normálního chovu, tak to podle mě neni uplně vono, vim že v tom real meat.... maj ty přeštíky z volnýho chovu

u nás se teda na tom smaží ten vánoční kapr, oukej, ale na chleba, jako to z trms, bych si ho nenamazala

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 10:45

Zelňáky mňam!!!

Zfleku bych si je dala, místo blbýho salátu a eště blbějších řízků, na který vůbec nemam chuť a z výhledu na to crcání s tím je mi úplně mdlo už teď 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 10:56

Potrefenáhusa no, já chleba sádlem asi spíš nedám, to ta máma ho milovala a se solí a cibulí. Tak sem jí to trms taky koupila. A prej dobrý. Ale na základě jejího doporučení sem dělala škvarkovou pomazánku jednou, mělo to obrovskej úspěch (víc než sem od sádla čekala  )

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 11:13

barbucha heled tak to tedy ne!Nepomlouvej nejlepci jidlo na svete...rizek a salat!!!!

Si extra jezdim pred vanoci do Cech pro horcici,aby byl tak jak ma byt.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 11:16

Zarinya teď sem zaváhala, jako jestli horčici na řízek a pak mi došlo, že do salátu  taky děláme doma s hořčicí (a bez salámu!)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 11:18

Ounz Z domova sem zvykla i na salam,no z toho sem za ty roky uz tedy ustoupila(nemeckou uzeninu bych tam nikdy,nikdy nedala)

Ale horcice musi byt ceska.A musi byt.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 11:20

Zarinya to právě u nás bez salámu. Myslím, źe tenhle průzkum už jednou proběh na pekle a tam mi přišlo, že je to tak pade na pade..mně osobně by to tam přišlo navíc, zvlášť když je to příloha (a k masu), ale jistě hraje roli zvyk..někde se to tak dělá odjaktěživa, tak sou na to zvyklí . A někdo zas třeba salát vůbec..

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 11:23

Ounz tak uzenina klasika zvyk/nezvyk,ale nemusi byt,ovsem co me nedavno prekvapilo,ze plno lidi nedava vejce???

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 11:24

Zarinya bez vejce nemůže bejt!  A pak jabko je taková fakultativní surovina

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 11:25

Ounz no,je to na mp,nedavno sem si ho z nudy cetla,a bylo tam o salatu,bez vajec....

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 11:29

Potrefenáhusa nejlepsi sadlo jsme si kdysi udelali sami, kamaradovi rodice myslivci maji bourarnu masa na Krivoklatsku, dostali jsme 3 igelitky speku z divocaka. To byla takova mnamkanuz uz to nedelaji, takze zdroj vyschl

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 23. prosince 2018 11:29

Zarinya To je oblíbená anketa. Akorát na bramborách bychom se shodli všichni. (Ačkoli jednou mi byla předložena verze místo brambor těstoviny a to fakt nechceš!)